مقالات

صورت وضعیت در پیمان چیست؟

صورت وضعیت در پیمان چیست؟

صورت وضعیت در پیمان چیست؟ بخشی از حسابداری است که امروزه برخی از حسابداران و کارآفرینان با آن سرو کار دارند. در این صورت باید روش ها، ضرایب، روش های محاسباتی و … اعلام وضعیت قرارداد را بدانند تا در پایان هر ماه نسبت به تهیه صورت وضعیت اقدام کنند که تمامی مراحل به درستی طی شده و مورد تایید کارفرما باشد. ، و در پیکربندی آن مشکل دارند. نباش

بنابراین اولین قدم برای اطلاع از وضعیت قرارداد، شناخت اصول، نکات، مراحل و انواع قرارداد است. در این مقاله قصد داریم با آموزش سرفصل های مورد نیاز برای نوشتن اعلامیه وضعیت کارآفرینی، کار را برای کارآفرینان آسان کنیم؛ برای افرادی که در این زمینه کار می کنند این مقاله را بخوانید. ضروری می باشد.

 صورت وضعیت در پیمان چیست؟  و وضعیت کارآفرین چگونه است؟

شاید بارها واژه اعلام وضعیت کارآفرین و کارآفرین را شنیده باشید و از خود پرسیده باشید که اعلام وضعیت کارآفرین چیست؟ در ادامه به شما می گوییم که وضعیت کارآفرین چیست و آن را به شما معرفی می کنیم.

گزارش وضعیت پیمانکار یک برگه رسمی و معتبر است که میزان کار انجام شده در این سی روز را در پایان هر ماه به پیمانکار نشان می دهد. شایان ذکر است برای درک عمیق تر از وضعیت قرارداد باید شرایط و ضوابط قرارداد را که در این مقاله لحاظ نشده است مطالعه کرد تا درک بهتر و بهتری از وضعیت توافق داشته باشیم.

بر اساس بند اول ماده 37 شرایط عمومی پیمانکار باید پس از سی روز کار انجام شده در این ماه را طبق صورت جلسه بررسی و گزارش پیشرفت بازار مربوطه را به مراجع ذیصلاح ارائه نماید. به نظر شما آیا کار پیمانکاری را می توان در لیست کارهای سخت قرار داد؟

 صورت وضعیت در پیمان چیست؟  و اصول وضعیت قرارداد

اصول اعلام وضعیت قرارداد، در قراردادهای بلندمدت بسیار مهم است. دارای دو بخش است:

1. اطلاعات خاص، 2. تاییدیه های فنی

در مورد موارد فوق نیازی به توضیح زیاد نیست و از نام آنها مشخص می شود که قصد و هدف کارفرما از صورت وضعیت قرارداد چیست. مورد اول برای اخذ تاییدیه های فنی از مهندسان ناظر و مشاور و در نهایت از کارفرما نیاز به اطلاعات دقیق و شفاف دارد. در صورت عدم رعایت مورد اول؛ مورد دوم هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

بودجه چیست؟
بیشتر بخوانید

روند تایید وضعیت قرارداد ( صورت وضعیت در پیمان چیست؟ )

روند تایید وضعیت قرارداد ( صورت وضعیت در پیمان چیست؟ )

پس از تکمیل گزارش وضعیت توسط پیمانکار در پایان ماه؛ به مهندس مشاور می دهد تا وضعیت قرارداد را بررسی کند و ایرادات را تشخیص دهد. در صورت عدم وجود مشکل در وضعیت توافق؛ برای آخرین بار به کارفرما برای تایید او داده می شود.

اینکه آیا کارفرما وضعیت قرارداد را تایید می کند یا خیر. کسورات قانونی از وضعیت قرارداد که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت; از ترازنامه کسر می شود. اطلاعات مالی در مورد پیشرفت قرارداد در برنامه حسابداری موجود است و توسط پرسنل مجاز پروژه قابل بررسی است.

در صورت وجود هرگونه مشکل و رفع مشکل توسط مهندس مشاور، کارفرما تمامی کسورات را کسر کرده و خالص پرداخت را به پیمانکار واریز می کند. پس از آن، تمام دارایی های پروژه متعلق به مشتری است.

 صورت وضعیت در پیمان چیست؟  و تعریف فرم وضعیت موقت پیمانکار

پس از پایان مهلت یک ماهه پیمانکار صورت وضعیت و ارسال آن به کارفرما؛ باید بدانید که تمامی مبالغ مندرج در وضعیت قرارداد؛ آنها موقتی هستند و مبلغ اصلی صورت وضعیت قرارداد پس از اتمام پروژه در صورت وضعیت نهایی درج می شود، اما پیمانکار باید به خوبی مطلع باشد و بداند که پیمانکار صورت وضعیت قرارداد باید از ابتدای پروژه یادداشت شود.

تاریخ اعلام وضعیت موقت قرارداد قراردادی
پیمانکار در پایان هر ماه بر اساس تقویم شمسی، کارهایی را که در طول ماه انجام داده است را در قالب گزارش پیشرفت قرارداد خلاصه کرده و در زمان توافق شده برای کارفرما و مهندسان مشاوره ارسال می کند. به خاطر داشته باشید که تمام مقادیر نشان داده شده در لیست قیمت فقط برای این ماه است. خرید نرم افزار حسابداری مناسب یا برنامه حسابداری بازرگانی جهت تهیه صورت وضعیت برای شرکت های پیمانکاری بسیار حائز اهمیت است.

مقابله با وضعیت موقت
همانطور که قبلا در مقاله اشاره کردیم؛ پیمانکار باید وضعیت کارها را برای هر ماه شمسی طبق دستورالعمل و صورتجلسات و همچنین مصالح انجام کار ثبت کند. پس از آن مبلغ موقت را بر اساس لیست قیمت معمولی محاسبه و به مهندسان ناظر ارائه می کند.

تفاوت مالیات عملکرد و ارزش افزوده
بیشتر بخوانید

در حین ساخت و ساز، شخص حقیقی یا حقوقی توسط کارفرما برای نظارت بر اجاره پروژه و رسیدگی به امور پیمانکار اعزام می شود. بعد از کارفرما این انتخاب بر عهده مشاور می باشد.

زمان پردازش برای وضعیت موقت

پس از ارسال گزارش پیشرفت کار توسط پیمانکار به مهندس مشاور؛ او باید ظرف 10 روز وضعیت قرارداد را بررسی و به کارفرما منتقل کند.

پس از مشاور، کارفرما موظف است مجدداً وضعیت اعلامی را بررسی و پس از کسورات، مبلغ خالص را به کارآفرین پرداخت کند. تمام این کارها باید ظرف 10 روز انجام و جمع آوری شود.

وضعیت قرارداد تایید شده
در طول مقاله بارها گفته ایم که وضعیت قرارداد برای نقد شدن باید تایید شود. در غیر این صورت، مقادیر درج شده در آن نامعتبر بوده و قابل استناد نیستند. بنابراین صورت وضعیت تایید شده در قرارداد، صورت وضعیتی است که تمامی مراحل و نکات را طی کرده و در بازرسی ها با مشکل خاصی مواجه نشده و تنها در آن صورت می توان به وی پرداخت کرد.

قرارداد شکسته
توافق نرخ ثابت توضیحی دشوار و غیرقابل هضم ندارد و درک آن نسبتاً آسان است. قرارداد با قیمت ثابت یک قرارداد بلندمدت است که در آن دو طرف کارفرما و پیمانکار بر روی قیمت ثابت توافق می کنند و پروژه را با آن قیمت پیش می برند.

معامله بسته شامل موارد زیر است:

قرارداد اعتماد
قرارداد امانی را روش نماینده انحصاری نیز می نامند و روشی است که در آن تمام کارهای پروژه توسط کارفرما انجام می شود. او کار مربوطه را خودش سازماندهی می کند و به پیمانکار تحویل می دهد.

برگشت صورت وضعیت پیمانکار

( صورت وضعیت در پیمان چیست؟ ) اگر مشکلات زیادی در مورد وضعیت کارآفرین وجود دارد. مهندس مشاور و کارفرما آن را به پیمانکار پس می دهند.

برخی از دلایل بازگرداندن گزارش وضعیت پیمانکار:

تصحیح مبالغ و فعالیت هایی که پیمانکار در نظر گرفته است به حساب می آید.
بخشی را که هنوز به طور کامل تمام نشده است وارد پروژه کنید.
در صورت عدم تایید گزارش وضعیت توسط مهندس مشاور؛ تصحیح می کند و برای کارفرما می فرستد. اما گاهی اوقات تغییر وضعیت توسط کارفرما تایید نمی شود. در این صورت مشاور باید ظرف مدت 5 روز مجدداً وضعیت را اصلاح و به کارفرما بازگرداند.

حسابداری تولیدی
بیشتر بخوانید

پیمانکار ممکن است فرم های اصلاح شده را نپذیرد، در این صورت باید دلایل عدم رضایت خود را ظرف 30 روز برای بررسی به کارفرما اعلام کند.

ثبت حسابداری اظهارنامه وضعیت کارآفرین
تا این قسمت از مقاله بیشتر نکات و موارد مهم را توضیح دادیم و اکنون باید نحوه ثبت حسابداری وضعیت کارآفرین را به شما آموزش دهیم تا اگر روزی در این حرفه مشغول به کار شدید، این کار را نکنید. با مشکلات جدی روبرو شود.

حسابداری برای وضعیت کارآفرین نسبتاً ساده است و فقط به دقت کافی نیاز دارد. البته با توجه به اهمیت بسیار زیاد اسناد حسابداری در مقاله نحوه ذخیره اسناد حسابداری در نرم افزار به تفصیل نحوه ذخیره اسناد حسابداری را توضیح داده ایم. اما در این قسمت به طور خاص به حسابداری وضعیت قرارداد می پردازیم.

حسابداری وضعیت کارآفرین را با ذکر مثال توضیح می دهیم تا بهتر متوجه مشکل و ثبت آن شوید.

نمونه فایل حسابداری برای اعلام وضعیت کارآفرینی:

مبلغ قرارداد اولیه 10.000.000.000 ریال با تعدیل صورت وضعیت به پیمانکار پرداخت شد. که شامل موارد زیر می باشد.

اظهارنامه اول: 2.000.000.000 ریال و اظهارنامه دوم: 4.000.000.000 ریال و در حالت اول و دوم مبلغ 500.000.000 ریال و 88.000.000 ریال برای پیش پرداخت پرداخت شد.

کسورات حالت اول: 400.000.000 ریال و کسورات حالت دوم: 45.000.000 ریال.

برای مطالعه بیشتر : هزینه استهلاک و استهلاک انباشته چیست؟

ثبت هر دو صورت وضعیت در دفاتر پیمانکار و کارفرما مطلوب است.

ثبت در دفاتر پیمانکار

(بابت صورت وضعیت اول)

درآمد پیمان اول:2,000,000,000 ریال
پیش دریافت:500,000,000 ریال
کسورات:(کسورات از مبلغ درآمد پیمان کسر می‌شود)400,000,000ریال
حساب دریافتنی:1,100,000,000ریال

 

ثبت در دفاتر کارفرما(بابت صورت وضعیت اول)
کار در جریان تکمیل:2,000,000,000ریال
پیش پرداخت:500,000,000 ریال
کسورات:400,000,000 ریال
حساب پرداختنی:1,100,000,000ریال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *