مقالات

ورشکستگی چیست؟

ورشکستگی چیست؟ گاهی مشکلات اقتصادی، گاهی عدم مدیریت صحیح و گاهی سهل انگاری شخصی باعث ورشکستگی می شود. ورشکستگی علاوه بر از بین بردن آبروی یک فرد در جامعه ای که او را می شناسد، عواقب حقوقی سنگینی نیز به دنبال دارد.

در این مقاله در مورد ورشکستگی و اثرات منفی آن صحبت می کنیم. ما حتی به مزایای ورشکستگی اشاره می کنیم. توضیح ورشکستگی چیست؟ انواع ورشکستگی، از جمله ورشکستگی، تقصیر و مجازات مربوط به هر یک را مورد بحث قرار می دهیم. نحوه اعلام ورشکستگی و مراحل اجرای آن را شرح می دهیم. در نهایت به پرسش و پاسخ های مهم در زمینه ورشکستگی خواهیم پرداخت.

خواندن مقاله ورشکستگی چیست؟ را به چه کسانی پیشنهاد می نمائیم؟

مدیران کسب و کارها
تاجران
مدیران تصفیه

توضیح اینکه ورشکستگی چیست؟

شاید از خود بپرسید که ورشکستگی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ناتوانی تاجر در پرداخت دیون خود را ورشکستگی می گویند. در تعریف ورشکستگی طبق ماده 412 قانون تجارت تصریح شده است که ورشکستگی تاجر یا شرکت تجارتی به دلیل توقف ادای دیون اتفاق می افتد.

ورشکستگی چیست؟ و به چه کسی ورشکسته می گویند؟

ورشکستگی چیست؟ و به چه کسی ورشکسته می گویند؟

پس پاسخ شما در مورد ورشکستگی چیست؟ دریافت کردید، احتمالاً می خواهید بدانید چه کسی ورشکسته است؟ ورشکستگان به بازرگانان و شرکت های بازرگانی اطلاق می شود. اگر این افراد نتوانند بدهی و تعهدات خود را پرداخت کنند و برنامه مالی مناسبی نداشته باشند، ورشکسته محسوب می شوند.

ورشکستگی شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص شرکتی است که با سرمایه موسسین آن ایجاد می شود. اعلام ورشکستگی شرکت سهامی از قوانین خاصی پیروی می کند. ورشکستگی شرکت سهامی خاص در عناوین زیر صورت می گیرد:

اگر شرکت ورشکسته باشد
اگر مشکلی که باعث ایجاد شرکت شده قابل حل نباشد
مهلت تعیین شده برای تشکیل شرکت به پایان رسیده است و این مهلت قابل تمدید نیست
در صورت رأی مجمع عمومی صاحبان سهام به انحلال شرکت
صدور حکم قطعی از دادگاه ورشکستگی

مزایا و معایب ورشکستگی

ورشکستگی مزایا و معایب زیادی دارد. یکی از معایب این است که آبرو و اعتبار ورشکسته نزد شرکت و جامعه ای که او را می شناسد از بین می رود.

در عین حال اعلام ورشکستگی مزایایی برای ورشکسته دارد. شامل:

پس از اعلام ورشکستگی، نظارت بر طلبکاران از طریق دادگاه انجام می شود و ورشکسته مستقیماً با طلبکاران مواجه نمی شود.
ورشکسته پس از اعلام ورشکستگی از پرداخت خسارت معاف بوده و فقط موظف به پرداخت اصل بدهی می باشد.
طلبکاران برای به دست آوردن حداقل مطالبات خود، مثلاً پرداخت 50 درصد بدهی توسط ورشکسته، با ورشکسته صلح می کنند.
یادداشت مهم
پس از ورشکستگی، تا تصمیم نهایی دادگاه، کلیه بدهی ها به دولت از جمله سود وام های دریافتی به تعویق می افتد.

انواع ورشکستگی چیست؟

انواع ورشکستگی عبارتند از:

ورشکستگی معمولی
ورشکستگی نادرست
ورشکستگی به دلیل کلاهبرداری
ورشکستگی معمولی
در یک ورشکستگی عادی، ورشکسته بدون تقصیر یا تقلب بود. یک ورشکسته عادی معمولاً به دلیل عوامل خارجی مانند تحریم ها یا حوادث غیرمترقبه ورشکسته می شود.

ورشکستگی نادرست
ورشکستگی به تقصیر به دلیل خطا و تقصیر خود تاجر رخ داده است. طبق ماده 541 قانون تجارت ورشکستگی ناشی از تقصیر جرم غیرعمد محسوب می شود.

همچنین این نوع ورشکستگي ممکن است به دلیل عواملی مثل نداشتن دفتر تجاری، مبهم بودن صورت دارایی و تعهدات و همچنین قبول تعهداتی بیش از توان مالی فرد به وجود آمده باشد.

ورشکستگی به تقلب
اگر تاجر، با هدف سوء استفاده به‌عمد خود را ورشکسته نماید، ورشکستگی به تقلب رخ‌داده که فرد ورشکسته نیز مجرم شناخته خواهد شد. به جرم ورشکستگي به تقلب برابر قانون رسیدگی می گردد.

از جمله دلایل ورشکستگی ناشی از تقلب عبارتند از:

مخفی کردن دارایی ها
تخریب اموال با معاملات جعلی که واقعی نیستند
یک بدهی جعلی ایجاد کنید تا نشان دهید که مبلغ بدهی بیشتر از مبلغ اصلی است
جرم ورشکستگی به دلیل کلاهبرداری
طبق ماده 671 قانون مجازات اسلامی، جرم ورشکسته که به تقلب اعلام ورشکستگی کند، حبس از شش ماه تا دو سال است.

نحوه اعلام ورشکستگی

طبق قانون راه اعلام ورشکستگی از طریق حکم ورشکستگی دادگاه می باشد. به عبارت دیگر تا زمانی که دادگاه حکم ورشکستگی را صادر نکند، ورشکستگی ثابت نمی شود. رسیدگی به این پرونده بر عهده دادگاه عمومی محل اقامت ورشکسته است. اعلام ورشکستگی می تواند بنا به درخواست طلبکاران، وکیل یا حتی خود کارآفرین صورت گیرد.

نحوه اعلام ورشکستگی شرکت با مسئولیت محدود

در ماده 20 قانون تجارت شرکت با مسئولیت محدود به عنوان یکی از انواع شرکت های تجارتی ذکر شده است. شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که برای انجام امور تجاری بین دو یا چند شریک تشکیل می شود و مسئولیت شرکا محدود به سرمایه ای است که به شرکت می دهند.

ماده 114 قانون تجارت تصریح می کند که ورشکستگی یکی از موارد انحلال شرکت با مسئولیت محدود است. همچنین در صورت ورشکستگی، مسئولیت شرکا در قبال دیون محدود به سرمایه شرکا است. برای آشنایی بیشتر با این شرکت ها حتما می توانید مقاله شرکت های با مسئولیت محدود را مطالعه کنید.

قوانین مورد نیاز حسابداران
بیشتر بخوانید
آثار صدور حکم ورشکستگی

آثار صدور حکم ورشکستگی به تغییرات و محدودیت هایی اطلاق می شود که پس از صدور حکم ورشکستگی برای ورشکسته به وجود می آید. به طور کلی آثار صدور حکم ورشکستگی عبارتند از:

  • تاجر اجازه مداخله در اموال خود را ندارد.
  • تاجر از دخالت در دعاوی منع می‌شود.
  • همه معاملات تاجر باطل می‌شود.
  • دیون و بدهی‌های مدت‌دار او به‌روز می‌شود.
  • اعتبار او از بین می‌رود.
  • از بعضی حقوق سیاسی و اجتماعی محروم می‌شود.
  • سقوط حق تعقیب انفرادی بستانکاران
  • تأدیه و تأمین مطالبات
تأثیر حکم ورشکستگی بر طلبکاران ورشکسته

یکی از آثار صدور حکم ورشکستگی بر طلبکاران ورشکسته تأثیر می گذارد، به گونه ای که از تاریخ صدور حکم ورشکستگی، طلبکاران ورشکسته باید به مدیر تصفیه یا اداره تصفیه گزارش دهند. بستانکاران باید اسناد ادعای خود را برای اثبات اعتبار خود ارائه دهند. همچنین اداره تصفیه باید در جریان تصفیه نظر کمیته بستانکاران را بخواهد.

علاوه بر این، اسناد تجاری مانند چک، سفته، برات و غیره که پرداخت نشده و در نزد ورشکسته در سمت طلبکار بوده است، پس گرفته می شود. (در حسابداری اطلاعات مربوط به دریافت و پرداخت چک، سفته و… در نرم افزار دریافت و پرداخت ثبت می شود.) برای یکسان سازی سررسید چک از تاریخ سررسید چک استفاده می کنیم، برای اطلاعات بیشتر در در این زمینه به مقاله فرمول سررسید چک مراجعه کنید.

همچنین کل و نسبی اموالی که به ورشکسته یا امین او سپرده شده و یا باید به هزینه مالک فروخته می شده قابل استرداد است.

اگر ملکی که ورشکسته برای شخص دیگری خریداری کرده موجود باشد اما هزینه آن پرداخت نشده باشد، می تواند توسط فروشنده یا شخصی که ملک را برای او خریداری کرده است، مسترد کند.

تأثیر حکم ورشکستگی تاجر بر معاملات ورشکستگی

از تاریخ صدور حکم ورشکستگی، عملیات تاجر ورشکسته مشکوک است. زیرا ممکن است برای بهبود وضعیت ورشکستگی خود این معاملات را انجام داده باشد.

توجه داشته باشید که معاملات تاجر یا قبل از تاریخ توقف یا بین این تاریخ تا تاریخ صدور حکم ورشکستگی و یا بعد از تاریخ صدور حکم ورشکستگی صورت گرفته است.

اگر معاملات معامله گر قبل از تاریخ توقف باشد صحیح است. اما تاجری که تاریخ فسخ خود را می داند باید از تمام معاملاتی که به طلبکاران آسیب می زند اجتناب کند. اگر این کار را نکند این معاملات باطل و بی اثر است.

علاوه بر این، معاملات ورشکستگی پس از صدور حکم ورشکستگی دیگر معتبر نیستند. مگر اینکه این عملیات به نفع طلبکاران باشد که اداره تصفیه آن را تایید می کند.

تأثیر تصمیم ورشکستگی بر طلبکاران ورشکسته
همانطور که گفته شد بستانکاران پس از صدور حکم ورشکستگی باید با همراه داشتن مدارک لازم جهت ثبت مبلغ طلب خود به اداره تصفیه معرفی شوند. کلیه اوراق و اموال منقول و غیرمنقول ورشکسته نیز در صورت اثبات مسترد خواهد شد.

تأثیر تصمیم ورشکستگی بر معاملات تجاری
اگر تاجر ورشکسته قبل از ورشکستگی معامله کرده باشد آن معامله صحیح است. اما انجام معامله در تاریخ تعلیق و در تاریخ پس از تصمیم تاجر باطل است.

اثر کلی حکم ورشکستگی
اثر کلی حکم ورشکستگی به این معناست که علاوه بر اینکه این حکم ورشکستگی نسبت به طرفین دعوی مؤثر خواهد بود، برای سایر اشخاصی که اقامه دعوی نکرده اند نیز تأثیر خواهد داشت.

حکم ورشکستگی
هنگامی که حکم ورشکستگی صادر می شود، تاجر در مدیریت تمام دارایی های خود محدود می شود. طبق ماده 418 این قانون، «کارآفرین ورشکسته از روز صدور حکم از ضرر رساندن به کلیه اموال خود حتی به اموالی که در دوران ورشکستگی می توانسته به دست آورد، ممنوع است». این ماده قانون به این دلیل است که تاجر می تواند با دخالت در امور مال خود علیه طلبکار اقدام کند.

ویژگی های حکم ورشکستگی
راه اعلام ورشکستگی تاجر، صدور حکم ورشکستگی است. درخواست ورشکستگی توسط تاجر، طلبکار یا دادستان انجام خواهد شد. مشخصات حکم ورشکستگی شامل مندرجات آن، تاریخ صدور و تاریخ فسخ و سایر اطلاعات لازم است.

مفاد حکم ورشکستگی
فهرست مندرجات حکم ورشکستگی به شرح زیر است:

تاریخ توقف
ماهیت موقت ورشکستگی
تعیین عضو ناظر و مدیر تصفیه
تاریخ توقف
یکی از مهمترین ارکان حکم ورشکستگی، تعیین تاریخ توقف تجارت است. تاریخ فسخ همان تاریخی است که در آن تاجر دیگر قادر به پرداخت بدهی خود نیست و عملاً ورشکسته است. بنابراین ذکر تاریخ تعلیق در حکم ورشکستگی بسیار حائز اهمیت است و در صورت عدم ذکر تاریخ توقف با تاریخ صدور حکم یکی در نظر گرفته می شود.

تبصره: تاجر از تاریخ تعلیق حق دخالت در اموال خود را ندارد.
تعیین عضو کنترل کننده و مدیر تصفیه
طبق مواد 427 تا 432 قانون تجارت، مرجع ورشکستگی تاجر باید یک نفر را به عنوان ناظر و یک نفر را به عنوان مدیر تصفیه تعیین کند.

وظیفه عضو ناظر اداره ورشکستگی نظارت به موقع انجام کار و گزارش اختلافات ناشی از ورشکستگی به دادگاه می باشد. همچنین امکان تغییر و تعویض عضو ناظر در حین انجام کار وجود دارد.
دادگاه موظف است ظرف پنج روز پس از صدور رأی، فردی را به عنوان مدیر تصفیه تعیین کند.
حکم ورشکستگی موقت
حکم ورشکستگی به طور موقت صادر می شود. رأی ورشکستگی به موجب ماده ۴۱۷ قانون تجارت موقتاً اجراء می‌شود و قابل تجدیدنظر یا تجدیدنظرخواهی است.

کمیته حسابرسی چیست؟
بیشتر بخوانید

اجرای موقت رای ورشکستگی
همانطور که گفتیم حکم ورشکستگی به صورت موقت صادر شد. اما دقت داشته باشید با وجود اجرای موقت حکم ورشکستگی و با وجود امکان تجدیدنظر خواهی از حکم ورشکستگی، این حکم قبل از قطعی شدن قابل اجراست.

وظایف مدیران پس از ورشکستگی شرکت
پس از ثبت کسب و کار، ممکن است مواردی در طول مسیر اتفاق بیفتد. یکی از مشکلاتی که ممکن است کسب و کار با آن مواجه شود ورشکستگی شرکت های تجاری است که در این مقاله اطلاعات جامعی در مورد وظایف مدیران پس از ورشکستگی ارائه می کنیم.

ورشکستگی شرکت های تجاری
طبق قانون تجارت شرکت های تجاری تاجر محسوب می شوند. از آنجایی که مشاغل تاجر هستند، قوانین حاکم بر معامله گران بر شرکت های تجاری نیز حاکم است. یکی از مشکلاتی که بر شرکت ها به دلیل جایگاه تاجر آنها حاکم است، مشکلات مربوط به ورشکستگی مشاغل است.

ورشکستگی در واقع به معنای توقف و ناتوانی یک تجارت در پرداخت بدهی های خود است. به این ترتیب شرکت نمی تواند به تعهدات خود عمل کند. در این صورت شرکت ورشکسته اعلام می شود.

برای جلوگیری از بدهکاری، بهتر است یک سیستم حسابداری اولیه داشته باشید و از نرم افزارهای حسابداری تجاری یا تجاری، تولید، خدمات و غیره استفاده کنید.

پس از ورشکستگی، بحث انحلال امور شرکت مطرح می شود. پس از ورشکستگی، امکان پایان فوری امور شرکت وجود ندارد. بلکه باید برای این منظور تدابیری اندیشیده شود. در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه خواهد شد.

ورشکستگی شرکت های تجاری
نحوه اعلام ورشکستگی توسط ورشکسته

بعد از ورشکستگی چه اقداماتی باید انجام دهید؟

پس از ورشکستگی شرکت بازرگانی، انحلال امور شرکت ضروری است. انحلال شرکت شامل شناسایی و محاسبه بدهی ها و مطالبات می باشد. در مرحله بعد اولویت با پرداخت و وصول مطالبات و تکمیل امور معوق است که مستلزم مطالعه موضوعات مختلف تجاری است.

برای خاتمه امور شرکت ابتدا باید مدیران به عنوان مدیران تصفیه انتخاب شوند. این مدیران مسئول اداره شرکت در زمان انحلال هستند. نکات لازم برای انحلال شرکت و مدیران آن عموماً در اساسنامه مشخص شده است. اما اگر اساسنامه در این مورد مسکوت می ماند، شرکت باید پس از ورشکستگی طبق قانون تجارت منحل می شد.

پس از ورشکستگی، تا زمان انحلال شرکت، شخصیت حقوقی شرکت باقی است. در تمامی شرایط در کنار نام شرکت باید عنوان در حال تصفیه ذکر شود.

مدیران پس از ورشکستگی

پس از ورشکستگی شرکت، اختیارات مدیران شرکت برای پیشبرد اهداف شرکت کاهش می یابد. این نقش برای تسویه بدهی ها و مطالبات شرکت به مدیران یا مدیر تصفیه محول می شود.

لازم به ذکر است که در دو مورد ممکن است مدیر تصفیه با مدیران شرکت متفاوت باشد. این شامل:

ماده دیگری در اساسنامه یا مجمع عمومی فوق العاده به تصویب رسید.
در صورت ورشکستگی به حکم دادگاه.
در صورتی که مدیر تصفیه تعیین نشود یا به وظایف خود عمل نکند، هر ذی نفعی می تواند او را از دادگاه درخواست کند.

در صورت علاقه می توانید مقاله شناسایی 110 حرفه سخت و زیان آور که در 13 گروه شغلی تقسیم بندی شده اند را مطالعه کنید.

وظایف مدیر تصفیه
با انتخاب مدیران تصفیه پس از ورشکستگی، ماموریت مدیران تجاری به پایان می رسد. مدیران تصفیه باید کلیه اموال، دفاتر، اوراق و اسناد مربوط به شرکت را پس بگیرند. بدین ترتیب مأموریت مدیر تصفیه آغاز می شود.

به عبارت دیگر در این حالت مدیر تصفیه نماینده شرکت در حال تصفیه است. بدین منظور، آنها از تمامی اختیارات لازم برای امور محوله برخوردارند.

مهمترین کارهایی که مدیران تصفیه پس از ورشکستگی باید انجام دهند عبارتند از:

1- برای شرکت شکایت کنید
پس از ورشکستگی، مدیر تصفیه می تواند نسبت به بازپرداخت بدهی های شرکت و بازپرداخت بدهی های آن اقدام قانونی کند. توجه داشته باشید که در مواردی که مراجعه به داوری ضروری باشد، مدیران تصفیه نیز می توانند این کار را انجام دهند.

2- تعدیل صورت دارایی
یکی از وظایف مدیر تصفیه اخذ صورت دارایی و دارایی شرکت است.

3- دعوت به مجمع عمومی
یکی از وظایف مدیران تصفیه تشکیل مجمع عمومی عادی است. در این جلسه وضعیت اموال، مطالبات و بدهی های شرکت، نحوه تصفیه امور شرکت و زمان لازم برای تکمیل تصفیه ذکر شده است.

مدیران تصفیه باید هر سال مجمع عمومی عادی را طبق اساسنامه تشکیل دهند. وضعیت دارایی های منقول و غیرمنقول و ترازنامه و حساب سود و زیان عملیات خود را همراه با گزارشی مبنی بر اقداماتی که تا آن زمان انجام داده اند به مجمع عمومی فوق الذکر ارائه نمایند.

4- تقویم دارایی شرکت
یکی از وظایف مدیران تصفیه پس از ورشکستگی، جدول زمان بندی دارایی های منقول و غیرمنقول شرکت به صورت نقدی است. به این ترتیب مدیران باید به منافع شرکت و شرکای آن احترام بگذارند.

5- پیگیری کارهای ناتمام شرکت
پس از ورشکستگی، مدیران تصفیه باید تمام اقدامات تجاری ناتمام را دنبال کنند. در این راه باید تمام اقدامات لازم انجام شود. کارهای نیمه تمام شامل تکمیل پروژه های نیمه تمام و حل مسائل باقی مانده قبلی است.

شاخص اقتصادی چیست؟
بیشتر بخوانید

6- پرداخت بدهی شرکت
شناسایی، شمارش و تقسیم دارایی های شرکت بین طلبکاران یکی از وظایف مدیران تصفیه است که باید با رعایت مقررات قانونی در خصوص بدهی های حق بیمه و بدهی های گذشته و آتی انجام شود.

7- تقسیم دارایی های شرکت بین شرکا
در نهایت پس از تایید حساب های شرکت، زمان تقسیم دارایی های شرکت بین شرکا و سهامداران فرا می رسد. در واقع پس از محاسبه سود و زیان شرکت، نوبت به تقسیم دارایی های شرکت می رسد. اگر مدیر تصفیه به دلیل دعوا نتواند این کار را انجام دهد، موضوع به دادگاه ارجاع می شود.

اشخاصی که در مزایده فروش اموال ورشکستگی شرکت می کنند نباید از بستگان مدیر تصفیه درجه یک تا چهار باشند.
8- اعلام ختم تصفیه
مدیر تصفیه در نهایت پایان تصفیه را اعلام می کند. در این مرحله اماکن تجاری شرکت باید به مدت ده سال به اداره ثبت مشاغل تحویل داده شود.

اگر به امور مالیاتی علاقه دارید، می توانید مقالات معافیت مالیاتی و رژیم مالیات دهندگان را مطالعه کنید.
قوانین ورشکستگی
در این قسمت فهرست قوانین ورشکستگی در حقوق تجارت را در جدول توضیح می دهیم.

ماده قانون تجارت توضیحات
412  تعریف ورشکستگي
415  لزوم صدور حکم دادگاهی برای اعلام ورشکستگی
418 منع قانونی ورشکسته از دخالت در اموال خود
419 قائم‌مقامی مدیر تصفیه به‌جای ورشکسته پس از صدور حکم ورشکستگی
423 ابطال و بی‌اثر بودن معاملات ورشکسته
433 – 434 وظایف عضو ناظر
541 – 542 انواع ورشکستگی و قوانین حاکم بر آن
549 تقلب تاجر نسبت به قانون و بستانکاران
671 مجازات ورشکسته به تقصیر
ابعاد مختلف ورشکستگی در حقوق تجارت

در فهرست مواد مربوط به ورشکستگی از جمله ماده 412 به تعریف ورشکستگی پرداخته شده است. ماده 415 قانون تجارت تاکید می کند که ورشکستگی فقط از طریق تشریفات قانونی قابل تایید است. به عبارت دیگر، اگر تاجری بخواهد داوطلبانه اعلام ورشکستگی کند، باید علیه همه یا برخی از طلبکاران خود دادخواست ارائه کند. یعنی در ستون خوانده نام کلیه طلبکاران یا یک یا چند نفر درج شده و آدرس و محل سکونت هر یک از طلبکاران توسط دادگاه صالح تعیین خواهد شد.

اما قانون تجارت عمدتاً بر انواع ورشکستگی تمرکز دارد، بر نوع تقصیر ورشکستگی که طبق ماده 671 مجازات آن از 6 ماه تا دو سال حبس است.

سوالات و پاسخ های مهم در مورد ورشکستگی چیست؟

سوالات و پاسخ های مهم در مورد ورشکستگی چیست؟

در این بخش به سوالات مهم در زمینه ورشکستگی پاسخ می دهیم.

وکیل ورشکستگی چیست؟
با توجه به پیچیدگی دعاوی و مراحل انحلال و ورشکستگی شرکت، بهتر است یک وکیل متخصص ورشکستگی استخدام کنید. تخصص متخصصین حقوقی در زمینه حل و فصل مسائل ورشکستگی برای مشاغل و افراد ورشکسته بسیار ضروری است.

مزایای استفاده از وکیل ورشکستگی چیست؟
یکی از مزایای استخدام وکیل ورشکستگی، تسریع و جلوگیری از مشکلات ناشی از کمبود دانش حقوقی است.

از طرف دیگر، یک وکیل ورشکستگی می تواند به ورشکسته کمک کند تا تجارت خود را بازسازی کند و بدهی های خود را تسویه کند. علاوه بر این، تصمیم گیری برای انحلال شرکت با یک وکیل حرفه ای بهتر و آسان تر می شود.

تاجری که به دلیل تخلف و کلاهبرداری اعلام ورشکستگی کند چه مجازاتی دارد؟
مجازات کلاهبرداری برای ورشکسته از یک تا پنج سال حبس و مجازات ورشکستگی که به تقصیر او ورشکست می شود شش ماه تا دو سال حبس است.

ورشکستگی شامل چه کسانی می شود؟
تجار و شرکت های تجاری

آیا ورشکسته مجرم محسوب می شود؟
آره. اشخاصی که ورشکستگی آنها به تقصیر آنها باشد و همچنین ورشکستگان تقلب کرده و طبق قانون با آنها برخورد خواهد شد.

کدام دادگاه صلاحیت رسیدگی به ورشکستگی را دارد؟
دادگاه صالح دادگاه عمومی که محل اقامت تاجر یا شرکت است.

چه کسی می تواند در دادگاه ورشکستگی یک تاجر یا شرکت را اعلام کند؟
خود تاجر، طلبکار و وکیل

دلایل ورشکستگی کارآفرینان چیست؟
از جمله دلایل ورشکستگی کارآفرینان و مشاغل جوان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نداشتن سرمایه کافی و برنامه ریزی دقیق
جریان نقدی بد
عدم توجه به بازار رقابتی
تفاوت در سطح تخصص مدیر و کارمند
عدم انعطاف پذیری و رشد کنترل نشده
نتیجه

ورشکستگی یعنی ناتوانی در پرداخت بدهی. ممکن است شخص ورشکسته به دلیل کلاهبرداری ناخواسته یا عمدا باعث ورشکستگی خود شده باشد. انواع مختلف ورشکستگی دارای مجوز قانونی خاص خود هستند. جرم ورشکستگی کلاهبرداری یک تا پنج سال حبس دارد.

در این مقاله سعی کردیم ورشکستگی چیست؟ و اجازه دهید در مورد انواع آن از جمله ورشکستگی صحبت کنیم. ما به اثرات ورشکستگی بر تاجر و معاملات او نگاه کردیم. ویژگی های حکم ورشکستگی، وظایف مدیر تصفیه و نحوه اعلام ورشکستگی را توضیح دادیم و به سوالات مهم در این زمینه از ورشکستگی پاسخ دادیم. در پایان اگر نظری دارید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

برای مطالعه بیشتر : حسابداری شرکتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *