مقالات

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ نحوه محاسبه بازگشت سرمایه

درباره نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ بهتر است بدانید که تمامی  سازمان‌‌ها باید قادر باشند تا تمامی فعالیت‌‌های مربوط به کسب و کار خود از جمله درآمد، هزینه و زمانی که برای کسب و کار صرف شده است را اندازه‌ گیری نمایند، تا بتوانند برای کسب و کار خود بهترین تصمیم را داشته باشند. از جمله کارها برای اندازه گیری، استفاده از ابزار شاخص عملکرد کلیدی می باشد که یکی از این شاخص‌ها نرخ بازگشت سرمایه است. 

در واقع استفاده از نرخ بازگشت سرمایه می‌تواند ضرر ناشی از کسب و کار را کم کرده و به سود تبدیل نماید. به خاطر اهمیت زیاد نرخ بازگشت سرمایه در رشد سازمان‌ها می باشد.

برای یادگیری بهتر حسابداری از صفر تا پیشرفته می توانید از پکیج های آموزشی استاد حامد ناصری که زیر نظر بهترین اساتید و با برترین متدهای آموزشی دنیا گردآوری شده استفاده نمائید خوبی این پکیج های آموزشی این است که شما اگر تایم شرکت در دوره های آموزشی را ندارید می توانید از این پکیج های آموزشی فوق العاده در هر مکان و زمانی استفاده نمائید و در ضمن این پکیج ها دارای پشتیبانی می باشند و در صورت ایجاد مشکل در هنگام نصب و.. پشتیابان شمارو همراهی خواهند کرد تا مشکل حل شود برای سفارش این پکیج ها می توانید به صفحه اصلی سلیت مراجعه نمائید یا با شماره تماس  97 917 916 021 – 09939035366 حاصل نمائید.

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ و آیا بهتر است انجام شود؟

هدف این مقاله پاسخگویی به این سوال می باشد که نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ نرخ بازگشت سرمایه یا ROI مخفف کلمه Return on investmen یکی از شاخص ‌های مربوط به محاسبه سود یک سرمایه گذاری در امور مالی، نرخ بازگشت سرمایه یا همان ROI می باشد.

نرخ بازگشت سرمایه، نسبت درآمد به سرمایه در یک کسب‌و کار را محاسبه خواهد شد. هر چه قدر این نسبت بزرگ‌تر گردد، توانایی سوددهی آن کسب‌و‌کار بیشتر خواهد شد. با استفاده از این شاخص می‌توان پرسودترین کسب و‌کار را برای سرمایه گذاری انتخاب نمائید.

برای اندازه گیری ROI، سود حاصل از سرمایه گذاری را تقسیم بر هزینه سرمایه‌ گذاری خواهید کرد و عددی را به صورت نسبت و درصد به دست آورید. این عدد را می‌توان تجزیه و تحلیل کرده و در سرمایه‌گذاری‌‌ها استفاده نمائید.

کاربرد ROI نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

کاربرد ROI نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ 

محاسبه نرخ بازگشت سرمایه کاربردهای فراوانی برای سازمان‌ها خواهد داشت. اگر برایتان سوال باشد که کاربرد نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ در ادامه برخی از کاربردهای مهم نرخ بازگشت سرمایه بیان خواهد شد.

توسعه سازمانی چیست
بیشتر بخوانید

با محاسبه ROI، شرکت‌ها قادر خواهند بود فرصت‌های متنوع سرمایه گذاری را با یکدیگر مقایسه نمایند و هر کدام از فرصت‌ها، سود بالاتری داشته باشند آن را برای سرمایه گذاری انتخاب نمائید.

بنابراین سازمان‌ها با محاسبه ROI قادر است تصمیم‌های بهینه برای کسب‌و کار خود اتخاذ نماید و ضمن به دست آوردن سود بالاتر، در کسب و‌کار خود موفق گردند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر پیشنهاد می کنیم مقاله نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ را مطالعه نمائید.

نرخ واقعی بازگشت سرمایه (RRR)

نرخ واقعی در نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ اگر در محاسبه نرخ بازگشت سرمایه، مواردی همچون تورم، مالیات و… را نیز در نظر داشته باشید، در این صورت عددی که برای نرخ بازگشت سرمایه بعد از تعدیل تورم و مالیات و غیره به دست خواهد آمد، نرخ واقعی بازگشت یا همان RRR نامیده خواهد شد.

 

iمه سازمان‌‌ها باید بتوانند تمام فعالیت‌‌های مربوط به کسب و کار خود از جمله درآمد، هزینه و زمانی که برای کسب و کار صرف می‌شود را اندازه‌ گیری کنند، تا بتوانند برای کسب و کار خود بهترین تصمیم را بگیرند. از جمله کارها برای اندازه گیری، استفاده از ابزار شاخص عملکرد کلیدی است که یکی از این شاخص‌ها نرخ بازگشت سرمایه می‌باشد. حال سوال است نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

 

استفاده از نرخ بازگشت سرمایه می‌تواند ضرر ناشی از کسب و کار را کاهش داده و به سود تبدیل کند. به دلیل اهمیت زیاد نرخ بازگشت سرمایه در رشد سازمان‌ها، در این مقاله ضمن پاسخ به سوال نرخ بازگشت سرمایه چیست؟، به آموزش محاسبه دوره بازگشت سرمایه پرداخته می‌شود، با ما همراه باشید.

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

هدف این مقاله پاسخگویی به این سوال است که نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ نرخ بازگشت سرمایه یا ROI مخفف کلمه Return on investmen یکی از شاخص ‌های مربوط به محاسبه سود یک سرمایه گذاری در امور مالی، نرخ بازگشت سرمایه یا همان ROI می باشد.

نرخ بازگشت سرمایه، نسبت درآمد به سرمایه در یک کسب‌و کار را محاسبه می کند. هر چه قدر این نسبت بزرگ‌تر باشد، توانایی سوددهی آن کسب‌و‌کار بیشتر خواهد بود. با استفاده از این شاخص می‌توان پرسودترین کسب و‌کار را برای سرمایه گذاری انتخاب نمائید

برای اندازه گیری ROI، سود حاصل از سرمایه گذاری را تقسیم بر هزینه سرمایه‌ گذاری کرده و عددی را به صورت نسبت و درصد به دست آورید. این عدد را می‌توان تجزیه و تحلیل کرده و در سرمایه‌گذاری‌‌ها استفاده نمائید.

حسابداری در منزل
بیشتر بخوانید

حال که متوجه شدید نرخ بازگشت سرمایه چیست، می‌توانید به مقاله صورت سود و زیان مراجعه کنید و اطلاعات خود را درباره صورت سود و زیان و نحوه محاسبه آن نیز بالا ببرید.

اگر نیاز به اطلاعات در زمینه آموزش حسابداری ویژه بازار کار را دارید بر روی لینک آن کلیک نمائید.

نرخ واقعی بازگشت سرمایه (RRR)

نرخ واقعی در نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ اگر در محاسبه نرخ بازگشت سرمایه، مواردی همچون تورم، مالیات و… را نیز در نظر بگیریم، در این صورت عددی که برای نرخ بازگشت سرمایه بعد از تعدیل تورم و مالیات و غیره به دست می ‌آید، نرخ واقعی بازگشت یا همان RRR نامیده می‌شود.

مزایا و معایب محاسبه ROI

نرخ بازگشت سرمایه همانند شاخص‌های دیگر دارای مزایا و معایبی است. در این بخش از مقاله به پاسخ سوال مزایا و معایب محاسبه نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ پرداخته خواهد شد.

مزایای محاسبه ROI

محاسبه نرخ بازگشت سرمایه برای سازمان‌ها دارای مزایای زیادی است. از جمله مزایای محاسبه ROI می‌توان موارد زیر را کفت

  • سادگی در محاسبه
  • درک بسیار ساده
  • انطاف پذیری
  • استفاده بدون در نظر گرفتن واحد پولی کشورها
  • یک شاخص کارا در نحوه انتخاب سرمایه گذاری
  • و…

برای مطالعه بیشتر: سود تلفیقی چیست؟

معایب محاسبه ROI

محاسبه نرخ بازگشت سرمایه با وجود دارا بودن مزایای فراوان دارای معایبی نیز می‌باشد. برخی از معایب محاسبه ROI عبارتند از:

  • نقش نداشتن طول یا مدت زمان سرمایه گذاری در محاسبه آن
  • توجه نداشتن به نرخ بازگشت سرمایه در ریسک ناشی از سرمایه‌گذاری
  • مشکل در محاسبه سود حاصل از برخی مشتری‌ها
  • و…
فرمول محاسبه دوره برگشت سرمایه

یکی از روش‌های ROI، بازگشت سرمایه است. وقتی که یک شرکت بخواهد بازگشتی را که از یک سرمایه گذاری به دست آورد و محاسبه کند از دوره بازگشت سرمایه استفاده خواهد کرد. به عبارت دیگر دوره بازگشت سرمایه، مقدار زمانی می باشد که برای بازگشت مبلغ سرمایه گذاری اولیه، مورد نیاز است و اما فرمول دوره بازگشت سرمایه چیست؟

فرمول محاسبه دوره برگشت سرمایه به این صورت است که، ابتدا باید مقدار سرمایه گذاری اولیه را بر مقدار احتمالی گردد سالیانه سرمایه گذاری تقسیم نمائید. هر چقدر دوره بازگشت سرمایه کمتر باشد،

بهتر است و ریسک سرمایه کمتر خواهد شد. اگر زمان برگشت سرمایه طولانی شود، در آن صورت سرمایه گذاری انجام شده ارزش زیادی ندارد.

فرمول نرخ بازده سرمایه گذاری

همانطور پیش از این نیز گفتیم، نرخ بازده سرمایه گذاری برای مقایسه بازدهی و سودآوری چند سرمایه گذاری مختلف، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

برای محاسبه نرخ بازده سرمایه گذاری، سود حاصل از یک سرمایه گذاری را تقسیم بر هزینه سرمایه گذاری یا همان مبلغ اولیه سرمایه گذاری کرده و نتیجه به صورت درصد یا نسبت بیان می گردد. فرمول محاسبه نرخ بازده سرمایه گذاری به شکل زیر است. (اگر بخواهید به صورت درصدی نشان دهید، باید نتیجه را در عدد 100 ضرب کنید.)

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟
بیشتر بخوانید

مبلغ سرمایه گذاری / سود خالص دریافتی = نرخ بازده سرمایه گذاری

آموزش محاسبه دوره بازگشت سرمایه

حال سوالاینجاست که روش محاسبه‌ی نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ دوره بازگشت سرمایه یکی دیگر از روش‌های انتخاب بهترین طرح برای سرمایه گذاری ها است. دوره بازگشت سرمایه تعداد سال‌ها یا دوره‌هایی می باشد که طول می‌کشد تا سرمایه اولیه مجددا به شرکت برگشت داده گردد.

برای محاسبه دوره بازگشت سرمایه، میزان سرمایه گذاری اولیه طرح تقسیم بر سود احتمالی سالانه سرمایه گذاری گردد. اگر شاخص دوره بازگشت سرمایه برای انتخاب طرح سرمایه گذاری مورد استفاده قرار بگیرد، طرحی برای سرمایه گذاری انتخاب خواهدد شد که دوره بازگشت سرمایه کمتری خواهد داشت.

اگر بخواهید دوره بازگشت سرمایه را با دقت بالاتری محاسبه نمائید، می توانید از یک شاخص دیگر به نام دوره بازگشت سرمایه متحرک استفاده نمائید. شاید سوال کنید شاخص دوره بازگشت سرمایه متحرک چیست؟ دوره بازگشت سرمایه متحرک، حاصل جمع جریانات نقدی بعد از تنزیل شدن خواهد بود.

لازم به ذکر است که در محاسبه دوره بازگشت سرمایه وجود دارد این می باشد که “ارزش زمانی پول” در نظر گرفته نخواهد شد. برای این که بتوان ارزش زمانی پول را نیز در نظر گرفت از شاخص “دوره بازگشت سرمایه تنزیل شده” استفاده می گردد. نحوه محاسبه دوره بازگشت سرمایه تنزیل شده به شکل فرمول زیر می باشد.

DPP: دوره بازگشت سرمایه تنزیل شده

Ln: لگاریتم نپرین

O1: میزان سرمایه گذاری اولیه

R: نرخ تنزیل

CF: میزان بازگشت سرمایه سالانه

روش‌های مختلف برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

روش‌های مختلف برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

روش محاسبه نرخ بازده سرمایه گذاری مختلف است. دو روش متداول برای محاسبه ROI عبارت می باشد از:

گر ROI محاسبه شده، مثبت باشد یعنی سرمایه گذاری سودآور می باشد و ارزش وقت گذاشتن خواهد داشت. ولی اگر منفی باشد، بهتر است آن سرمایه گذاری را کنار گذاشته و به طرح دیگری برای سرمایه گذاری فکر کنید. همچنین در مقایسه ROI طرح‌های مختلف، طرحی که بالاترین ROI را داشته باشد برای سرمایه گذاری انتخاب خواهد شد.\

برای اطلاع از پکیج های آموزشی استاد حامد ناصری که با برزو ترین متدهای آموزشی طراحی شده اندمی توانید بر روی لینک آن کلیک نمائید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *