شاخه های حسابداری به دلیل گسترده بودن علم حسابداری، از تنوع بالایی برخوردار می باشد. علاقهمندان به تحصیل در گرایش های حسابداری باید در مورد هر گرایش اطلاعات لازم را کسب نمایند و آینده شغلی و از اهداف تحصیل در شاخه حسابداری مربوطه اطلاع داشته باشند.
در این مقاله تصمیم داریم ضمن معرفی زیرشاخه های حسابداری، به بررسی جزئیات مربوط به هر یک از رشته های دانشگاهی حسابداری نیز خواهیم پرداخت. همینطور زیر شاخه های رشته حسابداری در مقاطع دانشگاهی اعم از کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکترا را معرفی می نمائیم. در پایان در مورد آینده شغلی و بازار کار و میزان درآمد شاخه های گوناگون حسابداری صحبت مینمائیم. توجه نمائید که برای تصدی این شغل در بازار کار باید بدانید رزومه چیست؟ تا بتوانید به صورت حرفه ای توانمندی های خود را در هر شاخه از این رشته برای کارفرما ذکر نمائید. با ما همراه باشید.
شاخه های حسابداری چیست؟
حسابداری (Accounting) بهعنوان زبان مادری کسب و کار، به معنای ثبت معاملات و اسناد مالی مربوط به تجارت می باشد. به بیان دیگر زبان مشترک کسبوکارها برای تجزیه و تحلیل گزارشهای مالی و شرایط اقتصادی، حسابداری می باشد.
در اصل حسابداری به اندازه گیری و پردازش اطلاعات مالی شرکتها می پردازد و به عنوان زبان تجارت نیز شناخته شده است. اندازه گیری نتایج فعالیت های اقتصادی سازمان و ارائه نتایج به سرمایه گذاران و مدیران ازجمله کارهایی خواهد بود که توسط مجموعه حسابداری انجام می گردد.
شاخه های حسابداری از گذشته تا امروز
در بررسی تاریخ حسابداری در جهان، قدمت این علم به هزاران سال خواهد رسید. بهطوریکه کارهایی نظیر نوشتن، شمارش اعداد و حسابرسی در تمدنهای بینالنهرین مشاهده گشته است. در ایران قدمت علم حسابداری به دوران سلجوقی بر خواهد گشت که ثبتاسناد و نگهداری آنها نیز در این دوران وجود داشته است.
خوارزمی دانشمند پرآوازه ایرانی، در کتاب “جبر و مقابله” برای اولینبار در مورد مفهوم صفر، شیوههای نگارش نشانهای اعداد و شمارش توضیحاتی ذکر شده است که این کتاب مبنای سیستم دهدهی کنونی است که توسط فیبوناچی توسعه داده شد.
اگر نیاز به اطلاعات در زمینه آموزش حسابداری ویژه بازار کار را دارید بر روی لینک آن کلیک نمائید
تفاوت حسابداری سنتی و مدرن
اگر تصمیم داشته باشیم حسابداری سنتی و مدرن را با یکدیگر مقایسه نمائیم، باید بگوییم که حسابداری سنتی نیاز به سختافزارهای فیزیکی و نرمافزارهای سنتی برای دسترسی و ذخیره اطلاعات خواهد داشت، درحالی که حسابداری مدرن که با توسعه نرمافزارهای ابری شکل گرفته اند از محیط ابری برای ذخیره اطلاعات استفاده می نمایند.
این ویژگی نرمافزارهای ابری باعث می گردد تا امکان دسترسی به اطلاعات حسابداری در هر زمان و هر مکان فراهم گردد. در صورتی که در مورد حسابداری سنتی اینگونه نمی باشد.
حسابداری مناسب چه کسانی می باشد؟
به دلیل اینکه حسابداری زبان اعداد می باشد و همه گزارشهای و بیان وضعیت مالی شرکت باید به زبان اعداد بیان شود به همین دلیل حسابداری مناسب اشخاصی خواهد بود که علاوه بر تسلط به زبان و اصول نگارش فارسی، باید رابطه خوبی با اعداد داشته و با تجزیهوتحلیل عددی، کلیه گزارشهای مالی شرکت را بهصورت عددی بیان نمایند.
از سوی دیگر اشخاصی که به علم ریاضیات و محاسبات علاقهمند باشند قادر خواهند بود تا در رشته حسابداری موفق عمل نمایند. البته نوشتن یک رزومه کاری موفق در این زمینه را فراموش نفرمائید.
حسابداری در کدام رشته می باشد؟
در پاسخ به این سؤال که حسابداری در کدام رشته می باشد و یا جز کدام شاخه ها می باشد؟ باید در نظر بگیرید که رشته حسابداری به خاطر اهمیت فراوان از هر سه شاخه تحصیلی دبیرستان یعنی ریاضی، علومتجربی و علومانسانی قابل تحصیل در دانشگاه می باشد. همینطور اشخاصی که در دوره دبیرستان در شاخه کاردانش تحصیل می نمایند قادر خواهند بود تا در دوره دبیرستان هم در رشته حسابداری تحصیل نمایند. حسابداری در شاخه کاردانش در زمینه خدمات، گروه بازرگانی و امور اداری خواهد بود
دوره های حسابداری خارج از دوران مدرسه نیز به تعداد زیادی از اشخاص در زمینه یادگیری حسابداری کمک مینماید. اشخاصی هم که اصلا در زمینه حسابداری تحصیل نکرده اند اما به این حوزه علاقه دارند، میتوانند برای یادگیری حسابداری از پکیج های آموزش حسابداری استاد حامد ناصری که با بهترین متدهای آموزشی روز دنیا تدوین گشنه استفاده نمایند. خوبی این پکیج های آموزشی این است که شما در مدتی که در حال آموزش هستید و یا بعد از آن اگر در این باره به مشکلی خوردیذ می توانید از مشاوره کارشناسان استفاده نمائید.
تعریف اینکه شاخه های حسابداری چیست؟
در پاسخ به پرسش شاخه های حسابداری چیست؟ باید این نکته را بدانید که، رشته های دانشگاهی حسابداری با توجه به نیاز هر کسب و کار گوناگون می باشد. شاخه های رشته حسابداری در دانشگاه نیز متنوع می باشد. همینطور اگر کسی تصمیم به ادامه تحصیل در این رشته را داشته باشد گرایش های حسابداری در مقاطع ارشد و دکتری نیز با کارشناسی متفاوت است.
برای مطالعه بیشتر: حساب سود و زیان انباشته چیست؟