مقالات

سفته چیست؟

سفته چیست؟ آشنایی با قوانین سفته

درباره سفته چیست؟ باید بدانید که در حال حاضر به دلیل گسترش معاملات، طرفین سعی می نمایند با ابزارهای گوناگونی بدهی خود را پرداخت نمایند که هم امنیت بالایی داشته باشد و هم بتواند جایگزین چک گردد. یکی از اسناد تجاری که در دهه های اخیر پیشرفت قابل توجهی در معاملات داشته سفته می باشد. شما دقیقا میدانید که قوانین سفته چیست؟

سفته یک طلب سندی می باشد که در آن امضا کننده متعهد خواهد شد که مبلغ درج شده در اوراق سفته را در زمان معین و یا هر زمانی که ذی نفع درخواست داد پولش را پرداخت نماید.

در اوراق سفته دو شخص یعنی متعهد کننده (شخص امضا کننده سفته) و ذی نفع در راس معامله می باشند. در این مقاله مباحث مرتبط با سفته خواهیم پرداخت بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.

سفته از کجا خریداری نمائیم؟

حالا که دانسته اید سفته چیست؟ و همچنین کاربرد آن در معاملات چیست بهتر است بدانید که سفته را از کجا بخریم؟ خرید این سند آنچنان که نشان خواهند داد سخت نیست. شما می توانید که از فروشگاه هایی نظیر کتاب فروشی، دکه های روزنامه، لوازم التحریر و هر فروشگاه دیگری خرید سفته را انجام دهید.

اما به دلیل موضوع امنیت پایین و قیمت بالا در این فروشگاه ها، بهتر می باشد آن را تنها از باجه های بانک ها تهیه نمائید. اما نحوه گرفتن سفته از بانک چگونه می باشد؟ برای گرفتن سفته شما در باجه های بانک درخواست خرید را خواهید داد و بعد از امضا اوراق سفته به شما تحویل داده خواهد شد.

چه مدارکی برای گرفتن سفته از بانک ملی لازم است؟!

در پاسخ به سوال مدارک دریافت سفته چیست؟ باید بگوییم که برای خرید سفته از بانک ملی هم باید نظیر دیگر بانک ها اقدام می نمائید. یعنی مدارک خاصی نیاز ندارد و فقط کافی می باشد که کارت ملی خود را به همراه داشته باشید و بعد از ثبت درخواست و امضای آن، سفته به شما تحویل داده خواهد شد. توجه داشته باشید که تنها باید کارمزد آن را پرداخت نمائید.

بهترین کشور برای مهاجرت حسابداران
بیشتر بخوانید

 سفته چیست؟ و قوانین آن چیست؟

احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده که اصلا قوانین سفته چیست؟ در حال حاضر سفته به عنوان مهم ترین اسناد تجاری در میان اشخاص رد و بدل میگردد، دریافت آن بسیار راحت تر از دریافت چک می باشد، اما طبیعتا این سند هم شامل قوانین خاص اجرایی می باشد، که آن ها را شرح خواهیم داد.

در صورت عدم آگاهی نسبت به قوانین سفته امکان دارد از شما سوء استفاده گردد. به همین دلیل چند مورد از مهم ترین قوانین دادن و گرفتن سفته به شرح زیر خواهد بود:

  • حتما باید با احکام سفته آشنا هستید؛ چون این احکام تعیین کننده چگونگی بهره گیری از این سند تجاری خواهد بود.
  • آشنایی با حکم سفته و این که این حکم حقوقی می باشد یا کیفری خیلی مهم خواهد بود. حکم این سند بر خلاف دیگر اسناد تجاری حقوقی است و به این صورت می باشد که اگر متعهد کننده نتواند در موعد مقرر به تعهد خود عمل نماید ذی نفع می تواند حکم جلب امضا کننده را دریافت نمائید.
  • یکی دیگر از قوانین سفته گرفتن و دادن، این می باشد که بدانید در صورت عدم پرداخت مبلغ درج شده چه زمانی باید آن را به اجرا گذارید. اگر تعهد کننده تا پس از گذشت ده روز از تاریخ سررسید به تعهد خود عمل نکند ذی نفع قادر خواهد بود تا واخواست خود را ثبت نماید. اگر در این مدت معین شده واخواست خود را به ثبت نرساند دیگر سفته اعتبار تجاری خود را از دست خواهد داد.

برای مطالعه بیشتر: حساب سود و زیان انباشته چیست؟

تعریف استراتژی عملیات
بیشتر بخوانید

آشنایی با طریقه نوشتن سفته

آشنایی با طریقه نوشتن سفته 

حالا زمان آن رسیده که پاسخ طریقه نوشتن سفته چیست را دریافت نمائید. خرید و فروش این سند دارای قوانین خاصی می باشد که شما هنگام سفته دادن و یا گرفتن باید از آن آگاه گردید

عدم رعایت قوانین سفته، آن را از اعتبار خارج می نماید به همین خاطر باید هنگام نوشتن هم صادر کننده و هم دریافت کننده دقت کافی داشته باشند. اگر نمیدانید بخش های مهم سفته چیست بهتر است بدانید بخش های مهمی که باید در هنگام نوشتن سفته به آن‌ها دقت شود، عبارت خواهند بود از:

  • محتویات
  • مبلغ
  • گیرنده
  • تاریخ صدور
  • تاریخ پرداخت
  • امضای صادر کننده

همه ی این موارد در جایگاه خویش از اهمیت بسیاری برخوردارند که باید به یکایک آن ها توجه گردد.

محتویات سفته چه می باشد؟

زمان نوشتن سفته باید به محتویات درون آن توجه گردد. سفته یک سند اعتباری تجاری می باشد که امضا کننده متعهد می گردد که در تاریخ مقرر مبلغ مشخص گشته را به ذی نفع پرداخت نمائید. بنابراین از تکمیل، نوشتن و امضای آن توسط دو طرف، شخص باید دین خود را در تاریخ سررسید پرداخت کنید. دارنده سفته با مراجعه به صادر کننده قادر خوهد بود تا از او طلب پرداخت بدهی خود را داشته باشد.

اگر نیاز به اطلاعات در زمینه آموزش حسابداری ویژه بازار کار را دارید بر روی لینک آن کلیک نمائید

گیرنده سفته کیست؟

در این قسمت صادر کننده یا همان تعهد کننده مشخص می نماید، که سفته بانکی در حواله چه شخص یا شرکتی نوشته می گردد. این قسمتع باید با دقت و نام دقیق گیرنده تکمیل گردد این قسمت امکان دارد به درخواست دریافت کننده سفید باقی بماند و اسمی یادداشت نگردد که در این صورت باید بسیار دقت نمائید.

سفته چیست؟  و مبلغ آن چه قدر است؟

در قسمت مبلغ صادر کننده تعهد می نماید، که این مبلغ را به دریافت کننده پرداخت خواهد کرد. البته توجه نمائسد که مبلغ درج شده قادر نخواهد بود از ارزش اسمی سفته بیشتر باشد. ثبت مبلغی بیش از سقف این سند می‌تواند افزایش مالیات را برای صادرکننده به همراه داشته باشد.

حسابدار کیست؟
بیشتر بخوانید

تاریخ صدور سفته چیست

تاریخ صدور همان تاریخی می باشد که سفته نوشته و امضا می گردد، که باید بر اساس روز، ماه و سال نوشته خواهد شد.

تاریخ پرداخت سفته چه می باشد؟

تاریخ پرداخت همان تاریخی می باشد که صادر کننده سفته باید مبلغ درج شده را به دریافت کننده پرداخت نماید. اگر در تاریخ سررسید یا همان تاریخ پرداخت متعهد کننده به تعهد خود عمل نکند، دریافت کننده سند اعتباری سفته می تواند از طریق قانونی اقدام  کنید.

امضا صادر کننده سفته

نوشتن سفته اگر بدون امضا صادر کننده  انجام گردد هیچ ارزشی نخواهد داشت. بنابراین باید بعد از صدور و تکمیل اطلاعات که شامل نام، کد ملی، محل پرداخت، محل اقامت و … سفته حتما به امضا صادرکننده برسد. ممکن است امضا سفته بانکی به آسانی انکار گردد و برای همین سبب امنیت بیشتر و وصول صد در صد، پیشنهاد می شود سفته حتما با اثر انگشت صادر کننده تضمین خواهد شد .

اگر به موارد فوق عمل نشود و طریقه نوشتن سفته به درستی رعایت نگردد موارد زیر پیش  خواهد آمد

اگر برگه سفته امضا و یا مهر صادر کننده را نداشته باشد، سندیت تجاری نخواهد داشت.اگر در سفته محل پرداخت مشخص نشده باشد؛ محل صدور را به عنوان محل پرداخت در نظر خواهد گرفت.اگر در هنگام نوشتن سفته تاریخ پرداخت فراموش  گردد. تاریخ صدور را همان تاریخ پرداخت در نظر خواهند گرفت.

برای اطلاع از پکیج های اموزش حسابداری استاد حامد ناصری که با به روزترین متدهای آموزشی تهیه شده می توانید بر روی لینک آن کلیک نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *