مقالات

تعریف جامع حسابداری

تعریف جامع حسابداری (تعریف حسابداری به زبان ساده):

تعریف جامع حسابداری به زبان ساده: تعریف های متنوع و گوناگونی برای حسابداری ارائه گشته است که در یکی از قدیمی ترین آنها گفته می شود که : “حسابداری، زبان تجارت می باشد.” در سالهای اخیر با توسعه فناوری اطلاعات و نگرش سیستمی به سازمان ها و مدیریت آنها، حسابداری را به عنوان بخشی از سیستم های اطلاعاتی مدیریت، برای تهیه اطلاعات مناسب برای کنترل و تصمیم گیری می دانند و بر این اساس در یکی از تازه ترین تعریف ها، حسابداری را به شرح زیر تعریف هستند:(تعریف جامع حسابداری به زبان ساده)

“حسابداری به عنوان یک سیستم اطلاعاتی، عبارت می باشند از فرآیند تشخیص اندازه گیری، ثبت و پردازش رویداد های اقتصادی (مالی) یک سازمان، تهیه اطلاعات لازم و گزارشگری آن به استفاده کنندگان این اطلاعات.”

تعریف جامع حسابداری  و فرآیند تشخیص در حساب داری

در این تعریف، فرآیند تشخیص، عبارت می باشد از انتخاب آن دسته از رویدادهایی که به عنوان رویداد اقتصادی یا مالی تلقی خواهد شد و با سازمان یا مؤسسه ای که برای آن حسابداری می نمائیم، ارتباط خواهند داشت. پرداخت دستمزد کارگران و فروش محصولا در هر شرکت رویدادهای مالی می باشند ولی تغییر مدیریت تولید شرکت یک رویداد مالی نمی باشد.

تعریف جامع حسابداری  و فرآیند اندازه گیری

تعریف جامع حسابداری  و فرآیند اندازه گیری 

حسابداری چیست به زبان ساده: بعد از تشخیص رویدادهای مالی، گام بعدی، اندازه گیری این رویدادها به وسیله یک واحد اندازه گیری یعنی پول می باشد.حسابداری فقط با وقایعی که بتوان آنها را با پول اندازه گیری کنیم، سر وکار خواهد داشت. به این ترتیب تعداد زیادی از رویدادها و واقعیت های مهم یک سازمان که قابل بیان به زبان پول نمی باشند در دفاتر مالی آن سازمان ثبت و ضبط نخواهند شد. به طور مثال انتصاب یک مدیرعامل جدید برای شرکت، رویدادی می باشد که قابل اندازه گیری با واحد پولی نمی باشد و به همین خاطر در سیستم حسابداری وارد نمی گردد.

اعزام حسابدار پاره وقت و تمام وقت
بیشتر بخوانید

برای مطالعه بیشتر: آموزش حسابداری و علوم مالی

فرآیند ثبت در حسابداری(تعریف جامع حسابداری )

رویدادهای مالی بعد از اندازه گیری به واحد پولی، در سیستم حسابداری وارد (یا ثبت) می گردند. اصطلاح ثبت، بیشتر در سیستم های دستی حسابداری مصداق دارد و این مرحله در سیستم های مکانیزه، در حقیقت مرحله ورود اطلاعات خام به سیستم می باشد. ثبت رویدادها باید به روشی منظم و با رعایت قواعد و دستور کارهای واضح و در فرم ها و دفاتری که برای این منظور طراحی گشته اند، انجام گردد.

فرآیند پردازش اطلاعات در حسابداری

پردازش اطلاعات ثبت شده، مرحله ای است که در هر سیستم حسابداری از طبقه بندی و تلخیص رویدادها آغاز شده و با توجه به نوع اطلاعات مورد نیاز، بعضی از آنها به عملیات محاسباتی پیچیده ای نیز تسری می یابند. مثلاً محاسبه بهای تمام شده محصولات تولیدی یک شرکت، فرآیند محاسبتای متعددی را طی می کند. امروزه با استفاده از رایانه های پردازش اطلاعات مالی در سیستم های حسابداری با سرعت و دقت بیشتری نسبت به گذشته صورت می گیرد.(تعریف حسابداری به زبان ساده)

تعریف جامع حسابداری  و فرآیند گزارشگری (پراهمیت ترین بخش حسابداری)

فرآیند گزارشگری، یکی از پر اهمیت ترین مراحل یک سیستم حسابداری می باشد. اطلاعات مالی از راه ارائه یک سری گزارش های حسابداری در اخیار استفاده کنندگان این اطلاعات قرار خواهد گرفت .

معروف ترین گزارش های مالی، عبارت خواهند بود از: گزارش های ترازنامه و سود و زیان که به آنها صورت های مالی نهایی گفته خواهد شد و چگونگی تهیه آن در پکیج های آموزش حسابداری استاد حامد ناصری به طور کامل آموزش داده خواهد شد. فرآیند گزارشگری، شامل: تفسیر و تجزیه و تحلیل گزارش ها و اطلاعات مالی می باشد که این بخش از فرآیندهای حسابداری در سال های اخیر، دارای اهمیت بیشتری شده است.(آموزش حسابداری ویژه بازار کار)

اصل تطابق هزینه با درآمد
بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *