مقالات

حسابداری شرکتی

حسابداری شرکتی چیست؟

حسابداری شرکتی شاخه خاصی از حسابداری است که شامل انواع حسابداری شرکت ها است و کلیه امور شرکت های دولتی و خصوصی اعم از حقوق و دستمزد، بازرگانی، خزانه داری، خرید و فروش را اداره می کند. تهیه حساب نهایی، ایجاد صورت جریان نقدی، ایجاد ترازنامه، تفسیر نتایج مالی شرکت و غیره. آنها بخشی از وظایف حسابداری شرکتی هستند.

مدیران با استفاده از نرم افزارهای حسابداری چندتجاری کار خود را با دقت و سرعت بیشتری انجام خواهند داد زیرا گزارش گیری جامع و منظم از نرم افزارهای تجاری منجر به مدیریت بهتر و توانایی جمع بندی اطلاعات حسابداری شرکت ها می شود.

آشنایی با نوع های گوناگون حسابداری شرکتی

حسابداری شرکتی در شرکت های دولتی و خصوصی انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی انواع حسابداری بازرگانی می پردازیم.

1. حسابداری شرکتی تولیدی
در شرکت های تولیدی با استفاده از عوامل تولید که شامل مواد اولیه و فرآورده های اولیه می شود، اقدام به تولید کالا یا محصولات می کنند و کالا یا محصولات ساخته شده را به فروش می رسانند.

در شرکت های تولیدی کلیه حقوق مالی که شرکت دارد جزء دارایی های ثابت شرکت محسوب می شود. کلیه وجوه نقد، بدهکاران، موجودی ها و اموال، دارایی های ثابت و ساختمان ها متعلق به شرکت های سازنده محسوب می شود.

حسابدارانی که در شرکت‌های تولیدی کار می‌کنند، برای انجام امور حسابداری شرکت‌های تولیدی، باید توانایی مدیریت صحیح جریان نقدی شرکت را داشته باشند تا نقدینگی شرکت را حفظ کنند و به درستی از آن استفاده کنند و همچنین باید توانایی تهیه مناسب را داشته باشند. گزارش ها. و ارائه. به این ترتیب از خسارات مالی، سرقت و اختلاس جلوگیری می شود.

یکی دیگر از موارد مهم در حسابداری شرکت های تولیدی وجود تعادل در موجودی مواد و کالا می باشد. زیرا اگر موجودی شرکت های تولیدی بیش از حد نیاز باشد، سرمایه معطل می شود، در صورت پایین بودن موجودی انبارها از حد نیاز، اختلال در عملیات تولید ایجاد می شود و شرکت با زیان مالی مواجه می شود.

2.حسابداری شرکتی پیمانکاری
قراردادهایی با دولت با شرکت های پیمانکاری برای انجام پروژه های بزرگ مانند ساخت سدها، سنگفرش جاده ها، برج سازی و … منعقد می شود. به این ترتیب شرکت پیمانکاری موظف است در مدت مقرر نسبت به دریافتی از دولت عملیات ساختمانی مشخص را انجام دهد.

در قراردادهای تدارکات، حسابداری قرارداد از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا حسابداری پیمانکار با انجام محاسبات دقیق میزان سود و زیان شرکت را در پایان پروژه مشخص می کند. در واقع با محاسبات دقیق هزینه های صرف شده برای پروژه و درآمد حاصل از پروژه مشخص می شود که آیا پروژه به نفع شرکت بوده است یا خیر.

انواع فساد اخلاقی در حسابداری
بیشتر بخوانید

بررسی اطلاعات حسابداری پیمانکار در حسابداری شرکتی چیست؟

بررسی اطلاعات حسابداری پیمانکار در حسابداری شرکتی چیست؟

در صورتی که شرکت قبل از مناقصه هزینه کرده باشد، برای پیش بینی و تایید نتیجه مناقصه باید مبلغ بهای تمام شده را در حسابداری پیمانکار لحاظ کند.
کلیه هزینه های مستقیم (مانند خرید مصالح، حقوق و …)، غیر مستقیم (مانند تعمیرگاه، طراحی ماشین آلات و …) باید در حسابداری پیمانکار محاسبه شود.
یکی از مهمترین اسناد در پروژه های تجاری، ضمانت هایی است که کارفرما به کارآفرین ارائه می کند که باید در دفاتر حسابداری ثبت و در محاسبات حسابداری کارآفرین لحاظ شود.
لازم به ذکر است که حسابداری قراردادی به دو صورت انجام می شود. در نوع اول حسابداران میزان سود و زیان پروژه را بر اساس پیشرفت پروژه و به صورت مرحله ای محاسبه می کنند. یکی از معایب این روش ممکن است ظاهر شدن تغییرات قیمت و در پی آن به تعویق افتادن پروژه باشد.

در نوع دوم، حسابداران در پایان پروژه بلافاصله سود و زیان پروژه را محاسبه می کنند. بار مالیاتی بالا را می توان یکی از معایب محاسبه سود یکباره ذکر کرد. با استفاده از بهترین نرم افزار حسابداری قراردادهای ساختمانی می توان سود هر شرکت را به صورت جداگانه محاسبه کرد و به طور همزمان گزارش سود و زیان قرارداد را تهیه کرد.

3. حسابداری شرکتی خدماتی

شرکت های خدماتی که خصوصی و دولتی هستند مانند هتل ها، بانک ها، کلینیک ها و … خدمات مختلفی را به مشتریان خود ارائه می دهند. در حسابداری شرکت خدماتی، حسابدار ابتدا تمام اطلاعات مالی شرکت را جمع آوری می کند. سپس اطلاعات به دست آمده را تجزیه و تحلیل می کند. لازم به ذکر است که حسابدار باید این عملیات را در زمان های مشخصی مثلا ماهانه انجام دهد.

در مرحله بعد، حسابدار باید تراز آزمایشی دفاتر عمومی و اختصاصی را تهیه و گردش حساب ها را با میزان بدهکاران و بستانکاران در دوره های مشخص شده ارزیابی کند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد موضوعات در زمینه تراز آزمایشی به مقاله تراز آزمایشی مراجعه نمایید.

در مرحله سوم، حسابدار باید کاربرگ تهیه کند و پس از تعیین میزان سود، تعدیل و زیان، حساب سود و زیان موقت را ببندد و با تهیه ترازنامه و بستن حسابها، پرونده کامل حسابداری یک سرمایه دار را تکمیل کند. . سال و آن را ببندید. برای اطلاعات بیشتر در زمینه تشکیل ترازنامه به مقاله اجزای ترازنامه مراجعه کنید.

سال مالی چیست؟
بیشتر بخوانید

4. حسابداری شرکتی بازرگانی

در شرکت های بازرگانی تغییری در محصول ایجاد نمی شود و فقط محصولات خرید و فروش می شوند. در واقع عمده فروشان، فروشگاه ها و خواربارفروشی ها نمونه هایی از شرکت های تجاری هستند. با استفاده از نرم افزار حسابداری شرکت بازرگانی می توانید به راحتی انواع فاکتور خرید و فروش را طراحی و چاپ کنید.

یادداشت مهم
حسابداری تجاری اطلاعات و گزارش کامل و دقیقی از سود و زیان، خرید و فروش و صورت های مالی شرکت در یک دوره مالی خاص ارائه می دهد.
تفاوت حسابداری تجاری و حسابداری مدیریت
در حسابداری مدیریت از اطلاعات جمع آوری شده برای تصمیم گیری مدیران استفاده می شود. بدین ترتیب با راهنمایی مدیران برای برنامه ریزی موثرتر موجب صرفه جویی اقتصادی در شرکت می شود. ارزیابی عملکرد، تجزیه و تحلیل گزارشات و ارائه پیشنهادات برای بهبود عملیات حسابرسی از اهداف حسابداری مدیریت است. حسابرسی داخلی یکی از انواع حسابرسی است که حسابداران باید اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشند. اگر اطلاعات کافی در زمینه حسابرسی داخلی ندارید، با مطالعه مقاله حسابرسی داخلی، اطلاعات خود را عمیق تر کنید.

در حسابداری تجاری، اطلاعات برای افراد خارج از شرکت تهیه می شود. در واقع با استفاده از حسابداری تجاری می توان تصویری دقیق از عملکرد و وضعیت مالی شرکت به تصویر کشید. با کمک حسابداری تجاری صورت ها و ترازنامه هایی تهیه می شود که میزان سود و زیان و عملکرد عملیاتی شرکت را در دوره های معین مشخص می کند.

تفاوت حسابداری شرکتی و حسابداری مدیریت

برخلاف حسابداری تجاری و حسابداری مدیریت، این دو نوع حسابداری مکمل یکدیگر هستند و راهنمای بسیار مناسبی را برای مدیران در تصمیم گیری های مهم مالی و عملیاتی ارائه می دهند.

ماموریت های یک حسابدار شرکتی چیست؟

حسابداران نقش ویژه ای در مشاغل دارند. داشتن یک حسابدار خوب می تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر عملکرد کسب و کار داشته باشد. اگر حسابدار مهارت لازم را نداشته باشد، قطعا به کسب و کار آسیب وارد می کند. بنابراین حسابدار تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است و باید تمام وظایف خود را به خوبی انجام دهد.

برخی از وظایف یک حسابدار شرکتی عبارتند از:

تایید اطلاعات شرکت و اطلاعات مالی
ارزیابی وضعیت مالی شرکت
مدیریت امور مالیاتی شرکت و معاملات فصلی
بخش های مختلف تولید را بررسی کنید تا میزان سود و زیان را بیابید
پیش بینی بودجه
تعیین استراتژی های مالی
مشاهده خلاصه ای از پرونده پرسنلی
با انعطاف کار در حسابداری بازرگانی، حسابداران می توانند با آرامش بیشتری به کار خود ادامه دهند، زیرا امنیت شغلی در حسابداری تجاری بالاست. اگر حسابدار به هر دلیلی از شرکتی که در آن کار می کند اخراج شود، به راحتی می تواند در شرکت دیگری کار کند و چشم انداز شغلی در حسابداری شرکتی بسیار بالاست.

مهارت های مورد نیاز حسابدار چیست؟
بیشتر بخوانید

هرچه یک حسابدار تجاری دانش و تجربه بیشتری داشته باشد و اصول حسابداری را بهتر بیاموزد، بهتر می تواند شغل خود را حفظ کند. آنها به راحتی می توانند با ماهیت حساب های حسابداری آشنا شوند و با آرامش کامل به کار خود ادامه دهند. پاداش مالی در حسابداری کسب و کار یکی از مزایایی است که گاهی اوقات توسط صاحبان مشاغل برای حسابداران در نظر گرفته می شود.

اهمیت آموزش حسابداری شرکتی چیست؟ | پکیج آموزش حسابداری شرکتی

اهمیت آموزش حسابداری شرکتی چیست؟ | پکیج آموزش حسابداری شرکتی

شاید تعجب کنید که آموزش حسابداری شرکتی چقدر مهم است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هر کسب و کاری که با پول سر و کار دارد، مطلقا نیاز به یک حسابدار دارد. می توان گفت حسابداری شرکتی در هر سازمانی نقش ویژه ای دارد.

بنابراین، انتخاب حسابداری برای یادگیری به معنای تضمین اشتغال آینده و درآمد مناسب فردا است. امروزه اکثر کسب و کارها یک حسابدار تجاری را برای سازماندهی امور مالی خود استخدام می کنند. همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه استخدام در شرکت فرداد برای علاقه مندان به رشته حسابداری به لینک استخدام نرم افزار فرداد مراجعه نمایید.

از دیگر مزایای آموزش حسابداری تجاری می توان به درآمد بالای حرفه حسابدار تجاری اشاره کرد.

همچنین حسابداری بازرگانی یکی از حرفه های ضروری در هر کسب و کاری است و اگر فردی در این زمینه مهارت کافی داشته باشد به راحتی می تواند شغل مناسبی برای خود پیدا کند.

خدمات حسابداری شرکتی چیست؟

حسابداری تجاری خدمات متنوعی را ارائه می دهد که برخی از آنها عبارتند از:

ارزیابی فعالیت های شرکت
بررسی سوابق مالی و تعیین وضعیت مالی مشاغل
پیشنهادی برای افزایش درآمد شرکت ارائه دهید
انطباق فعالیت های شرکت با قوانین و مقررات مصوب نهادهای نظارتی
بررسی پرونده های مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده
اطمینان از انطباق فعالیت های تجاری شرکت با سیاست های سازمانی

برای مطالعه بیشتر : آموزش حقوق و دستمزد در حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *