کاربرگ حسابداری چیست؟و تفاوت کاربرگ حسابداری و حسابرسی چیست؟
وجود بعضی اشتباهات در صورتهای مالی و وجود عدم تعادل در صورتهای مالی باعث استفاده از مفهومی به نام کاربرگ حسابداری شده است. این فرم باعث آزمون دادههای مالی قبل از ورود آنها به صورتهای مالی می گردد.
دراین مقاله تصمیم داریم تا به موضوعاتی همچون کاربرگ حسابداری چیست؟ انواع، فرمتها و نحوه تهیه کار برگ صورتهای مالی، تفاوت کاربرگ حسابداری و حسابرسی، کاربرگ 6020 و …می پردازیم.
توضیح کاربرگ حسابداری چیست؟
کاربرگ در اصل فرم پیش نویسی می باشد که حسابداران پیش از بستن حسابها و تهیه انواع صورتهای مالی از آن استفاده خواهند کرد تا از صحت عملکرد خود اطمینان حاصل نمایند. بهتر است بدانید که تهیه آن باعث سهولت در دیگر امور حسابداری مانند اصلاح حسابها می گردد. این فرم، شامل چندین ستون بوده که اطلاعات حسابداری به فراخور آن در یکی از ستونها قرار خواهند گرفت
از کاربرگ می توان به عنوان نوعی چرک نویس، پیش از بستن حسابها یاد نمائیم که باعث خواهد شد تا اطمینان از امور حسابداری ایجاد شود. کار برگ انواع متنوعی دارد که مورد استفاده حسابداران و حسابرسان است.
برای مطالعه بیشتر: سفته چیست؟
کاربرگ حسابداری چیست؟ و نحوه استفاده از آن!
حسابداران، در پایان دوره مالی در بیشتر مواقع اقدام به تکمیل کاربرگ حسابداری برای اصلاح حسابها می نمایند کار برگ جزء اسناد یا دفاتر حسابداری به حساب نخواهد آمد به همین دلیل به آسانی می توانند اطلاعاتی در آن وارد یا تغییر دهند.
کاربرگ را میتوان ابزاری برای پیشگیری از بروز خطا در محاسبات مالی در نظر گرفت. یک حسابدار خبره پیش از محاسبه صورتهای مالی، اطلاعات آنها را به صورت آزمایشی در این برگه پیاده سازی خواهد کرد، تا از صحت آنها اطمینان کسب نماید. چرا که اگر بعد از تشکیل صورتهای مالی متوجه وجود خطا گردد، اصلاح آن کار بسیار دشواری می باشد.
در کل اطلاعات لازم برای بستن حسابها و تهیه صورتهای مالی را میتوان در کاربرگ گذاشته و مورد آزمون قرار دهیم این فرم حسابداری معمولا ده ستون برای ورود اطلاعات گوناگون دارد، اما بر حسب نیاز واحد تجاری میتوان در تعداد ستونها تغییراتی ایجاد کرد.
در اولین ستون آن، لیست حسابهایی قرار خواهد گرفت، که به محاسبه آنها در مقادیر مالی خواهیم پرداخت بعد از پر کردن مقادیر هر حساب، حسابدار خواهد فهمید که آیا در محاسبات وی ایرادی وجود داشته یا خیر. او با شناسایی ایرادات قادر خواهد بود تا به ردیابی آنها بپردازد و پیش از اینکه اطلاعات اشتباه به صورتهای مالی مهم وی آسیب بزند آنها را اصلاح کند.
از آنجا که وجود اشتباه در ثبت و حسابداری ارقام در پایان دوره مالی چندان دور از ذهن نمی باشد، استفاده از این برگه حسابداران را در خنثی کردن اشتباهات پیش از بروز کمک خواهد کرد.
تعریف اینکه کاربرگ حسابداری چیست؟
تعریف کاربرگ در حسابداری عبارت می باشد از فرمی شامل چند ستون می باشد که اطلاعات دقیق حسابها در آن ثبت خواهد شد. این فرم حسابداری صورت مالی به حساب نیامده بلکه نوعی چرک نویس می باشد، تا حسابدار با استفاده از آن، پیش از بستن حسابها، از صحت عملکرد خود مطلع خواهد شد.
برای آشنایی با نحوه تهیه کاربرگ باید بدانید که این فرم پیش نویس دارای چند ستون، شامل: نام حسابها، تراز آزمایشی، اصلاحات، تراز آزمایشی اصلاح شده، سود و زیان، ترازنامه خواهد بود.
حسابداران از کار برگها استفاده می نماید تا قادر باشد تا از بروز خطا در صورتهای مالی جلوگیری نماید و به آسانی به اصلاح حسابها بپردازند.
قرارگیری حسابها در این ستون دارای ترتیب خاصی است به شکلی که ابتدا، داراییها سپس بدهیها و به ترتیب بعد از آن، حقوق صاحبان سهام، درآمد و هزینهها قرار خواهند گرفت. حسابداران این ترتیب حسابها را در تراز آزمایشی نیز دیده اند. با این کار در حقیقت در مرحله اول تراز آزمایشی مالی را نیز تهیه خواهند کرد. در دیگر ستونها اطلاعات دیگر حسابها نیز ثبت خواهد شد.
بنابراین از قرارگرفتن نام حسابها در ستون اول، در ستونهای دیگر مقادیری شامل تراز آزمایشی، سود و زیان، تراز آزمایشی اصلاح شده و… تشکیل گشته و با توجه به دفاتر مالی به تکمیل کردن آنها پرداخته خواهد شد.
اگر نیاز به اطلاعات در زمینه آموزش حسابداری ویژه بازار کار را دارید بر روی لینک آن کلیک نمائید
کاربرگ حسابداری چیست؟ و فواید آن
فواید کاربرگ حسابرسی چیزی می باشد که باعث پرکاربرد شدن آن خواهد شد. ممکن است همه ی حسابداران ازاین برگه حسابرسی بهره شوند. اصلی ترین فواید این فرم در حسابداری عبارت خواهند بود از:
- کم شدن خطاهای محاسباتی و عملیاتی
- اصلاح سریعتر و بهتر حسابها و ماهیت حسابها
- فراهم آوردن ثبتهای اصلاحی و بستن حسابها پیش از ثبت کردن آنها در دفاتر
- بالا بردن سرعت تهیه صورتهای مالی
- ارائه به موقع صورتهای مالی
- جمع آوری اعداد وار قام و حسابها در یک فرم
- بررسی دقیق مانده دفاتر کل و تراز هر یک
- اطمینان از به روز بودن اطلاعات مالی
برای اطلاع از پکیج های اموزش حسابداری استاد حامد ناصری که با به روزترین متدهای آموزشی تهیه شده می توانید بر روی لینک آن کلیک نمائید.