مقالات

مالیات بر واردات

مالیات بر واردات

همان طور که حتما اطلاع دارید همه ی مشاغل باید در ازای سود حاصل از کسب و کارر خود مالیات پرداخت نمایند و مشاغلی که صادرات و واردات کالا  دارند از این قاعده مستثنا نخواهند بود. در این مقاله صفر تا صد مالیات بر واردات را به شما توضیح خواهیم داد و شما  عزیزان را با معافیت و نحوه محاسبه مالیات بر واردات آشنا می نمائیم.

مالیات بر واردات چیست؟

اشخاصی که مشغول  واردات کالا می باشند با استفاده از کارت بازرگانی قادر خواهند بود تا کار واردات کالا را به صورت قانونی پیش ببرند و در ازای خدماتی که ارائه خواهند داد مشمول مالیاتی خواهند شد که به آن مالیات بر واردات می گوئیم.

دلیل وضع مالیات درآمد کمک به بودجه دولت و در عین حالت حمایت از تولید کنندگان داخلی و کالا های ایرانی است که با قانون مالیات بر واردات قادر خواهیم بود تا از ورود بسیاری از کالاهای غیر ضروری به کشور جلوگیری نمائیم.

واردات کالا ها قادر است کسب و کار فروشندگان و تولید کنندگان داخلی را کساد نماید و به همین دلیل به چرخه اقتصادی کشور ضربه سنگینی وارد خواهد آورد.

مالیات بر واردات شامل هزینه کمرگی کالا است که در ازای هزینه حمل و نقل، حق بیمه، حقوق ورودی، سود بازرگانی و حقوق گمرکی ثبت و دریافت خواهد شد.

متاسفانه تعداد زیادی از تجار برای فرار مالیاتی اقدام به اجاره کارت بازرگانی خواهند کرد و حجم بسیار بالایی از واردات خود را با استفاده از این کارت اجاره ای انجام خواهند داد.

متاسفانه استفاده از کارت های بازرگانی اجاره ای امکان قاچاق کالا را افزایش خواهد داد و همین امر باعث ضرر دولت خواهد شد.

مالیات تکلیفی چیست
بیشتر بخوانید

واردات چیست و تعریف مالیات بر واردات!

واردات به کالاهایی می گوئیم که از کشور های مختلف به کشور از راه های تجاری مختلف وارد خواهند شد و قادر هستند صرفه اقتصادی برای کشور داشته باشند و یا قادر خواهند بود تا چرخه اقتصاد کشور را با مشکل رو به رو نمایند. به طور کلی این کالا ها برای رفع نیاز های مردم و دولت وارد کشور خواهند شد و میتوانند به روش های مختلف وارد کشور شده و رفع نیاز نمایند.

کلیه کالا هایی که به روش های مختلف به کشور فرستاده خواهند شد در صورتی که معاف از مالیات بر واردات نباشند باید در زمان مقرر اقدام به پرداخت مالیات واردات این کالا ها نمود در این صورت مشمول جریمه مالیاتی نخواهند بود.

انواع مالیات بر واردات

ماالیات بر واردات شامل موارد زیادی خواهد بود که در این قسمت تصمیم داریم شما عزیزان را با انواع مالیات بر واردات آشنا نمائیم:

مالیات خودرو وارداتی

یکی از مواردی که در ایران  دارای تعد زیادی طرفدار می باشد خودرو های وارداتی است واردکنندگان خودرو های خارجی باید معنی مالیات را بدانند. در گشته میزان مالیات خودرو های وارداتی بر اساس حجم موتور آن ها بر حسب سی سی تعییین خواهد شد و در صورتی که خودرو هیبریدی و یا برقی باشد تعرفه مشخص دیگری تعیین خواهد شد.

از سال 1400 به بعد مالیات خودرو های وارداتی را به صورت نرخ ثابت تعیین کردند که نرخ مالیات خودرو وارداتی 86% ارزش گمرکی می باشد.

مالیات سود بازرگانی

مالیات سود بازرگانی نرخ ثابتی نخواهد داشت و بر اساس تصمیماتی که در دولت سیسات گذاری خواهد شد تعیین می شود. مالیات سود بازرگانی توسط گمرک از واردکنندگان کالا دریافت خواهد شد و مبلغ آن بر اساس ریال تعیین خواهد شد.

تعریف حسابداری صنعتی و کاربرد آن در مدیریت
بیشتر بخوانید

نرخ مالیات سود بازرگانی به صورت سالانه برای کالا های مختلف تعیین خواهد شد و در صورتی که کالایی معاف از مالیات است و یا واردکننده ای معاف از مالیات بر واردات باشد این مورد لحاظ خواهد شد.

شرکت های دانش بنیان و شرکت هایی که در زمینه تجاری سازی فعالیت می نمایند معاف از سود بازرگانی هستند. همینطور در صورتی که واردات از بنادر آبادان، خرمشهر، بوشهر و آبادان انجام خواهند شوند تخفیف برای آن ها در نظر گرفته خواهد شد.

ماالیات بر واردات میتوان شامل موارد زیادی شود که در این قسمت میخواهیم شما را با انواع مالیات بر واردات آشن کنیم. اگر سوالی در مورد انواع مالیات بر واردات دارید میتوانید در قسمت نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخ شما را بدهند.

مالیات خودرو وارداتی

یکی از مواردی که در ایران طرفدار زیادی دارد خودرو های وارداتی میباشد. در که واردکنندگان خودرو های خارجی باید مالیات معنی را بپردازند. در گشته میزان مالیات خودرو های وارداتی بر اساس حجم موتور آن ها بر حسب سی سی تعییین میشود و در صورتی که خودرو هیبریدی و یا برقی بود تعرفه مشخص دیگری تعیین میگردید.

در سال 1400 به بعد مالیات خودرو های وارداتی را به صورت نرخ ثابت تعیین میکردند که نرخ مالیات خودرو وارداتی 86% ارزش گمرکی میباشد.

مالیات سود بازرگانی

مالیات سود بازرگانی دارای نرخ ثابتی نمی باشد و بر اساس تصمیماتی که در دولت سیسات گذاری می نماید تعیین میگردد. مالیات سود بازرگانی توسط گمرک از واردکنندگان کالا دریافت خواهد شد و مبلغ آن بر اساس ریال تعیین خواهد شد.

پایه مالیاتی چیست؟
بیشتر بخوانید

نرخ مالیات سود بازرگانی به صورت سالانه برای کالا های مختلف تعیین خواهد شد و در صورتی که کالایی معاف از مالیات باشد و یا واردکننده ای معاف از مالیات بر واردات باشد این مورد لحاظ خواهد شد.

شرکت های دانش بنیان و شرکت هایی که در زمینه تجاری سازی فعالیت می نمایند تا معاف از سود بازرگانی شوند. همینطور در صورتی که واردات از بنادر آبادان، خرمشهر، بوشهر و آبادان انجام دهید تخفیف برای آن ها در نظر گرفته میشود.

برای مطالعه بیشتر: آموزش نرم افزار دارایی ثابت فرداد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *