IFRS چیست؟ کاربرد و اهمیت استانداردهای گزارشگری مالی
برای درک بهتر این موضوع که IFRS چیست؟ لازم است بدانید که پبعد از پیشرفته و بین المللی شدن شرکتهای بزرگ، باید یکسری قوانین و استانداردها مطابق با قوانین کشورها تنظیم و تدوین شود به زبان ساده تر استانداردهایی، روی کار میآمدند که یک زبان مشترک میان رویدادهای مالی داخلی و خارجی خواهند بود. کمیته هیئت استانداردهای بین المللی، استانداردهای بین المللی IFRS را تدوین نمود به نام. IFRS !
IFRS ، یکی از مهمترین استانداردهای جهانی است که مدت هاست در بیشتر کشورها به خصوص ایران، مورد استفاده قرار گرفته اند. ما در این مقاله تصمیم داریم تاشرح دهیم که IFRS چیست و کاربردآن چیست؟. علاوه بر آن استانداردهای گزارشگری مالی، دارای اهمیت و ضروریاتی است که به تمام نکات آن اشاره می نمائیم.
درباره اینکه IFRS چیست؟ بیشتر بدانید
حتما تا حالا بارها در کسب و کار و تجارت خود این واژه به گوشتان خورده است، اما امکان دارد ندانید چه تعاریفی را به دنبال خود خواهد داشت و حروف مخفف شدهی آن به چه معنا است، در ادامه به شرح این موضوعات به طور کامل خواهیم پرداخت.
در واقع IFRS مخفف واژهی International Financial Reporting Standard است که در اکثر مواقع آن را به معنای گزارشگری بین المللی می شناسند. اما برگردیم به سوال خودمان که IFRS چیست و چه مفهومی را به دنیال خود دارد؟
IFRS مجموعهای از استانداردهای حسابداری می باشد که توسط هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی IASB تدوین خواهند شد. لازم است بدانید که IASB چیست؟
دانستن معنی این مفهوم بسیار مهم است، چرا که از طریق آن قادر خواهید بود تا استانداردهای گزارشگری مالی را بشناسید و کاربرد آن را به راحتی متوجه شوید. IASB یک هیئت مستقل و نهادی خصوصی برای تنظیم استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی هستند. این هیئت تحت بنیاد IFRS، استانداردها را تدوین و تصویب خواهند کرد.
مفهومگیری از استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی چیست؟
یکی از مواردی که برای درک بهتر اینکه IFRS چیست؟باید بدانید مفهومگیری از استاندارهای گزارشگری مالی بین المللی می باشد در واقع تا آنجایی که اطلاع داریم گزارشگری مالی به معنا و مفهوم صورتهای مالی می باشد که اطلاعات و دادههای یک دورهی خاص و مشخص شدهای را از عملیات و عملکرد شرکت ارائه خواهند داد. و نسبت به جریانهای نقدی دوره مالی آتی، پیشبینیهایی را اعمال خواهند کرد.
بهتر است بدانید که استانداردهای گزارشگری مالی بینالمللی، به عنوان یکی از سازوکارهای مالی، عملکرد بازار سرمایه را بهبود خواهد داد. همه ی این اقدامات و انتقال اطلاعات استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی، براساس استانداردهایی است که توسط هیئت مستقل و خصوصی تدوین خواهد شد.
IFRS چیست؟ و اهداف استانداردهای گزارشگری مالی بینالمللی (IFRS)
اکنون که می دانید IFRS چیست و چه کاربردی دارد لازم است با اهداف آن نیز آشنا بشویم. بنیاد استاندارد گزارشگری مالی بین المللی از سال 2001 تا کنون، 4 هدف را دنبال کرده و تا کنون قادر بوده تا در مسیر درست اهداف قدم بردارد. اهداف استاندارد گزارشگری مالی بین المللی مانند:
- ایجاد صورتهای مالی با ویژگیهای کیفیت بالا، قابل فهم، قابل اجرا، قابل پذیرش و… از طرف هیئت تدوین استانداردها
- بهبود بخشیدن و به کار گیری دقیق استانداردهای یاد شده
- آگاهی از نیازهای گزارشگری مالی اقتصادهای نوظهور و سازمانهای کوچک و متوسط
- همگرا نمودن استانداردهای حسابداری ملی و IFRS به اتخاذ راهحلهای باکیفیت
مزایای IFRS
استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی علاوه بر کاربردها و اهدافی که دنبال می نماید مانند استفاده از آن دارای یکسری مزایا است که نصیب شرکتهای استفاده کننده خواهد گشت. از جمله مزایای IFRS مانند:
- شفافیت مالی: این مزیت باعث خواهد شد تا؛ صورتهای مالی باکیفیت و قابل اعتمادتری را گزارش دهند.
- آسانسازی حسابرسی و کمک به پاسخگویی بین المللی
- افزایش مشارکت اقتصادی در بازارهای جهانی با ایجاد و توسعه یک زبان حسابداری مشترک قابل اعتماد
اهمیت استفاده از استانداردهای بین المللی
یکی از مزایایی IFRS این است که ، نقش بسیار پررنگ و با اهمیتی در استانداردهای گزارشگری مالی بین المللیایفا می نماید، فراهم سازی زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی و رونق بخشی از بورس خواهد بود.
بانک مرکزی در این مورد تاکید خواهد داشت که استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی رعایت شوند، چرا که اهمیت استفاده از استانداردهای بین المللی در جذب سرمایهگذاری خارجی و رونق بورس بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
کاربرد استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (ifrs)
بهتعر است بدانید که استانداردهای گزارشگری مالی در حسابداری کاربردهایی خواهند داشت که درک و فهم آنها، بسیار آسان خواهند بود. البته استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی به گونهای طراحی و ساخته شدهاند که باعث یکسانسازی روشها و رویههای حسابداری خواهد بود.
از کاربردهای دیگر آن استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی است،