مقالات

حسابداری پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری چیست؟

حسابداری پیمانکاری : سیستم اطلاعات حسابداری در شرکت‌های پیمانکاری به عنوان مهمترین زیر مجموعه این سیستم، اطلاعات مالی گوناگونی را در اختیار استفاده کنندگان این نوع اطلاعات، به ویژه مدیران هر سازمان قرار خواهد گرفت. اطلاعات حسابداری باید دارای ویژگی‌های خاصی باشند تا در فرآیند تصمیم گیری مورد استفاده قرار بگیرند.

ویژگی‌های کیفی این گونه اطلاعات نظیر مربوط بودن و قابلیت اتکاء از جمله خصوصیاتی می باشدکه بر میزان بکار گیری اطلاعات به‌موقع و بهنگام موثر باشد. سیستم پیمانکاری به عنوان یکی از ماژول‌های یک سیستم حسابداری به صورت مستقل عملیات مربوط به پروژه‌ها و قراردادها را به صورت مستقل از دید پیمانکار پیش خواهد برد.

چرخه حسابداری پیمانکاری

نمونه‌ای از چرخه پیمانکاری در یک سیستم حسابداری در شرکت‌های پیمانکاری به صورت زیر است:

چرخه حسابداری پیمانکاری

لیست قراردادهای پیمانکاری را در کجا مشاهده نمائید؟

برای مشاهده، حذف و یا ویرایش قراردادها، وارد سیستم پیمانکاری بشوید و در قسمت فهرست بر روی گزینه “قراردادها” کلیک کرده با انتخاب این گزینه، لیستی از قراردادهای تعریف شده در سیستم به همراه خلاصه‌ای از اطلاعات تعریف شده برای آن‌ها نمایش داده خواهد شد. همینطور با راست کلیک کردن بر روی قرارداد می‌توان قرارداد مورد نظر را حذف یا ویرایش نمائید.

حسابداری پیمانکاری و ضمانت نامه

در شرکت‌های پیمانکاری ضمانت نامه‌های گوناگونی با منظورهای گوناگونی دریافت یا پرداخت می گردد که برای ثبت آن‌ها از منوی سمت راست وارد قسمت پیمانکاری بشوید و از قسمت عملیات فرم ضمانت نامه جدید را انتخاب کنید. ماهیت ضمانت نامه بسته به پرداختی یا دریافتی بودن آن را مشخص کنید. بعد از بسته موضوع ضمانت نامه قسمت ” بابت ” مشخص خواهد شد.

رشته حسابداری
بیشتر بخوانید

نکته : اگر ضمانت نامه پرداختی بابت مناقصه شود در قسمت بابت “شرکت در مناقصه ” را مشخص می نماید پس از آن نوع ضمانت نامه اعم از سفته ، ضمانت نامه بانکی ، سند ملکی یا چک تضمین را مشخص و مناقصه مد نظر را در قسمت مناقصه انتخاب و در آخر مبلغ ، تاریخ تحویل و تاریخ سررسید ضمانت نامه را مشخص خواهید کرد.

نکته : اگر ضمانت نامه پرداختی بابت صدور ضمانت نامه باشد در قسمت بابت “صدور ضمانت نامه بانکی ” را مشخص نمائید بعد از آن نوع ضمانت نامه اعم از سپرده نقدی (برداشت از حساب) ، سپرده نقدی (بلوکه حساب ) ، سفته، سند ملکی یا چک تضمین را مشخص و در قسمت تفصیلی دیگر یک تفصیلی دیگر  به اسم شماره ضمانت نامه ایجاد کرده و در این قسمت انتخاب و در آخر مبلغ ، تاریخ تحویل و تاریخ سررسید ضمانت نامه را مشخص کنید.

نکته : اگر ضمانت نامه پرداختی یا دریافتی بابت انجام تعهدات قرارداد باشد در قسمت بابت “انجام تعهدات قرارداد” یا ” پیش

دریافت / علی الحساب ” یا ” پیش پرداخت / علی الحساب” را مشخص نمائید بعد از آن نوع ضمانت نامه اعم از سفته ، ضمانت نامه بانکی ، سند ملکی یا چک تضمین را مشخص و قرارداد مد نظر را در قسمت قرارداد انتخاب کنید و در آخر مبلغ ، تاریخ تحویل و تاریخ سررسید ضمانت نامه را مشخص واهید کرد. ( انواع گزارشات منابع انسانی )

نکته : اگر نوع ضمانت نامه از نوع ضمانت نامه بانکی بوده از تب ضمانت نامه‌های مرتبط قادر خواهید بود تا ضمانت نامه از بابت ضمانت نامه بانکی مرتبط با این ضمانت نامه را مشخص بفرمائید. کاربرد این موضوع برای زمانی است که برای دریافت ضمانت نامه بانکی از بانک ، بانک صادر کننده بابت صدور این ضمانت نامه یک ضمانت از مجموعه خواستار می شود که توسط تب ضمانت نامه‌های مرتبط میتوان این دو ضمانت نامه را بهم مرتبط نمائید. (پکیج آموزش حسابداری )

ضمانت نامه بانکی چیست؟
بیشتر بخوانید

نکته : اما اگر که نوع ضمانت نامه چک تضمین است و کاربر  دریافت و پرداخت را داشته باشد قادر خواهد بود تا بعد از صدور ضمانت نامه از گزینه بالای فرم اقدام به صدور اعلامیه پرداخت یا دریافت تضمین مربوط به این ضمانت نامه را صادر کند.

نکته : در حالی که ضمانت نامه مورد نظر تمدید ، تقلیل یا آزاد گردد قادر خواهید بود تا از منوی سمت راست قسمت پیمانکاری قسمت فهرست ضمانت نامه‌ها ، ضمانت نامه مد نظر را پیدا و گزینه ویرایش را انتخاب بفرمائید و در آخر با استفاده از گزینه عملیات اقدام به تمدید، تقلیل یا آزاد کردن ضمانت نامه نمایید و در انتها برای حذف این عملیات میتوان از قسمت تاریخچه عملیات ضمانت نامه عملیات مد نظر را انتخاب و از گزینه ضربدر اقدام به حذف آن عملیات کنید.

برای مطالعه بیشتر : آموزش حسابداری ویژه بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *