مقالات

مالیات صادرات

مالیات صادرات چیست؟

برای توضیح اینکه مالیات صادرات چیست؟ باید گفت که در واقع یکی از منابع درامد دولت مالیات است و این مالیات برای امور مختلف از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت خواهد شد.

یکی از انواع مالیات که افراد ملزم به پرداخت آن می باشند مالیات صادرات خواهد بود که در این مقاله قصد اداریم شما عزیزان را با صفر تا صد مالیات صادرات چیست آشنا نمائیم و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.

درباره مالیات صادرات بیشتر بدانید!

درباره مالیات صادرات بیشتر بدانید!

نخستین سوالی که ممکن است در ذهن ها شکل گیرد این است که مالیات صادرات چیست و به چه مواردی تعلق خواهد گرفت؟ همان گونه که در تعریف صادرات میدانید به هر کالا و یا خدماتی که از کشور به سایر کشور ها ارسال خواهد شد صادرات گفته میشود و به شخص حقیقی و یا حقوقی که این کار را انجام میدهند صادرکننده گفته اطلاق می گردد.

در قبال این صادرات کالا و خدمات مبلغی از صادرکنندگان دریافت خواهد شد که به آن مالیات صادرات گفته میشود.. به صورت کلی افرادی که دارای کارت بازرگانی هستند قادر خواهند بود تا صادرات و واردات کالا و خدمات داشته باشند و این مالیات هم به صادرات و هم به واردات تعلق خواهد گرفت که در مقاله مالیات بر واردات به طور کامل توضیح خواهیم داد.

همانگونه که اطلاع دارید مالیات ها به انواع مالیات های مستقیم و غیر مستقیم تقسیم خواهند شد و مالیات های مستقیم به دارایی و درامد افراد تعلق گرفته و مالیات غیر مستقیم مربوط کالا ها و خدمات است نظیر مالیات بر ارزش افزوده.

پکیج حسابداری
بیشتر بخوانید

یکی از زیر مجموعه های مالیات بر ارزش افزوده، مالیات صادرات است که در تعریف مالیات صادرات چیست میتوانیم بگویئم که یکی از انواع مالیات بر ارزش افزوده می باشد که به کالا و خدمات صادر شده از کشور تعلق خواهد گرفت و در مواردی نیز مشمول معافیت نیز خواهد شد.

مالیات صادرات چیست و اینکه آیا صادرات مشمول ارزش افزوده است

همان طور که توضیح داده شد مالیات صادرات یکی از انواع مالیات بر ارزش افزوده می باشد که زمانیکه فشخص صادرکننده قادر نباشد ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصادی کشور نماید و نتواند به روش های بسته سیاسی نتواند مسئله را حل نماید مشمول 9% مالیات صادرات خواهد  شد.

نحوه محاسبه مالیات صادرات

بهتر است بدانید که صادرات کالا و خدمات آن باعث به حرکت افتادن چرخه اقتصادی و رونق اقتصادی خواهد شد و ارز را وارد کشور خواهد کرد بر اساس ماده 141 قانون مالیات های مستقیم صادرات کالا غالبا معاف از مالیات صادرات است. این مورد برای صادرات مواد خام به 20 درصد درامد حاصل از صادرات کاهش پیدا خواهد کرد.

همچنین بر اساس ماده 10 قانون مالیات بر ارزش افزوده تمامی خدمات و کالاهای صادراتی مشروط بر ان که :« از طریق مبادی خروجی رسمی با ارائه پروانه سبز گمرکی صادره توسط گمرک یا برگ خروجی (در مورد صادرات کالا) و صادرات خدمات با ارائه قرارداد مربوط و گواهی انجام کار که به تایید نزدیکترین نمایندگی رسمی جمهوری اسلامی ایران در کشور مقصد رسیده است و یا گواهی ارزآوری با تایید بانک مرکزی یا سایر اسناد و مدارک مثبته.» معاف از مالیات ارزش افزوده خواهد بود.

حسابداری تعهدی
بیشتر بخوانید

اگر افراد با صادرات کالا و خدمات قادر نباشند تا ارز حاصل را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند باید برای رفع تعهد ارزی اقدام نمایند و بر اساس بسته سیاسی که توسط سورای عالی هماهنگی کشور تعیین خواهد شد از طریق یکی از روش های فروش ارز در قالب حواله در سامانه نیما، واردات کالا در مقابل صادرات انجام گرفته، انتقال دادن ارز حاصل از صادرات به شخص دیگر، بازپرداخت وام های ارزی دریافت شده از سیستم بانکی، صندوق توسعه ملی، حساب ذخیره ارزی و فاینانس و فروش ارز به بانک ها و صرافی های مجاز به شکل اسکناس اقدام خواهند کرد.

در حالیکه که صادرکنندگان اقدام به رفع تعهد ارزی خود ننمایند ملزم به پرداخت مالیات صادرات خواهند شد و باید 9% ارزی که از صادرات کسب کرده اند را به عنوان مالیات بر صادرات پرداخت کنند.

مالیات صادرات شخص حقیقی

مالیات صادرات شخص حقیقی

نحوه تشخیص مالیات صادرات شخص حقیقی این گونه است که میزان درآمد شخص به صورت پلکانی مشمول مالیات خواهد شد که میتوان مالیات صادرات شخص حقیقی را اینگونه تعریف نمائیم:

درآمد نرخ مالیات
تا 30 میلیون ریال سالانه 15%
تا 100 میلیون ریال سالانه مازاد بر 30 میلیون ریال مشمول 20%
تا 250 میلیون ریال سالانه مازاد بر 100 میلیون ریال مشمول 25%
تا 1 میلیارد ریال سالانه مازاد بر 250 میلیون ریال مشمول 30%
بیشتر از 1 میلیارد ریال سالانه مازاد بر 1 میلیارد ریال مشمول 35%

مالیات صادرات شخص حقوقی

مالیات صادرات شخص حقوقی نیز این گونه است که میزان مالیات آن ها ربطی به میزان درامدشان بستگی نخواهد داشت و موظف به پرداخت مالیات 25% به صورت سالیانه خواهند شد.

ورود به بازار کار حسابداری
بیشتر بخوانید
مالیات صادرات میوه

صادرات میوه یکی از مواردی می باشد که صادرکنندگان را با چالش هایی رو به رو خواهند کرد چرا که از جمله مواد فاسد شدنی می باشد و باید در صادرات آن نکات زیادی را رعایت شود. باتوجه به آن که ارتباط بانکی با سایر کشور ها نداریم و صادرکنندگان با ارز درگیر هستند موانعی در این حوزه مطرح خواهند شد.

در مورد مالیات صادرات میوه میتوان گفت صادرات میوه معاف از قانون بازگشت ارزی است و ارزی که از صادرات میوه و محصولات کشاورزی حاصل خواهد شد نیازی به بازگشت ارز نخواهد داشت و از مالیات صادرات معاف می شوند.

برای اطلاع از محصولات آموزشی استاد حامد ناصری روی لینک آن کلیک نمائید.

حسابرسی بیمه

پکیج آموزش حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *