تعریف حسابرسی و استانداردهای حسابرسی و حسابرسی در ایران
برای درک تعریف حسابرسی و استانداردهای حسابرسی بهتر است بدانید که سازمانها برای داشتن صورتهای مالی به صورت دقیق و بر طبق قوانین و مقررات به حسابرسی نیاز خواهند داشت.
حسابرس، همه ی اطلاعات مالی را بررسی می نماید و از بروز هرگونه تقلب و اشتباه در سیستم های مالی جلوگیری خواهد کرد. حسابرس باید تمامی کارهای حسابرسی را بر طبق استانداردهای حسابرسی انجام خواهند داد.
از آنجایی که تمامی کسب و کارها خصوصا کسب و کارهای بزرگ تمایل خواهند داشت تا سیستم مالی سالم داشته باشند، به اهمیت زیاد حسابرسی در سازمانها پی خواهید برد. در این مقاله تصمی داریم تا به تعریف حسابرسی و استانداردهای حسابرسی و حسابرسی در ایران بپرداریم. اگر موضوع مورد نیاز شما نی هست تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
تعریف حسابرسی و استانداردهای حسابرسی چیست؟
حسابرسی عبارت می باشد از فرآیند بررسی اسناد و مدارک حسابداری به منظور کشف اشتباهات و تقلب و همینطور ارائه اظهار نظر نسبت به دقیق، اصولی، عادلانه و منطبق بر قوانین و مقررات بودن صورتهای مالی خواهد بود. در ادامه درباره انواع حسابرسی و هدف از حسابرسی مطالبی را ارائه می دهیم.
تعریف حسابرسی و استانداردهای حسابرسی و انواع حسابرسی
حسابرسی دارای انواع مختلفی می باشد اما مهمترین آنها شامل مواردی خواهد بود که در ادامه به آن می پردازیم:!
حسابرسی صورتهای مالی چیست؟
در این نوع حسابداری افراد به عنوان حسابرس اظهار نظر خواهند کرد، که همه ی جنبههای با اهمیت که در صورتهای مالی منعکس خواهند شد، که بر طبق اصول حسابداری هستند و این یعنی اعتباردهی به صورتهای مالی، این فرآیند هدف حسابرسی است.
درباره حسابرسی رعایت
در صورتی که شرکتها بخواهند بدانند که در قسمت های متنوع سازمان، چه اندازه احکام و قوانین و سیاستهای داخلی رعایت خواهد شد، میتوانند از حسابرسی رعایت استفاده نماید. این نوع حسابرسی، میزان رعایت قوانین را توسط شرکتها مشخص خواهد کرد.
توضیح حسابرسی عملیاتی
هدف از حسابرسی عملیاتی این است که، مشخص نمائید آیا فعالیتهای سازمان در راستای اهداف تعیین شده است یا خیر. در این نوع حسابرسی، کارایی و اثربخشی عملیات سازمان بررسی شده است و پیشنهاداتی در راستای بهبود عملیات ارائه داده خواهد شد.
انواع دیگر حسابرسی
حسابرسی قانونی چیست؟
نوعی از حسابرسی است که زمانی در سازمانها استفاده خواهد شد به همین خاطر اختلافات مالی در سازمان ایجاد شده باشد. در مواردی از قبیل خسارتهای اقتصادی و اختلافات بین سهامداران، تقلبهای کارکنان و … از حسابرسی قانونی استفاده خواهند کرد.
حسابرسی داخلی
هدف از حسابرسی داخلی این می باشد که وظایف محول شده به واحدهای مختلف شرکت مورد ارزیابی قرار بگیرد، تا مشخص شود که چه اندازه وظایف انجام شده موثر خواهد بود.
هدف از حسابرسی
هدف از حسابرسی این می باشد که، مشخص شود آیا صورتهای مالی که ارائه داده شده بر طبق استانداردهای حسابداری تهیه گردیده است یا خیر و اینکه آیا گزارشات ارائه خواهد، وضعیت مالی سازمان را به طور دقیق نشان میدهند یا خیر.
از دیگر اهداف حسابرسی، کشف تقلب و جلوگیری از تکرار اشتباهات خواهد بود. در جریان ارزیابی اسناد حسابداری، امکان دارد تا حسابرس متوجه این موضوع شود که اشتباه یا تقلبی رخ داده که در این صورت باید بروز اشتباهات را گزارش کنند. به همین خاطر قادر خواهید بود تا اهداف حسابرسی را در موارد ذکر شده در تصویر خلاصه کرد:
هدف تعیین استانداردهای حسابرسی
استانداردهای حسابرسی حاوی دستورالعملهایی می باشد که حسابرسان در انجام کار خود مورد استفاده قرار خواهند داد. برای اینکه قادر باشید تا از درستی عملکرد حسابرسان اطمینان پیدا نمائید و برای اینکه از صحت و کیفیت گزارشات حسابرسی مطمئن شوید، از استاندارد حسابرسی استفاده خواهد شد.
استانداردهای حسابرسی مبنایی برای اظهارنظر حسابرسان می باشد، که آنها را ملزم خواهد کرد تا بر طبق اصول و ضوابط استانداردهای حسابرسی درباره صورتهای مالی اظهارنظر کنند.
انواع استانداردهای حسابرسی چیست؟
استانداردهای حسابرسی در ۱۰ اصل است که در سه گروه به شرح تصویر زیر طبقه بندی خواهند شد:.
برای مطالعه بیشتر: Cfo چیست؟