مقالات

تجدید ارزیابی چیست؟

تجدید ارزیابی چیست؟ : یکی از کار هایی که شرکت ها باید انجام بدهند این می باشد که میزان سرمایه های خود را برای سهامداران شفاف سازی نمایند و تلاش نمایند آن ها برای نحوه نگهداری و استفاده از این دارایی ها مطلع نمایند. در این شرایط تجدید ارزیابی مطرح خواخد شدد. اگر نمیدانید تجدید ارزیابی چیست و کاربرد تجدید ارزیابی دارایی شرکت ها چیست این مقاله را تا انتها مطالعه نمائید.

تعریف تجدید ارزیابی چیست؟

سازمان ها، شرکت ها ، کارخانه ها و تولیدی ها باید مدام شرمایه و دارایی های نقدی و غیر نقدی خود را به روز کنند و اطلاعات دقیقی از آن در اختیار سرمایه داران و سهامداران مجموعه قرار دهند تا آن ها بتوانند راحت تر در مورد امور مالی اختیارات مجموعه تصمیم گیری کنند.

به روز رسانی کلیه دارایی های مجموعه کاری تجدید ارزیابی نامیده میشود و اهمیت زیادی در امور مالی سازمان دارد. با تجدید ارزیابی دارایی های شرکت میتوان تصمیمات هوشمندانه تری برای دارایی های مجموعه اتخاذ کرد. به طور کلی تجدید ارزیابی دارایی ها به معنی به روز کردن کلیه دارایی های استهلاک پذیر و استهلاک ناپذیر میباشد.

دارایی های استهلاک پذیر شامل دارایی هایی است که بع از مدتی احتمال تخریب آن ها وجود دارد مانند ساختمان و ماشین آلات و دارایی های استهلاک ناپذیر شامل دارایی هایی مانند زمین و سرمایه گذاری ها میباشد.

زمانی که یک شرکت تاسیس میگردد لیست دارایی های آن به صورت دفتری در صورت های مالی سازمان ثبت میگردد. هر ساله باتوجه به ان که اکثر دارایی ها استهلاک پذیر هستند باید به روز رسانی شوند تا میزان افت و خیر دارایی هایی سازمان ثبت شده و سود و زیان ماالی سازمان تعیین گردد. ( آموزش حسابداری )

نرخ صفر مالیاتی چیست؟
بیشتر بخوانید

اهمیت تجدید ارزیابی دارایی شرکت ها

اهمیت انجام تجدید ارزیابی دارایی شرکت ها را زمانی متوجه می گردید که شرایط اقتصادی و تحریم ها را در ایران بررسی می نمائید و متوجه خواهید شد که سرمایه ها و دارایی های مجموعه دیگر به اندازه زمان راه اندازی و تاسیس مجموعه نمی باشد و افت و خیز خواهد داشت.

به همین دلیل شرکت ها و سازمان ها برای ادامه فعالیت های اقتصادی خود باید قادر باشند تا همراه با رشد تورم و شرایط اقتصادی جامعه دید اگاهانه ای نسبت به دارایی های مجموعه خود داشته باشند تا بتوانند دارای سرمایه گذاری های سودآوریباشند.

در کشور ایران باتوجه به تحریم ها و تورم ها باید میزان دارایی های شرکت هر 5 سال یکبار تجدید ارزیابی گردند تا چرخه تولید در کشور متوقف و نابود نگردند.

یکی از دیگر دلایل اهمیت تجدید ارزیابی دارایی های شرکت این می باشد که در حالی که در تجدید ارزیابی با رعایت قوانین افزایش سرمایه اتفاق افتاده باشد سازمان معاف از مالیات می شوند.

به این ترتیب سازمان ها و شرکت ها باید به صورت کاملا واضع و ضفاف صورت های مالی خود را ارائه دهند تا میزان افزایش و یا کاهش سرمایه آن ها تعیین شده و میزان معافیت از مالیات آن ها تعیین خواهد شد.

تعریف مالیات در تجدید ارزیابی چیست؟

تعریف مالیات در تجدید ارزیابی چیست؟

زمانی که دارایی های سازمان به روز رسانی خواهد شد باید بر اساس آن که سرمایه و دارایی های مجموعه بر چه اساسی کسب گشته اند مالیات آن ها نیز بررسیمی گردد.

یکی از دلایلی که اشخاص را از تجدید ارزیابی دارایی های شرکت منع خواهدشد مشمولیت مالیات می باشد اما باید بدانید مازاد دارایی که از تجدید ارزیابی حاصل خواهد شد مشمول مالیات نمی گردد.

محاسبه عیدی بازنشستگان
بیشتر بخوانید

در حالت کلی تجدید ارزیابی دارایی های سازمان با نظر کارشناس انجام میشود و ارزش روز سرمایه به صورت عددی ثبت خواهد شد. به این ترتیب در دفتر دارایی ها در بخش دارایی ها بدهکار و در بخش مازاد تجدید ارزیابی ها بستانکار خواهید گشت.

در تجدید ارزیابی دارایی ها مازادی تعیین می گردد که مربوط به حقوق صاحبان سرمایه سازمان هستند و این مبلغ مشمول مالیات خواهد شد که میزان آن نیز نرخ 25درصد می باشد.

تجدید ارزیابی قادر است تا بر گزارشگری مالی بر دارایی هایی نظیر ماشین آلات و ساختمان که جز دارایی های استهلاک پذیر می باشند به صورت قابل توجه تاثیر خواهد گذاشت.

در این محاسبات باید دارایی های مستهلک به صورتی که هر سال افزایش استهلاک داشته اند سالانه تجدید ارزیابی گردند. باید توجه نمائید که میبایست به همین میزان از مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها کسر نمود تا در آخر تحت عنوان سود انباشته منعکس بگردد.

به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که تجدید ارزیابی بر سود و زیان اثر صفر می گذارد و اگر که سازمان دارای دارایی های استهلاک پذیر نباشد در ترازنامه سود و زیان مجموعه تاثیری نخواهد داشت و میتواند منجر به سرمایه گذاری های بلند مدت بشود.

برای مطالعه بیشتر : پکیج آموزش حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *