کاربرگ حسابداری چیست؟
اهمیت به کارگیری حسابداری در صورت های مالی بر کسی پوشیده نمی باشد و اگر اطلاعات حسابداری به درستی دسته بندی و ثبت نشوند باعث خواهد شد تا مشکل در صورت های مالی ایجاد شود. ببه همین خاطر یک سری از اطلاعات حسابداری در فرم هایی پیش نویس خواهند شد تا صحت اطلاعات ثبت شود که به این اطلاعات کاربرگ می گوئیم. اگر درباره اینکه کاربرگ حسابداری چیست و علاقه دارید تا با انواع کاربرگ حسابداری آشنا شوید این مقاله را تا انتها همراه ما باشید.
اطلاعات بیشتر درباره اینکه کاربرگ حسابداری چیست؟
در جواب این سوال کاربرگ حسابداری چیست باید بگوئیم کاربرگ یک فرم پیش نویس است که دارای ستون هایی می باشد باتوجه به مواردی که قرار است در آن درج شود تعداد این ستون ها متغیر می شود. در ستون های این فرم پیش نویس اطلاعات حسابداری درج خواهد شد به عنوان مثال نام حساب ها، اصلاحات، تزار آزمایشی اصلاح شده، میزان سود وزیان ترازنامه و…
در واقع کاربرگ حسابداری جز مدارک رسمی به شمار نخواهد رفت و نظیر صورت های مالی نمی باشد، صرفا یک برگه چرک نویس هستند که حسابداران از آن برای بررسی مغایرت و ایراداتی که امکان دارد در اطلاعات حسابداری و مستندات و مدارک ثبت شده باشد استفاده می نمایند.
به همین دلیل اکثر حسابداران کاربرگ حسابداری را با مداد پر خواهند کرد تا اگر اشتباهی در صورت های مالی به وجود بیاید به راحتی این ایرادات قابل اصلاح باشند.
انواع کاربرگ حسابداری را بشناسید:
درباره انواع کاربرگ های حسابداری می توان به انواع اشاره نمائیم:
- کاربرگ حسابداری عمومی
در این نوع کاربرگ قادر خواهید بود تا برنامه ریزی امور حسابرسی را انجام دهید و اموری نظیر یادداشت دوره ها، بودجه زمانی و پرسشنامه های داخل را در آن ها برنامه ریزی نمائید.
- کاربرگ حسابداری اصلی
انواع دییگر کاربرگ کاربرگ حسابداری اصلی می باشد که جز سرفصل های اصلی صورتمالی به شمار خواهد رفت.شما قادر خواهید بودتا تلفیقی از هر مورد از حساب های مشابه دفترکل را در این کاربرگ ثبت نمائید و در نهایت مجموع کاربرگ ها به کاربرگ نهایی انتقال داده خواهد شد. در کل کاربرگ اصلی نشان خواهد داد که موجودی حساب های بانکی، موجودی صندوق وتنخواه گردان و وجوه نقد چه قدر است.
- کاربرگ حسابداری نهایی
از انواع دیگر کاربرگ می توانیم به، کاربرگ تراز آزمایشی اشاره نمائیم که این کاربرگ نیز مانند جدولی است که مانده سال پیش و مانده سال جاری از حساب های مربوط به دفترکل و ستون های اصلاح پیشنهادی و تعدیلات طبقه بندی شده است. همینطور اقلام نهایی صورت های مالی در کاربرگ حسابداری نهایی نیز درج خواهد شد. به عبارت دیگر کاربرگ حسابداری نهایی را قلب تمامی کاربرگ ها در نظر می توانیم بگیریم چرا که اهمیت زیادی داشته و تمامی کاربرگ های پرونده مالی و کنترل و تلخیص در ان درج خواهد شد.
- کاربرگ حسابداری تفصیلی
توسط کاربرگ حسابداری تفصیلی قادر خواهید بود تا جزییات یک حساب را که حاوی دارایی ها و بدهی ها هست نمایش دهید.
- کاربرگ اصلاحات پیشنهادی
این کاربرگ پیش نویسی است که میتواند طبقه بندی ها را متعادل سازی نماید و همچنین قادر است تا اشتباهات و تخلف هایی که در صورت مالی درج شده اند را اصلاح نماید. شما میتوانید این اطلاحات را در صورت های مالی ثبت نمائید که برای دفتر صاحب کار ثبت نخواهند شد.
- کاربرگ تجزیه و تحلیل
از کاربرگ تجزیه و تحلیل می توان برای حسابرسی های کم گردش نظیر تجهیزات و ماشین آلان مصرفی، اموال، حقوق سرمایه داران و بدهکاری های بلند مدت استفاده کرد.
- کاربرگ محاسباتی
با استفاده از کاربرگ محاسباتی قادر خواهید بود تا حساب های شرکت را با استفاده از مدارک مطابقت دهید. شما با استفاده از این کاربرگ حسابداری میتوانید راستی آزمایی های داده هایی مانند مالیات حقوق و درآمد، حق بیمه کارفرما، اسناد استهلاک دارایی ها و سود سهام را انجام دهید.
- کاربرگ صورت مغایرت
همان گونه که از نام این کاربرگ پیدا است با استفاده از آن میتوانید تمامی تضاد ها و مغایرت هایی که در حساب ها وجود دارد را بررسی نمائید. از دیگر کاربردهای این نوع کاربرگ حسابداری میتوان به مطابقت دادن مانده حساب های دریافتنی با تاییدیه های دریافتی مشتری و همچنین بررسی مبالغ ثبت شده در حساب ها و تطبیق آن ها با اسناد می توانیم اشاره نمائیم. از این نوع کاربرگ حسابداری برای رسیدگی به حساب های پرداختی و دریافتنی، موجودی کالا و نقد نیز استفاده خواهد شد.
شما عزیزان برای در یافت اطلاعات بیشتر درباره حسابداری دولتی کافی است به صفحه آن مراجعه نمائید.