مقالات

بیمه اختیاری

بیمه اختیاری چیست؟ امروزه همه از بیمه مدت دار و نحوه انجام آن اطلاع دارند. سازمان تامین اجتماعی بیمه های تحت نظارت خود را به دو دسته تقسیم می کند که یکی بیمه های اجباری و دیگری بیمه های اختیاری است. به نظر شما بیمه اختیاری چیست؟ آیا برنامه مالی نقشی دارد؟

با توجه به اهمیت بسیار زیاد بیمه برای افرادی که در هیچ سازمان یا سازمانی تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند، در این مقاله قصد داریم تا در مورد بیمه اختیاری، شرایط احراز هویت برای افراد علاقه مند به بهره مندی از بیمه های خوداشتغالی، نحوه استفاده از بیمه نامه، توضیحاتی ارائه دهیم.

بیمه اختیاری یا بیمه خویش فرما

بیمه خویش فرما یا بیمه اختیاری چیست؟ بیمه داوطلبانه یا بیمه خوداشتغالی برای افرادی است که کسب و کار خود را در هر بخشی ایجاد کرده اند و کارفرما ندارند. ضمنا افرادی که برای بیمه خاص ثبت نام نکرده اند می توانند از بیمه اختیاری استفاده کنند.

متقاضی ثبت نام بیمه می تواند با مراجعه حضوری به یکی از سازمان های تامین اجتماعی درخواست انعقاد قرارداد بیمه اختیاری را داشته باشد. لازم به ذکر است این بیمه جزء زیرگروه های بیمه مشاغل آزاد می باشد. بیمه اختیاری به دو گروه تقسیم می شود:

بیمه اختیاری
بیمه صاحبان مشاغل و حرف آزاد

بیمه اختیاری چیست؟

بیمه اختیاری چیست؟

در پاسخ به این سوال که بیمه اختیاری چیست؟ باید گفت به طور کلی بیمه اختیاری برای کسانی در نظر گرفته شده است که مشمول هیچ نوع بیمه ای نیستند و با مراجعه به یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی و ارائه هویت مدارک می توانند برای بیمه اختیاری ثبت نام کنند. توجه داشته باشید پس از مدت یک ماه بیمه اختیاری متقاضی صادر می شود

توسعه سازمانی چیست
بیشتر بخوانید

بیمه اختیاری تامین اجتماعی چیست؟

.همانطور که گفتیم متقاضیان می توانند برای انعقاد قرارداد داوطلبانه بیمه اجتماعی شخصاً با سازمان های تامین اجتماعی تماس بگیرند. ضمناً دو ماه پس از پایان رسیدگی، متقاضی باید مبلغی را به عنوان حق بیمه به حساب تأمین اجتماعی واریز کند و پس از آن سازمان تأمین اجتماعی موظف است به تعهدات خود در قبال افراد تحت پوشش خود عمل کند.

مزایا و معایب بیمه خویش فرما

( بیمه اختیاری چیست؟  ) بدیهی است که تمامی بیمه ها دارای مزایا و معایبی هستند که بیمه گذاران باید هنگام ثبت نام به آن توجه داشته باشند. مفهوم بیمه اختیاری چیست؟ با هم آشنا شدیم، در این قسمت می خواهیم مزایا و معایب بیمه اختیاری را برای شما شرح دهیم. این مزایا عبارتند از:

برخورداری از پوشش‌های درمانی
امکان بازنشستگی برحسب سابقه پرداخت حق‌بیمه
برخورداری از پوشش‌های فوت و خدمات کفن و دفن
دریافت مستمری افراد فوت شده برای خانواده آن‌ها
ارائه وسایل کمک پزشکی

بیمه‌اختیاري دارای معایبی نیز هست، زمان ثبت نام بهتر است با آن‌ها آشنا گردید بعد ازآن برای دریافت بیمه اقدام کنید. معایب بیمه‌خویش فرما نظیر موارد زیر می باشد:

عدم برخورداری از ارائه غرامت دوران بارداری
عدم برخورداری از بیمه بیکاری ثابت
عدم کمک هزینه از کار افتادگی ناشی از کار
مشمول نبودن کمک هزینه ازدواج
پرداخت حق بیمه‌خویش فرما برخلاف بیمه اجباری تمام و کمال با خود شخص می باشد. در بیمه اجباری درصدی از حق بیمه را شخص پرداخت می‌نماید و همینطور در نرم افزار حسابداری ابری هم حق بیمه ثبت می‌گردد.

ورشکستگی چیست؟
بیشتر بخوانید

شرایط احراز بیمه خویش فرما چیست ؟

بهتر است اشخاص متقاضی قبل از هر گونه اقدامی نسبت به اخذ بیمه خویش فرما، همه ی ضوابط و شرایط بیمه را مطالعه و از جزئیات آن‌ها باخبر گردند. بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی دارای شرایطی است، که موقع ثبت نام باید از آن‌ها آگاه باشید و با توجه به آن شرایط اقدامات لازم را انجام بدهید.

سابقه پرداخت حق بیمه
یکی از شرایط بیمه‌اختیاری این می باشد ، که شخص متقاضی باید حداقل 30 روز (یک ماه) سابقه پرداخت‌حق‌ بیمه داشته اند، تا قادر باشند نسبت به انعقاد قرارداد و تهیه بیمه خویش فرما اقدام نماید.

شرایط سنی بیمه گذار برای بیمه خویش فرما تامین اجتماعی چگونه است ؟

شرایط سنی بیمه گذار برای بیمه خویش فرما تامین اجتماعی چگونه است ؟

( بیمه اختیاری چیست؟  ) به نظر شما شرایط سنی در بیمه اختیاری چگونه است؟ شرایط سنی دومین شرط بیمه خویش‌فرما است، که باید از آن آگاه باشید. اشخاص متقاضی بیمه‌اختیاري (هم آقایان هم بانوان) از لحاظ سنی باید حداقل 18 سال و حداکثر 50 ساله باشند، تا قادر باشند خود را تحت پوشش بیمه خویش‌فرما قرار بدهند. به عنوان نمونه اگر شخص متقاضی 57 سال سن داشته باشد، باید حق بیمه مدت مازاد سن خود را پرداخت نماید، تا بیمه‌خویش فرمای او صادر گردد.

برای مطالعه بیشتر : افزایش بهره وری در محیط کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *