تعریف پایه مالیاتی چیست؟
یکی از مسائلی که در امور مالیاتی مطرح خواهد شد این است که پایه مالیاتی چیست؟ اگر شما هم پاسخ این سوال را نمی دانید پیشنهاد می کنیم تا حتما این مقاله را تا پایان مطالعه نمائید.
اگر سوالی در مورد امور مالیاتی دارید و میخواهید به صورت رایگان از بهترین کارشناسان مالیاتی کمک دریافت نمائید میتوانید به صفحه اصلی استاد حامد ناصری مراجعه نمائید و با حرفه ای ترین کارشناسان مالیاتی ما در تماس باشید.
کاربرد پایه مالیاتی چیست؟
در پاسخ به این سوال و مفوم و معنی پایه مالیاتی در ابتدا باید بگوییم پایه مالیاتی یعنی هرچیزی که بتوانیم نرخ مالیات را روی آن اعمال نمائیم پایه مالیاتی تعریف خواهد شد.
در حال حاضر برای آن که فشار از روی اقشار کم درآمد جامعه برداشته شود مالیات ارزش افزوده روی محصولات اضافه خواهد شد. به طور کلی پایه مالیاتی برای کالاهایی نظیر: برنج، روغن آرد، شکر، دارو، کاغذ، مطبوعات، لوازم مصرفی درمانی، خدمات آموزشی، حمل و نقل و… در نظر گرفته و به صورت نرخ ثابت اعمال خواهد شد.
پایه مالیاتی چیست؟ و تعریف پایه جدید مالیاتی
دولت برای آن که قادر باشد تا درآمد و بودجه را افزایش دهد به فکر افزایش دریافت مالیات افتاد که برای این کار فشار بیشتری به قشر آسیب پذیر جامعه وارد خواهد شد. برای آن که از این راه فشار زیادی به مردم وارد نگردد دولت راه حل های اندیشیده و روش های نوین افزایش دریافت مالیات را امتحان نموده است. پایه های جدید مالیاتی عبارت خواهند بود از:
- مالیات بر جمع درآمد
- مالیات بر عایدی سرمایه
- مالیات بر سود سپرده بانکی
اهمیت پایه مالیاتی چیست؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که علت دریافت پایه مالیاتی جدید چیست و علت وضع این قانون چه بوده است؟. در واقع دریافت پایه های مالیاتی برای افزایش درآمد دولت و همچنین اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور است که برای امور گ.ناکون از شهروندان دریافت خواهد شد.
نتیجه این سیاست را در نهایت میتوان بعد از گذشت مدت طولانی تری سنجید و مقایسه نمود و بهتر است بدانید تاثیر پایه مالیاتی را میتوان بسته به میزان معافیت های پایه ای در آینده بررسی نمائید.
در اصل هدف دولت از دریافت پایه مالیاتی این می باشد که فشار بر مودیان فعلی مالیات نیاید و تکیه دولت به درآمد های نفتی نباشد و به سمت درآمد از راه مالیات سوق پیدا نماید. ( حسابداری ویژه بازار کار )
پایه های مالیاتی در ایران چگونه است؟
به طور کلی پایه های مالیاتی در ایرن را میتوان به سه دسته تقسیم نمائیم :
- درآمد: مانند درآمد مشاغل، حقوق، شرکت ها و…
- دارایی : مانند مالیات نقل وانتقال، املاک، ارث و…
- مصرف : مالیات بر ارزش افزوده
تعریف ضرایب مالیاتی
برای آن که هر سال نرخ مالیاتی تعیین گردد به صورت سالانه جلسه ای برگزار خواهد شد و نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور، نماینده بانک مرکزی و شورای مرکزی اصناف گوناگون نظیر : پزشکی، نماینده اتاق پزشکی و معادن و صنایع ایران در این جلسه حضور به هم خواهند رساند تا بر اساس اوضاع اقتصادی جامعه ضرایب مالیاتی را بر اساس نوع مشاغل مشخص گردد. ( پکیح آموزش حسابداری )
تعریف قرینه مالیاتی
در محاسبه مالیات علی الراس ملاکی برای تعیین درآمد مشمول مالیات مورد نیاز می باشد که قرینه یا پایه مالیاتی میتواند درآمد مشمول مالیات را محاسبه کنیم. قرینه مالیاتی بر اساس نوع مشاغل میتواند متنوع باشد. در کل مبنای مالیات علی الراس موارد زیر می باشد:
- خرید سالانه
- فروش سالانه
- درآمد ناویژه
- میزان تولید کارخانجات
- وجوهی که برای حق التحریر و حق الزحمه و مصرف تمبر در دفاتر اسناد رسمی هزینه می گردند.