مقالات

سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟

سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟

سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟ نحوه محاسبه آن

برای دانستن مفهوم اینکه سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟ باید بدانید که در شرکت ها حسابداران و مدیران کسب و کارها باید درصدد تنظیم کردن هزینه‌های شرکت و بالا بردن سودآوری و درآمد خود باشند. بنابراین یکی از موارد مهم جهت رسیدن به موفقیت روزافزون شرکت‌ها، فهمیدن مفهوم سود ویژه و سود ناویژه شرکتهامی باشد.

در ادامه به معرفی سود ویژه و سود ناویژه شرکتها ، تفاوت سود ویژه و ناویژه، روش محاسبه گردد ویژه شرکت، نمونه محاسبه سود ویژه، راه‌های بالا بردن سود ویژه و … خواهیم پرداخت.

مفهوم سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟

سود ویژه و سود ناویژه شرکتها مفهومی می باشد که در زمینه‌های تجاری و اقتصادی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همینطور در جهت برنامه ریزی دقیق برای کم کردن هزینه‌های سرمایه گذاری و افزایش سود آوری توسط حسابداران خبره استفاده خواهد شد.

سود ویژه چیست؟

سود ویژه یا سود خالص در شرکت، از کسر کردن هزینه‌های عملیاتی شرکت مثل هزینه‌های عمومی و اداری و هزینه‌های فروش شرکت از سود ناویژه یا ناخالص به دست می آید.

تعریف سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟

سود ناویژه یا ناخالص در شرکت از کسر کردن بهای تمام شده ی کالای فروش رفته از فروش خالص یا درآمد شرکت به دست خواهد آمد.

تفاوت سود ویژه و سود ناویژه شرکتها

یکی از عوامل تاثیر گذار و مهم برای یک حسابدار خبره، جهت برنامه ریزی و سودآوری در شرکت ها شناخت دقیق تر هزینه ها و زیان ها با استفاده از سود ویژه و سود ناویژه شرکتهامی باشد. حال بنظر شما تفاوت سود ویژه با سود ناویژه در چیست؟

Cfo چیست؟
بیشتر بخوانید

تفاوت سود ویژه و سود ناویژه شرکت

در مورد سود ویژه و ناویژه می‌توان گفت که در هر دو مورد قیمت تمام شده از درآمد حاصل از فروش کالا کم خواهد شد، اما در مورد تفاوت آن‌ها باید بگوییم:

در محاسبه سود ویژه از درآمد حاصل از فروش کالا، علاوه بر قیمت تمام شده هزینه‌های گوناگون اداری و تبلیغات و هزینه‌های فروش و مالیات و دیگر هزینه ها هم کسر خواهد شد.

تفاوت سود ویژه با سود خالص

در مورد تفاوت اصلی سود ویژه و سود خالص، می‌توان عنوان نمائیم که سود ویژه می‌تواند بدون مدیریت و بدون برنامه ریزی برای شرکت اتفاق بیافتد و باعث بالا رفتن سودآوری شرکت و افزایش سود خالص گردد.

همچنین به دلایل گوناگونی نظیر تغییرات بازار می‌تواند اتفاق افتد، البته سود خالص را می‌توان با مدیریت مناسب و برنامه ریزی و افزایش روش‌های سودآوری در شرکت افزایش داد و با برنامه ریزی دقیق تحت کنترل مدیران تولید قرار خواهد گرفت.

برای مطالعه بیشتر: حساب های مشکوک الوصول چیست؟

چگونگی محاسبه سود ویژه شرکت

در قسمت حسابداري هر شرکتی تعدادی صورت مالی مهم موجود می باشد. یکی از این موارد صورت سود و زیان شرکت می باشد که با استفاده از این صورت مالی می‌توان سود یا زیان شرکت را در یک دوره مالی محاسبه نمائیم.

فرمول محاسبه و اجزا سود ویژه و سود ناویژه شرکتها به صورت زیر است:

سود ناویژه = درآمد حاصل از فروش کالا ــ قیمت تمام شده کالای فروش رفته

سود ویژه = سود ناویژه ــ هزینه های شرکت

درآمد یک شرکت در واقع دریافتی ناشی از فروش کالا و تولیدات یا خدمات برای یک شرکت به دست می آید.

ماهیت حسابها در حسابداری
بیشتر بخوانید
نمونه ای از محاسبه سود ویژه

نمونه ای از محاسبه سود ویژه

در ادامه به محاسبه‌ی نمونه‌ای از صورت سود و زیان و محاسبه سود ویژه یا سود خالص خواهیم پرداخت:

اطلاعات زیر در مورد موسسه زرین در تاریخ 99/12/29 به شرح زیر می باشد:

موجودی کالای پایان دوره در تاریخ 99/12/29 به مقدار 11,500,000 ریال است، 60 درصد از هزینه‌های حقوق، اجاره، آب، برق جزء هزینه‌های عمومی و اداری و 40 درصد از آن جزء هزینه‌های فروش می باشد.

چه راه هایی برا افزایش سود شرکت وجود دارد؟

با استفاده از استراتژی‌هایی قادر خواهید بود تا در شرکت ها هزینه ها را کم نمائیم و در شرکت‌ها سود بیشتری کسب نماید و به عبارتی شرکت‌ها افزایش سود ویژه را تجربه نمایند.

به طور مثال: گسترش و توسعه خط تولید با استفاده از نظرسنجی از مشتریان و بالا رفتن تولید در راستای نیاز مشتریان که علاوه بر افزایش رضایت مشتریان، باعث افزایش مشتری و به دنبال آن افزایش سود شرکت می شود.

بهره وری کارکنان شرکت را با استفاده از تجهیز کردن آن‌ها و آموزش مهارت‌های لازم و بالا بردن رضایتمندی آن‌ها از خدمات و مزایای شرکت و …، افزایش دادن منجر به سود آوری بیشتر برای شرکت می گردد.

گسترش کسب و کار با تحقیقات در مناطق مختلف که باعث افزایش تعداد مشتریان و همچنین شرکت‌ها، با افزایش و بهبود خدماتی که به مشتریان ارائه خواهند داد که باعث سودآوری بیشتر می‌ گردد

اگر نیاز به اطلاعات در زمینه آموزش حسابداری ویژه بازار کار را دارید بر روی لینک آن کلیک نمائید

روش های تهیه صورت سود و زیان ؟

صورت سود و زیان برای در یک دوره مالی عملکرد مالی یک شرکت را نشان خواهد داد، به بیان دیگر یک شرکت در این سال مالی دارای چه میزان سود یا زیان بوده است. صورت حساب سود و زیان یک شرکت شامل هزینه ها و درآمدهای شرکت میباشد. برای تهیه صورت سود و زیان معمولا دو روش وجود خواهد داشت

انواع گزارشات منابع انسانی
بیشتر بخوانید

سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟ و روش تک مرحله ای

در روش تک مرحله ای تهیه صورت سود و زیان همه ی درآمدهای شرکت در یک ستون نوشته خواهد شد، پس از آن ها هزینه‌های شرکت نوشته خواهد شد و در آخر از تفاضل هزینه ها از درآمدهای شرکت می‌توان به سود آور بودن یا زیاد آور بودن شرکت پی خواهیم برد

همینطور این سود یا زیان پبش از کسر مالیات شرکت می باشد که مجددا با کسر کردن مالیات شرکت سود ویژه یا زیان ویژه به دست  خواهد آمد.

روش دو مرحله ای در سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟

در روش دو مرحله ای تهیه صورت سود و زیان درمرحله اول ابتدا درآمد‌های عملیاتی شرکت ذکر خواهد شد و پس از آن‌ها هزینه‌های عملیاتی شرکت ثبت خواهد شد، بعد از .آن تفاضل هزینه‌ها از درآمدهای عملیاتی شرکت سود یا زیان عملیاتی شرکت به دست خواهد امد.

در مرحله دوم روش دو مرحله ای درآمدهای غیرعملیاتی شرکت نوشته خواهد شد، پس از آن هزینه‌های غیر عملیاتی ثبت خواهد شد و سپس از تفاضل هزینه‌های غیرعملیاتی از درآمدهای عملیاتی، سود یا زیان غیرعملیاتی شرکت به دست خواه امد.

از تفاضل نتیجه مرحله دوم از مرحله اول سود یا زیان قبل از کسر مالیات به دست می آید که با کسر مالیات از این حاصل سود یا زیان ویژه به دست خواهدد آمد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *