مقالات

آموزش قرارداد آتی

آموزش قرارداد آتی

آموزش قرارداد آتی و ویژگی و مشخصات آن!

درباره آموزش قرارداد آتی  بهتر است بدانی که فعالین اقتصادی در سرتاسر جهان، حین آغاز به کار تمایل به کسب نوعی ضمانت از فروش محصولات خود می باشند. این نیاز به فراخور گذر سالها، باعث ایجاد نوعی از معاملات به نام قرارداد آتی گشت. قرارداد آتی باعث آسودگی خاطر معامله‌گران شده و سپس با پیشرفت خود، به عنوان هدفی برای کسب سود تبدیل گشت.

در این مقاله تصمیم داریم تا به بیان اینکه قرارداد آتی چیست؟ ، تاریخچه آن در ایران، فواید، ویژگی‌ و مشخصات قراردادهای آتی، نمونه‌های قرارداد آتی، آشنایی با قراردادهای آتی بپردازیم.

آموزش قرارداد آتی چیست؟

 شاید این پرسش در ذهن شما نیز شکل گرفته باشد که قرارداد آتی چیست؟،  در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در حقیقت قرار داد آتی نوعی از ابزارهای مشتقه به حساب خواهد آمد. ابزار مشتقه به فرایند، اوراق یا وسایلی هایی گفته خواهد شد که به خودی خود دارای ارزش نمی باشند و به واسطه کالا یا چیز دارای ارزشی، ارزش پیدا می کنند. به‌ عنوان‌ نمونه اوراق بهاداری که در بازارهای بورسی سرتاسر جهان معامله خوواهند شد فقط نشان دهنده ارزش سهام شرکت ها بوده و به تنهایی ارزشی نخواهند داشت.

قرارداد آتی نوعی از این معاملات است که امکان این را خواهد اشت تا در آن خود دارایی منتقل نگردد بلکه فقط اسناد آن بین اشخاص معامله شود.

قرارداد آتی یا (Future Contract) قراردادی است، که طرفین معامله، در زمان حال تصمیم خواهند گرفت که کالایی را در زمان مشخصی در آینده، معامله کنند. قیمت، ارزش و میزان معامله در زمان فعلی تعیین خواهد شد اما انتقال کالا و پول در آینده، صورت خواهد گرفت.

کوبرنتیز چیست
بیشتر بخوانید

به عبارت دیگر در این قرارداد فروشنده تصمیم خواهد گرفت کالایی را در زمان مشخص به قیمت مشخصی به فروش رساند و خریدار نیز تصمیم بر خرید آن میزان از کالا یا خدمات به مبلغ مشخصی دزیافت می نماید که مبلغ را نیز در آینده پرداخت خواهد شد.

امروزه قراردادهای آتی به یک پایه مهم از بازارهای معاملاتی تبدیل گشته است. این بازار که با نام فیوچر در دنیا شناخته شده است، دارای سودآوری بسیار بالایی می باشد و به اشخاص این اجازه را خواد داد تا با سرمایه های پایین، صاحب سودهای زیادی بشوند.

آموزش قرارداد آتی چیست؟ و تاریخچه آن در ایران

آموزش قرارداد آتی چیست؟ و تاریخچه آن در ایران

قرارداد آتی در ایران به شکل فعلی دارای سابقه طولانی مدتی نمی باشد. هرچند نوعی از معاملات قراردادهای آتی که به نام معامله سلف شناخته می‌گردد، از قرن ها پیش در ایران و سایر سرزمین های اسلامی رواج داشته است.

معامله سلف عبارت اند از قراردادی که طی آن، خریدار و فروشنده توافق می‌ نمایند تا کالا را در زمان آینده تبادل نمایند اما مبلغ آن را در زمان فعلی یعنی حین عقد قرارداد جابه‌جا خواهد شد. معامله سلف تفاوت زیادی با معاملات آتی فعلی دارد اما نوعی از آنها دانسته خواهد شد.

اولین قراردادهای آتی در دنیا مربوط به خرید و فروش گندم در سال 1848 در شیکاگو است. شکل گیری این نوع معاملات در ایران و دیگر نقاط جهان، عمدتا از معامله محصولات کشاورزی نشات گرفته اند بعد از آن در سال 1972، قراردادهای آتی مالی، بر پایه دیگر کالا و اوراق به بازار اضافه شدند..

نخستین قرارداد آتی به شکل فعلی و سازمان یافته در ایران، در سه شنبه 5 آذر 1387 جهت معامله سکه تمام بهار آزادی، در بورس کالای ایران صورت پذیرفت.

ثبت های حسابداری سند حقوق و دستمزد
بیشتر بخوانید

با گذشت زمان، قراردادهای آتی به یکی از پرسود و هیجان ترین بازارهای جهان تبدیل گشت که توانسته طرفداران  زیادی را به خود جذب کند.

تعریف آموزش قرارداد آتی چیست؟ و کاربرد آن؟

تعداد زیادی از اشخاص علاقه دارند تا بدانند که کاربرد قرارداد آتی چیست؟ برای درک کاربرد قرارداد آتي باید بدانید که این قرارداد ریشه در مشخصات و اختیاراتی که به معامله‌گران ارائه می‌نماید را دارا می باشد. این نوع قراردادها مورد استفاده دو گروه عمده معامله‌گران قرار خواهد گرفت.

نخست اشخاصی که می‌خواهند کالایی را در آینده تهیه نمایند اما به دلیل عدم اطمینان از نوسانات بازار، تمایل به نوعی پیش خرید داشته تا کالای خود را تضمین کنند.

دسته دوم کسانی که معامله‌گران اصلی این بازار بوده و تصمیم دارند از نوسانات آن کسب سود کنند. این اشخاص می‌توانند بنابر استراتژی های معاملاتی از افزایش یا کاهش قیمت کالا سود ببرند. آنها با پیش بینی تغییرات قیمتی، با عقد قرارداد و فروش آن قرارداد در زمان مناسب قادر خواهند بود تا شانس خود را در بازارهای آتی امتحان کنند.

آموزش قرارداد آتی چیست؟ و فواید آن!!

فواید قرارداد آتی چیست؟ فواید قرارداد آتی شامل مواردی است که به معامله‌گران این اطمینان را خواهد داد تا بتوانند سود مناسبی از فروش یا خرید خود دریافت نمایند. به‌عنوان‌ نمونه تولیدکننده ای که بیم کاهش قیمت محصولات را دارد می‌تواند با بستن قرارداد آینده، از فروش محصولات تولیدی خود مطمئن شود. یا کارخانه داری که از افزایش قیمت مواد اولیه نگران می باشد می‌تواند مواد اولیه را به‌صورت آتی تهیه کند تا هم از ثبات قیمت آسوده شود و هم هزینه نگهداری، تعمیرات و انبارداری و استهلاک کمتری پرداخت نمایند.

مالیات صادرات
بیشتر بخوانید

آموزش قرارداد آتی چیست؟ و انواع آن

آموزش قرارداد آتی چیست؟ و انواع آن

ماهیت آنچه که در قراردادها مرود معامله قرار می گیرد دلیل ایجاد تغییر در انواع قرارداد آتی است. انواع این قرارداد عبارت خواهند بود از:

  • قرارداد آتی در مورد کالاهای فیزیکی
  • قرارداد آتی سهام و شاخص

قرارداد آتی در مورد کالاهای فیزیکی به چه صورتی است؟

در این نوع قرارداد، صرفاً کالاهای فیزیکی مورد معامله قرار خواهند گرفت. رایج‌ترین کالاهای مورد معاملات آتی در جهان عبارت خواهند بود از سکه طلا، نفت خام، شمش طلا، فلزات، زعفران و…

توجه داشته باشید که در ایران قراردادآتی کالای فیزیکی با معامله سکه تمام بهار آزادی آغاز شد و با زعفران، زیره و پسته ادامه پیدا کرد.

تعریف و مقایسه قرارداد آتی سهام و شاخص

این قراردادها که با نام قراردادآتی مالی نیز شناخته شده است، بر مواردی چون سهام، ارز، اوراق قرضه و … تمرکز خواهد داشت. اخیرا اوج استفاده از قرارداد آتی سهام و شاخص را در معاملات ارزهای دیجیتال شاهد می باشیم که به این دلیل هیجان عده عداد زیادی از علاقمندان آن گردیده اند.

قرارداد آتی سهام و شاخص چیست؟

این قراردادها که با نام قراردادآتی مالی نیز شناخته شده است، بر مواردی چون سهام، ارز، اوراق قرضه و … تمرکز خواهد داشت. اخیرا اوج استفاده از قرارداد آتی سهام و شاخص را در معاملات ارزهای دیجیتال شاهد می باشیم که باعث هیجان عده زیادی از علاقمندان آن شده است.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *