مقالات

درآمد چیست ؟

درآمد چیست ؟

درآمد چیست ؟ نحوه محاسبه و انواع درآمد در حسابداری

برای توصیح این پرسش که درآمد چیست ؟ بهتر است بدانید که بخشی از زندگی همه ی اشخاص به کار کردن سپری خواهد شد، طبیعتا همه ی اشخاص انتظار دارند در قبال ساعت کاری، مبلغ مشخصی را دریافت کنند؛ که به این مبلغ درآمد آن شخص می گویند درآمد دارای نکات و محاسباتی است که باید پیش و پس از دریافت انجام گردد بنابراین بهتر است که بدانید درآمد چیست؟

ر این مقاله ما تصمیم داریم تا توضیح کامل در ارتباط با اینکه درآمد چیست؟ نحوه محاسبه، انواع درآمد در حسابداری و فرمول درآمدها را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا به صورت جامع با مبحث مهم درآمد چیست و نحوه‌ی محاسبه‌ی آن توسط پکیج های آموزشی استاد حامد ناصری آشنا شوید

revenue یا همان درآمد چیست ؟

Revenue یا همان درآمد چیست؟ Revenue مبلغ پولی می باشد که شخص بعد از یک یا چند روز کار کردن دریافت می نماید به عبارت دیگر درآمد مبلغ دریافتی خواهد بود که بابت فروش کالا و یا ارائه خدمات شرکت به مشتریان کسب خواهد شد.

درآمد می تواند از طریق سرمایه گذاری هایی که انجام داده ایم هم به دست آید. بنابراین به طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم که درآمد چیست؟ می نویسیم که درآمد مبلغ پولی می باشد که بعد از طی کردن یک بازه زمانی مشخص بابت فروش‌، ارائه‌، سرمایه گذاری و غیره به دست خواهد آمد.

تعریف درآمد چیست ؟

یکی از مباحث مالی که همه ی اشخاص با آن سر و کار خواهند داشت درآمد در حسابداری می باشد. در حسابداری بیشتر شرکت ها و موسسات درآمد خود را از طریق فروش کالا و ارائه خدمات به دست خواهند آورد و یا در سرمایه گذاری هایی همچون سهام، املاک و غیره مشارکت خواهند داشت.

همینطور لازم به ذکر می باشد که  درآمد حاصل از این فعالیت ها مشمول مالیات میباشد، به طوری که مالیات دریافتی از درآمد موسسات، درآمد دولت محسوب خواهد شد. درآمد در حسابداری شامل ثبت های منحصر خواهد بود که در ادامه آن‌ها را شرح می دهیم:

برای مطالعه بیشتر: سود ویژه و سود ناویژه شرکتها چیست؟

آموزش قرارداد آتی
بیشتر بخوانید

اصل تحقق درآمد چیست؟

حسابداری شامل چند اصل مهم می باشد که یکی از آن ها اصل تحقق درآمد است؛ اصل تحقق درآمد می گوید که درآمد زمانی شناسایی خواهد شدکه به طور کامل دریافت گردد.

به بزبان ساده تر بر اساس اصل تحقیق درآمد، درآمد زمانی شناسایی خواهد شد که مزایا و معایب کالا و محصولات بر عهده ی خریدار باشد و ارائه خدمات به پایان رسیده باشد.

در اصل تحقق درآمد، زمان دریافت وجه نقد مهم نخواهد بود و چیزی که در این اصل اهمیت دارد پایان یافتن کالاها و ارائه خدمات است.

درآمد مالیات‌ پذیر چیست؟

درآمد مالیات‌ پذیر چیست؟

در قانون مالیات های مستقیم برای درآمد مالیات پذیر هنوز تعریف دقیقی ارائه نگشته و در حقوق مالیاتی کشورها در ارتباط با درآمد مالیات پذیر دو تعریف وجود دارد که شامل‌ موارد زیر می باشد:

  1. در بعضی از کشورها نظیر آمریکا که تفسیر موسعی از درآمد مالیات پذیر دارند، می گویند که هر دریافتی اگر عناصر مشخصی از درآمد را داشته باشد جزء درآمد مالیات پذیر محسوب خواهد شد.
  2. در کشورهای دیگری نظیر انگلستان، دریافتی هایی را که جزء درآمد محسوب خواهد کرد که جداول قانونی مشخصی تحت عنوان درآمد مالیات پذیر تعیین و مشخص شده باشد.

در تمامی نظام های مالیاتی از جمله ایران هر دریافتی را نمی توان جزء درآمد مالیات پذیر تلقی نمود بلکه دریافتی هایی مشمول مالیات خواهند شد که واجد شرایط تعیین شده از جانب مجلس شورای اسلامی باشند.

اگر نیاز به اطلاعات در زمینه آموزش حسابداری ویژه بازار کار را دارید بر روی لینک آن کلیک نمائید

سود تلفیقی چیست؟
بیشتر بخوانید

پیش دریافت درآمد چیست؟

در پاسخ به سوال پیش دریافت درآمد چیست باید گفت که پیش دریافت زمانی اتفاق خواهد افتاد که ما هنوز کالا را تحویل نداده ایم و یا هنوز ارائه خدمات به پایان نرسیده باشد اما خریدار بخشی از مبلغ دریافتی را به ما پرداخت کرده باشد.

انواع درآمد در حسابداری

انواع درآمد در حسابداری به نوع کاری که انجام می دهیم بستگی دارد و چند دسته کلی تقسیم می شود. انواع درآمد در حسابداری عبارتند از:

  1. درآمد فروش
  2. درآمد سرمایه گذاری
  3. درآمد حق الزحمه
  4. کرایه
  5. بهره
  6. سایر درآمدها
انواع درآمد در صورت سود و زیان

در صورت سود و زیان معمولا دو نوع درآمد گزارش می شود، که شامل درآمد عملیاتی و درآمد غیر عملیاتی هستند.

درآمدهای عملیاتی و غیر عملیاتی هر کدام تعاریف و مفاهیم جداگانه ای در حسابداری دارند. به طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم درآمد عملیاتی از فعالیت های اصلی شرکت کسب می شود اما درآمد غیر عملیاتی از طریق فعالیت‌های غیر اصلی شرکت به وجود می آید. یعنی غیر قابل پیش بینی هستند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره پکیج حسابداری استاد حامد ناصری می توانید بر روی لینک آن کلیک نمائید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *