مقالات

حسابرسی بیمه چیست؟

حسابرسی بیمه چیست؟

حسابرسی بیمه چیست؟ حسابرسی بیمه چگونه انجام می گردد؟

حسابرسی بیمه چیست؟ : پیگیری پرداخت حقوق بیمه ای نیروی کار، از اهداف مهم سازمان تامین اجتماعی می باشد. این سازمان طی فرآیند اداری حسابرسی بیمه، کارگران را شناسایی و از بهره‌مندی آن‌ها از مزایا و حقوقشان مطلع می‌گردد در ادامه این سوال مطرح می گردد که حسابرسی بیمه چیست؟

فرایند حسابرسی بیمه، رسیدگی و ارزیابی دفاتر قانونی و اسناد مالی کارفرمایان به منظور شناسایی نیروی کار و اجرای دستورالعمل‌های پرداختی به آن‌ها می باشد. در واقع تامین حقوق حق بیمه در حسابرسي بیمه هدف اصلی خواهد بود. در این مقاله به بررسی پرسش حسابرسی بیمه چیست؟ و مهم‌ترین مباحث حسابرسی بیمه می پردازیم.

اهداف حسابرسی بیمه ای چیست؟

اهداف حسابرسی بیمه ای چیست؟

 در پاسخ به این سوال که حسابرسی بیمه چیست باید بگوئیم که حسابرسی بیمه ای (Insurance Audit) که آن را حسابرسی تامین اجتماعی هم می نامند فرآیند رسیدگی به دفاتر قانونی شرکت‌ها و اسناد کارفرمایانی است که دارای کارگاه می باشند و با تشکیل پرونده در سازمان تامین اجتماعی، کد کارگاهی دریافت کرده اند.

در پاسخ به سوال حسابرسی بیمه ای برای چیست باید گفت که حسابرسي بیمه به عنوان یکی از فرآیند‌های اداری سازمان تامین اجتماعی، برای شناسایی کارگران بوده و هدف آن، تامین حقوق بیمه ای کارگران می باشد.

همینطور هدف این نوع حسابرسی، ارزیابی حساب‌های هزینه‌ای مربوط به اسناد مالی کارگاه‌ها می باشد، تا از پرداخت حق بیمه توسط شرکت اطمینان ایجاد گردد. همانطور که حتما مطلع هستید حسابرسي بیمه ای یکی از انواع حسابرسی است. برای ارزیابی سریعتر و دقیق‌تر می‌توانید از یک نرم افزار محاسبه حقوق و دستمزد استفاده نمائید. این نرم افزار قابلیت‌های دیگری نظیر محاسبه اضافه کاری را نیز خواهد داشت.

حسابداری چیست؟ بررسی بازار کار رشته حسابداری
بیشتر بخوانید

برای درک بهتر حسابرسی بهتر است که ابتدا با خود مبحث حسابرسی و استاندارد های آن آشنا گردید.

پیش حسابرسی بیمه چیست؟

پیش حسابرسی بیمه ای چیست؟ به فرآیندی که در آن مدارک و اسناد شرکت، بازبینی و ارزیابی شده تا پیش از ورود حسابرسان تامین اجتماعی، خطاهای احتمالی برطرف شود پیش حسابرسی بیمه ای (Insurance Pre-Audit) می‌ نامند.

در پیش حسابرسي بیمه با انجام اقداماتی می‌توان آنچه را جریمه بیمه‌ای می‌گرددحذف نماید و مبالغ حق بیمه را کاهش خواهد داد.

با توجه به موارد گفته شده ،بهره بردن از یک نرم افزار حسابداری بهینه که در آن ثبت اسناد و مدارک طبق استانداردهای حسابرسی در نظر گرفته خواهد شد، می‌تواند حسابرسی بیمه‌ای را راحت و از خطاها و جرایم احتمالی جلوگیری نماید.

برای اطلاع از آموزش حسابداری ویزه بازار کار بر روی لینک آن کلیک نمائید

پیش حسابرسی بیمه چیست؟ و  برای چه انجام می گردد؟

حال که پاسخ پرسش حسابرسی بیمه چیست؟ را کسب نمودید شاید دوست داشته باشید بدانید که پیش حسابرسي بیمه برای چه انجام می شود؟ در جواب باید گفت که برای جلوگیری از جریمه شدن و اعمال هزینه‌های سنگین از طرف سازمان تامین اجتماعی، پیش از ورود کارشناسان تامین اجتماعی، باید پیش‌ حسابرسي بیمه ای انجام گردد در این صورت جلوی هر گونه خطا یا اشتباه گرفته خواهد شد.

درواقع پیش حسابرسی بیمه ای یکی از روش‌های افزایش اطمینان برای جلوگیری از وضع جرائم بیمه ای سنگین می باشد. حتی در ضرب‌المثل‌های قدیم هم داریم که “کار از محکم کاری عیب نخواهد کرد.”

حسابرسی بیمه چیست؟ و حسابرس بیمه کیست؟

اما حسابرس بیمه کیست؟ حسابرس بیمه (Insurance Auditor)، کارشناس سازمان تامین اجتماعی می باشد که ارزیابی دفاتر قانونی و اسناد مالی کارگاه‌ها را برعهده خواهد گرفت تا از پرداخت حقوق بیمه ای کارگران اطمینان حاصل نماید. یعنی وظیفه حسابرسی بیمه برعهده حسابرس بیمه می باشد.

عیدی سنوات
بیشتر بخوانید

انجام حسابرسی بیمه ای وظیفه چه کسانی است؟

همان‌گونه که پیش تر نیز گفتیم در پاسخ به سوال انجام حسابرسي بیمه ای وظیفه چه کسانی است؟ باید بگوییم کارشناسان حسابرسی سازمان تامین اجتماعی، حسابرسی بیمه ای را طبق استاندارد های حسابرسی انجام خواهند داد.

برای مطالعه بیشتر : اصطلاحات حسابداری چیست؟

تفاوت حسابرسی بیمه ای و حسابرسی مالیاتی چیست؟

شاید سوالی در ذهنتان مطرح گردد که تفاوت حسابرسی بیمه ای و حسابرسی مالیاتی چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که مهم‌ترین تفاوت این دو این می باشد که حسابرسي بیمه ای به بخش هزینه ها و حسابرسی مالیاتی به بخش درآمدها کار خواهد داشت.

به‌طورکلی حسابرسی بیمه ای هزینه‌های مربوط به کار و نیروی انسانی را بررسی می نماید. یعنی در حسابرسی بیمه ای دفاتر قانونی مربوط به بخش هزینه‌های مرتبط با کار ارزیابی می گردد و با بقیه هزینه‌ها کاری نخواهیم داشت.

اما حسابرسی مالیاتی، با بخش درآمدهای یک شرکت سروکار دارد و به‌طورکلی هزینه‌ها را از درآمدهای آن بنگاه کم می‌ نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *