مقالات

حسابداری کاربردی

حسابداری کاربردی چیست؟

حسابداری کاربردی چیست؟

حسابداری کاربردی، به این معنا است که ثبت و ضبط جامع و سیستماتیک معاملات مالی مرتبط با کسب و کار توسط آن انجام خواهد شد.

در ضمن، این نوع حسابداری به فرایندی هایی گفته خواهد شد که شامل خلاصه کردن،  تجزیه و تحلیل و گزارش دادن این معاملات به سازمان ها، قانون گذارها و اشخاص حقوقی اخذ کننده مالیات است.

توجه داشته باشید که، صورت های مالی که شامل معاملات شرکت های بزرگ، جایگاه و موقعیت مالی و جریان نقدینگی یک دوره  شرکت به صورت خلاصه هستند یا می‌توان گفت که خلاصه دقیقی از صدها معامله مالی که انجام شده در این دوره شرکت می‌باشد.
در حال حاضر، از این علم برای انجام فعالیت های بازرگانی و تجاری استفاده خواهد شد، چرا که با استفاده از آن،می‌توان به اطلاعات ارزشمندی در مورد صورت ها و گزارش های مالی سازمان های مختلف خواهند رسید.

علاوه بر موارد گفته شده، کارفرماها و صاحبان کار نیز قادر هستند با بررسی حساب ها و مشخص کردن مغایرت داشتن حساب، اشکالات موجود در هزینه ها و درآمد و سود سالیانه را محاسبه و همچنین مالیات سالیانه نیز که بر اساس همین درآمدها و سودها تعیین خواهد شد در پیشبرد اهداف شرکت بسیار کمک کننده خواهند بود.
یکی از علومی که بسیار مطرح  و قدیمی در جهان می‌باشد و اولین نشانه آن درکشورهای متمدنی مانند رم ، مصر و یونان مشاهده خواهد شد که در دفاتر حساب شان، دو ستون دریافتی و پرداختی را با جزئیاتی مانند وزن و یا تاریخ رسم میکردند و در نهایت نیز، باید جمع هر دو مساوی به دست می‌آمد .

برات چیست؟
بیشتر بخوانید

با این وجود، سیستم کار حسابداری قدیم با ایجاد مفاهیم جدید حسابداری منسوخ شده است چرا که در مقایسه با سیستم های امروزی، چندان کامل و جامع نبوده است.

مبانی حسابداری کاربردی

مبانی حسابداری کاربردی

امروزه همانطور که می‌دانید بازار کار و کاسبی‌ها کساد شده است و آمار بیکاری نیز بالا رفته، و به سختی می‌توان شغلی را پیدا کرد که دارای حقوق مناسبی باشد.

لازم به ذکر است که در همین دوره بد اقتصادی نیز حسابداران همچنان یکه تاز عرصه‌ی اشتغال می‌باشند؛ به طوری که اگر مبانی حسابداری را به درستی فرا گرفته باشید به راحتی قادر خواهید بود تا کار مناسبی را برای خود پیدا کنید.

آموزش حسابداری کاربردی از یک طرفی می‌تواند به افراد جویای کار کمک نماید و از طرف دیگر نیز آگاهی صاحبان کسب و کار را از مبانی حسابداری می‌تواند افزایش دهد. به همین دلیل آموزش حسابداری معمولاً با رویکرد کاربردی در آموزش‌ها دنبال خواهند شد.

بسیاری از اشخاص وقتی نام حسابداری به گوششان می‌خورد، نوعی احساس سردرگمی‌ و حتی احساس وحشت خواهند کرد؛ زیرا تصور آن‌ها از حسابداری یک علم بسیار پیچیده می‌باشد که نمی‌توان آن را به راحتی فرا گرفت.

مبانی حسابداری کاربردی کدامند؟

حتما اطلاع دارید که هر کسب و کاری با پول سر و کار دارد و همین امر هم خود باعث خواه شد تا با بسیاری از مفاهیم دیگر مانند درآمد، سود، مالیات و … نیز سر و کار داشته باشد.

زمانیکه از رشته‌ی حسابداری سخن به میان می‌آید، ممکن است یک تصور عامیانه به وجود آید و آن این است که رشته حسابداری فقط مسئولیت دخل و خرج را برعهده دارد!

اظهار نامه مالیاتی چیست ؟
بیشتر بخوانید

اگرچه این مسئولیت‌پذیری بخشی از کارهای یک حسابدار محسوب خواهد شد، اما باید گفت که مبانی حسابداری کاربردی شامل سرفصل‌های بسیار بیشتری می‌باشد و فرد حسابدار حتی با داشتن مدرک تحصیلی حسابداری یا گواهی حسابداری کاربردی، اگر دوره‌ی آموزش حسابداری کاربردی را نگذرانده باشد، احتمالاً نخواهد توانست تا از عهده‌ی محاسبه‌ی این سرفصل‌ها با موفقیت برآید.

تفاوت حسابداری کاربردی با حسابداری تئوری ؟

به طور کلی وقتی صحبت از کاربردی بودن یک رشته به میان می‌آید، در واقع منظورمان علمی‌ خواهد بود که فرد پس از کسب آن مهارت قادر خواهد بود تا وارد بازار کار شود و با به کارگیری آموخته‌های خود به کسب درآمد نماید. حسابداری کاربردی نیز از این قاعده مستثنی نمی‎باشد؛

فرقی که بین مبانی حسابداری با مبانی حسابداری کاربردی وجود دارد این است که در حسابداری کاربردی بسیاری از مطالب زائد نظری در آموزش حسابداری حذف خواهند شد و تنها به آن مطالبی که در عمل نیاز است، اکتفا می‌شوند.

به همین دلیل بسیاری از اشخاص امکان دارد با داشتن مدرک آکادمیک هنوز برای فعالیت در بازار کار آماده نباشند، چرا که تنها سواد نظری مبانی حسابداری را کسب کرده‌اند و برای کسب سواد عملی یا همان مبانی حسابداری کاربردی باید یا به صورت شخصی تمرین خوااهند کرد و یا متقاضیان می‌توانند از پکیج آموزش حسابداری کاربردی استاد ناصری که با دقت تمام تولید شده تا از صفر تا 100 این علم را به دانشپذیران آموزش دهد استفاده نمائید.

تفاوت حسابداری با حسابداری کاربردی

تحریر دفاتر قانونی

مفاصا حساب چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *