مقالات

حسابداری تولیدی

می‌خواهید بدانید حسابداری تولیدی چیست؟ و حسابداری شرکت‌های تولیدی چه تفاوتی با حسابداری دیگر شرکت‌ها خواهد داشت؟ اصول حسابداری شرکت‌های تولیدی به چه صورتمی باشد؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات سودمندی در این‌باره در اختیارتان قرار دهیم.

حسابداری تولیدی و تفاوت آن با دیگر حسابداری ها!!

حسابداری تولیدی و تفاوت آن با دیگر حسابداری ها!!

حسابداری عبارت خواهد بود از یک سیستم اطلاعاتی که از طریق شناسایی، ثبت، طبقه بندی، تلخیص و گزارشگری رویدادهای مالی، اطلاعات لازم را در اختیار استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری قرار خواهند داد.

واحدهای اقتصادی را از نظر نوع فعالیت در سه دسته می‌توان طبقه بندی نمائیم:

الف – شرکت‌های خدماتی

شرکت‌هایی نظیر تعمیرگاه‌ها، هتل‌ها، درمانگاه‌ها و آموزشگاه‌ها را که خدماتی به مشتریان ارائه می‌ نمایند و از این راه کسب درآمد خواهند کرد، شرکت‌های خدماتی می نامیم.

ب – شرکت‌های بازرگانی چیست؟

شرکت‌های بازرگانی شرکت‌هایی می باشند که به خرید و فروش کالا اشتغال دارند، بدون آنکه شکل کالای مورد مبادله را تغییر دهند. شرکت‌های بازرگانی، عمده فروشان یا بنکداران و خرده فروشان را شامل خواهد شد. فروشگاه‌ها و خواروبار فروشی‌ها نمونه‌هایی از شرکت‌های بازرگانی می باشند.

ج – تعریف شرکت تولیدی

شرکت‌هایی را که مواد اولیه و کالاهایی را خریداری و آنها را تغییر شکل خواهند داد و یا به کالای دیگری تبدیل می‌نمایند و به فروش می‌رسانند، شرکت‌های تولیدی می نامیم. شرکت‌های تولیدی توسط عوامل تولید به ساخت کالا خواهند پرداخت.

حسابداری تولیدی و نقش دارایی‌ها در حسابداری شرکت‌های تولیدی

نخستین مبحث اصلی که می‌توان در مورد حسابداری تولیدی در آن وارد گردد دارایی‌های شرکت تولیدی می باشد؛ دارایی در حسابداری تولیدی، به معنای هر چیزی که شرکت دارد چه از سرمایه گذار و چه از طلبکار. در حالت کلی به کلیه حقوق مالی که در اختیار شرکت قرار دارد دارایی‌های شرکت گفته خواهد شد. دارایی اقسام  مختلفی دارند از جمله موارد زیر:

  • وجوه نقد: شامل پول نقد در صندوق، وجه نقد در بانک.
  • مطالبات (بدهکاران): شامل بدهکاران به شرکت، اسناد دریافتنی.
  • موجودی‌های جنسی و کالا و مواد اولیه و ملزومات.
  • اموال و اثاثیه و ساختمان
فرآیند حسابداری فروش
بیشتر بخوانید

در مورد شرکت‌های تولیدی، کمبود نقدینگی از یک طرف در ادامه‌ی تولید و فعالیت موسسه اخلال ایجاد می نماید و از طرفی انباشته شدن و عدم استفاده مناسب و به موقع از وجوه نقد موجبات زیان را فراهم می‌نماید؛ به همین خاطر در حسابداری تولید یک حسابدار کاردان بایستی با مدیریت وجوه نقد در جهت نگهداری و استفاده مناسب از امکانات نقدینگی به طرح ریزی وجوه نقد، تهیه و ارائه گزارش‌ها بپردازد تا از رکود و بلا استفاده ماندن وجوه نقد جلوگیری گردد.

 دسترسی به موقع به وجوه نقد اطمینان حاصل گردد واز سرقت و اختلاس وجوه نقد جلوگیری بعمل آید. برای این منظور باید مسئولیت دریافت و پرداخت پول، از عمل ثبت و نگهداری مدارک مجزا گردد. همه ی پرداخت‌ها در مراحل حسابداری یک شرکت تولیدی، با تایید امضای مسئولان مربوط و مبتنی بر اسناد مثبته و حتی‌الامکان به وسیله صدور چک انجام خواهد شد.( آموزش حسابدداری )

اطلاعات تکمیلی درباره حسابداری تولیدی

یکی از مهم ترین دارایی‌های شرکت‌های تولیدی موجودی مواد و کالا می باشد. در حسابداری شرکتهای تولیدی به همان اندازه که تعادل در موجودی نقد شرکت مهم می باشد، تعادل در میزان موجودی مواد و کالا نیز حیاتی خواهد بود؛ موجودی بیشتر از نیاز در حسابداری شرکت تولیدی، باعث انباشت سرمایه و راکد ماندن آن خواهد شد ضمن آن‌که بی کیفیتی و ضرر و زیان قابل توجه در پی خواهد داشت.

موجودی کمتر از نیاز در سیستم حسابداری شرکت تولیدی نیز، باعث وقفه در عملیات تولید و فروش و عدم تامین نیاز مشتری و از دست دادن سهم بازار می گردد.

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟
بیشتر بخوانید

 بنابراین تعادل در انواع موجودی کالا در شرکتهای تولیدی چگونه حاصل خواهد شد؟ حداقل موجودی مواد، مقداری از مواد اولیه موجود در انبار می باشد که نیاز خواهد بود تا حداقل به آن میزان در انبار موجودی داشته باشیم تا خط تولید دچار وقفه نگردد و پیش از آن که به حداقل میزان برسد سریعا اقدام به خرید کنیم. بالاترین موجودی مواد هم مقداری از مواد اولیه می باشد که لازم نخواهد بود بیشتر از آن در انبار نگهداری گردد زیرا نیاز تولید را جوابگو بوده و نگهداری مازاد آن باعث خواب سرمایه و حتی بی کیفیتی مواد خواهد شد. در چنین شرایطی استفاده از نرم افزار حسابداری و انبارداری، خیال شما را از بابت موجودی کالا آسوده می نماید.

حد تجدید سفارش در واقع میزان یا مقدار موادی می باشد که بین حداقل و حداکثر موجودی که در زمان کاهش موجودی انبار به آن مقدار، باید به خرید مواد اقدام نمود تا مطمئن گردیم پیش از این‌که موجودی مواد به میزان حداقل برسد، مواد در انبار موجود خواهد شد.

برای مطالعه بیشتر : پکیج آموزش حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *