مفاصا حساب چیست
یکی از سوالاتی زیاد پرسیده می شود این است که معنی مفاصا حساب چیست و مفاصا حساب مالیاتی و ملک و تامین اجتماعی و خودور هر یک به چه معنی هستند و چه تفاوتی باهم دارند ؟
در واقع مفاصا حساب در به معنای تسویه حساب است. در قراردادها و موارد حقوقی مقاصا حساب به برگه ای اطلاق می گردد که تا تاریخ مقرر به خاطر رسیدگی به حساب، مبنی بر تسویه ی حساب می باشد.
برای بیان ساده تر، بهتر است بدانید که زمانی که قراردادی تمام می شود، باید جسابرسی و تسویه ی حساب انجام شود. مفاصا حساب برگه ای می باشد که به عنوان تسویه ی حساب به کسی تحویل داده خواهد شد که درآمد هزینه به او سپرده شده است.
در تمامی امور قراردادی مفاصا حساب موجود است و به دلیل صورت گرفتن امور تسویه مفاصا حساب صادر خواهد شد.
ممکن است برای شما عزیزان هم این سوال پیش آمده باشد که تلفظ صحیح مفاصا حساب چیست؟ مَفاصا حِساب تلفظ می گردد و به معنی تسویه حساب تا تاریخ مقرر و تعیین شده خواهد بود.
مفاصا حساب به انگلیسی account settling است که معنی آن تسویه کردن حسابمی باشد توجه نمائید که تسویه کردن به انگلیسی Checkout است که به معنی تسویه کردن است.
در اصل وقتی قادر خواهید بود که از این اصطلاح استفاده نمائید که دو طرف حساب که یا اشخاص حقیقی و یا اشخاص حقوقی می باشند بر اساس قرارداد امور مقرر را انجام داده دهند.
معنی مفاصا حساب چیست
در فرهنگ فارسی معین، تصفیه حساب کردن . 2 – (اِ.) سندی که بعد از رسیدگی به حساب شخصی یا مالیات مؤدی مبنی بر تصفیه حساب او به وی بدهند. ؛ ~حساب صورت تفریغ محاسبه.
و به نقل از لغت نامه ی دهخدا معنی مفاصا حساب سندی می باشد که در تاریخ معین بعد از رسیدگی حساب به عضوی که درآمد هزینه بر عهده او بوده داده خواهد شد و بعد از دریافت آن سند، دیگر از آن تاریخ به بعد رقمه ای جزو گذشته به حساب نمی آید.
به زبان دیگر در پاسخ به سوال معنی مفاصا حساب چیست میتوان گفت تسویه حساب بر اساس قرارداد بین طرفین قرداد می باشد. در اصل مفاصا حساب برای شفاف سازی حساب های ملی، بیمه ای، پیمانکاری و مالیاتی صورت خواهد گرفت که باید در تاریخ مقرر این تسویه حساب انجام گردد.
انواع مفاصا حساب چیست
تا اینجا متوجه گشتید که مفاصا حساب چیست در این بخش از مقاله تصمیم داریم تا شما عزیزان را با انواع مفاصا حساب آشنا سازیم. همانطور که توضیح داده شد همه ی قراردادها چه حقیقی و چه حقوقی دارای مفاصا حساب می باشند. مفاصا حساب انواع مختلفی دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد
- مفاصا حساب ساختمان
- مفاصا حساب مالیاتی
- مفاصا حساب نقل و انتقال سهام
- مفاصا حساب خودرو
- مفاصا حساب بیمه
مفاصا حساب چیست و مفاصا حساب بیمه چیست ؟
به تسویه حساب کردن با سازمان بیمه ی تامین اجتماعی مفاصا حساب بیمه می نامند و بر اساس ماده ی 37 و ماده 38 قانون تامین اجتماعی و با توجه به مراحل درخواست تسویه حساب بیمه انجام خواهد شد.
در طی فرایند مفاصا حساب بیمه ی تامین اجتماعی، نامه ی تسویه حساب بیمه تهیه و ارائه می گردد. در نامه ی تسویه حساب فاکتور های مالی و گرازش هایی ذکر گشته که نشان خواهد داد که با سازمان تامین اجتماعی تسویه گشته و در به پیمان کار جهت تسویه حساب تحویل داده خواهد شد.
در ماده ی 37 آمده: تسویه حساب برای انتقال، رهن و اجاره ملک صورت خواهد گرفت که انتقال دهنده باید مفاصا حساب سازمان را دریافت نموده و به گیرنده تحویل خواهند داد.
همینطور هم در ماده 38 ذکر شده: موقع بستن قرارداد، انتقال دهنده وظیفه خواهد داشت که در اتمام قرارداد، مفاصا حساب را دریافت نموده و آن را به گیرنده تحویل خواهد داد. این عملیات به معنای پایان قرار با بیمه می باشد.
مفاصا حساب چیست و تعریف مفاصا حساب مالیاتی
مفاصا حساب مالیاتی به معنی دریافت برگه تسویه بدهی مالیاتی. مودیان موظف می باشد تا بعد از ارائه صورت حساب های سود و زیان، مدارک و اظهار نامه ی مالیاتی خود را به اداره ی دارایی تحویل نماید.
بعد از بررسی به آن ها صورت حسابی مبنی بر بدهی مالیاتی خود دریافت می نمایند که باید آن را تسویه نمایند و بعد از انجام، قادر خواهند بود تا مفاصا حساب مالیاتی خود را دریافت نمایند.
در اصل مفاصا حساب مالیاتی بعد از تایید صحت مدارک و تسویه حساب مالیاتی صادر می گردد.
مراحل دریافت مفاصا حساب مالیاتی ( مفاصا حساب چیست )
به خاطر این که بتوانید مفاصا حساب مالیاتی را دریافت نمائید، انجام مراحل زیر ضروری می باشد:
نخست باید اصل بدهی مالیاتی تسویه گردد وگواهی پرداخت به اداره ی مالیات تحویل داده شود و در ازای آن رسید دریافت گردد.
بعد از انجام مرحله ای که گفته شد، باید برای دریافت واهی مفاصا حساب مالیاتی درخواست دهید. این درخواست به صورت کتبی به اداره ی مالیات تحویل داده خواهد شد و در آن ذکر گردد که خواهان صادر شدن برگه قطعی مالیات می باشید و هم چنین دارای درخواست بخشودگی مالیاتی نیز باشید. لازم به ذکر است که فرم های مالیاتی تهیه خلاصه پرونده و فرم گواهی ماده 235 ق.م.م را باید تکمیل نمائید.
مودی مالیاتی بعد از مشخص کردن و دریافت میزان بدهی و تایید صحت خلاصه ی وضعیت مالیاتی بر اساس ماده 235 قانون مالیات تا 5 روز کاری زمان دارد که بدهی مالیاتی خود را پرداخت و تسویه نماید و جهت امضا به مسئول مربوطه ارائه کرده که. انجام دادن این بخش در بیشترین حالت نیاز به 3 روز زمان دارد تا امضای مسئول مربوطه دریافت گردد.
تفاوت مالیات عملکرد و ارزش افزوده