سوت زنی مالیاتی :
اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده که سوت زنی مالیاتی به چه کاری گفته می شود؟ هر چند در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی و تولید نرم افزارهای گوناگون سازمان امور مالیاتی در تلاش می باشد تا از فرارهای مالیاتی جلوگیری نماید و در نهایت با اخذ مالیات عادلانه نسبت به ارائه خدمات بهتر اقدام نماید، اما در این میان اشخاصی می باشند که راههای دور زدن قانون و فرارهای مالیاتی را پیدا مینمایند.
برای آشنایی بیشتر و درک کامل موارد مالیاتی، در این تصمیم داریم در خصوص سوت زنیهای مالیاتی که مودیان حقیقی و حقوقی انجام میدهند توضیحاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا با برنامه حسابداری آنها و همچنین اقدامات و قوانین مالیاتی آشنا گردید و بدانید که در مواقع نیاز برای انجام تکالیف مالیاتی چگونه باید عمل نمائید.
تاریخچه سوت زنی مالیاتی چیست ؟
ممکن است بتوان نخستین قانون سوت زنی را بتوان به قرون وسطی مربوط به انگلستان نسبت دهیم، این قانون در سال 695 میلادی در انگلستان وضع شد، 50 درصد سود کشف فساد به شخص سوت زن اختصاص داده میگشت، در ادامه قوانین سوت زنی در سال 1686 در آمریکا گسترش پیدا کرد و تا کنون ادامه پیدا کرده است که در سالهای اخیر در ایران نیز اقداماتی در این خصوص صورت گرفته اند.
در ایران هنوز قوانین مدونی در خصوص سوت زن از جمله سوت زنی مالیاتی وجود نخواهد داشت، اما در سالهای اخیر افشاگریهایی در خصوص حقوقهای نجومی، واگذاری املاک بدون رعایت مقررات و طی کردن مراحل اداری، به کارگیری نیروهای کاری با چند شغل همزمان صورت گرفته اند.
برای مطالعه بیشتر : نوبت کاری چیست
مزایای سوت زنی مالیاتی چیست؟
در مطالبی که ذکر گشت سوت زنی به معنای افشای فساد از طریق مشخص گشته از جمله ارائه گزارش به اداره کل مبارزه با فرار مالیاتی، ثبت در سامانه سوت زنی به آدرس (sootzan.com) یا (intamedia.ir) و یا افشا از طریق تماس با 1526 انجام خواهد شد. سوت زنی دارایی مزایایی که در تصویر زیر آنها را شرح خواهیم داد.
پاداش سوت زنی مالیاتی
طبق اطلاعیه سازمان امور مالیاتی فعالان اقتصادی موظف به ارسال فاکتور فروش خود در سایت سازمان امور مالیاتی کشور www.intamedia.ir می باشند، اگر که شرکت یا سازمانی از روشهایی برای فرار مالیاتی استفاده نمایند و فاکتور فروش خود را به درستی در سامانه مودیان امور مالیاتی ارسال ننمایند، اشخاص قادر خواهند بود تا نسبت به سوت زنی مالیاتی اقدام نمایند.
طبق ماده 34 آیین نامه اجرایی ماده 219 قانون مالیاتهای مستقیم مورخ 9 آذرماه 1398 اگر گزارش سوت زنی مالیاتی باعث کشف فساد گردد، پاداشی به فرد گزارش دهنده تعلق خواهد گرفت. میزان پاداش سوت زنی یا جایزه سوت زنی مالیاتی متناسب با اطلاعات به دست آمده، مالیات وصولی و در چارچوب دستورالعملهای تصویب گشته اند. ( آموزش حسابداری )
انواع سوت زنی مالیاتی چیست ؟
همانطور کهتوضیح داده شد سوت زنی به معنی گزارش یک تخلف و آشکار سازی آن می باشد، تخلفات قادر خواهند بودتا شامل رفتارهای غیر قانونی، غیراخلاقی کارکنان و مدیران، رانت، رشوه، تقلب باشند. در سالهای اخیر در ایران به خصوص در رابطه با فرارهای مالیاتی صورت گرفته توسط فعالان اقتصادی، سوت زنی مالیاتی بیشتر شنیده میگردد.
امسال به خاطر تصویب ارسال فاکتور و صورتحساب از طریق نرم افزار صدور صورتحساب الکترونیکی، تخلفات انجام شده امکان دارد افزایش یابد و یا در زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی که هرساله مودیان، ارسال مینمایند، به همین دلیل در این زمانها سوت زنی انجام گشته از طریق روشهای تعیین شده به مراتب بیشتر از زمانهای دیگر می باشد.
سامانه سوت زنی مالیاتی ارای چه قوانینی می باشد؟
افشاگران تخلف باید در شرایطی باشند که بدون ترس اقدام به افشاگری و یا به عبارتی سوت زنی نمایند، به همین خاطر طبق قانون اولا هویت سوت زنها مخفی باقی خواهد ماند و ثانیا در صورت بروز مشکل به خصوص در بحث موقعیت شغلی، سازمان بازرسی کل کشور با استفاده همه ی ظرفیتهای قانونی از اشخاص سوت زن حمایت مینمایند. ( پکیج آموزش حسابداری )