مقالات

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان :

امروزه اکثر مردم از کارت‌های عابر بانک و کارتخوان برای پرداخت هزینه محصولات یا خدمات استفاده می‌کنند. به همین دلیل تقریباً همه مشاغل از این دستگاه ها برای دریافت خدمات و محصولاتی که ارائه می دهند استفاده می کنند. نکته مهم در استفاده از کارتخوان ها این است که دارندگان این دستگاه ها باید در ازای استفاده از آنها مبلغی را به صورت مالیات پرداخت کنند.

نحوه تشکیل پرونده مالیاتی دستگاه های کارتخوان در سازمان امور مالیاتی و نحوه محاسبه میزان مالیات این دستگاه ها از مهمترین سوالاتی است که در ذهن صاحبان مشاغل وجود دارد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی این مطالب می پردازیم و به این سوالات پاسخ می دهیم.

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان | مشاغل مشمول مالیات

طبق قوانین مصوب سازمان امور مالیاتی کشور، کلیه دارندگان کارتخوان مشمول مالیات کارتخوان هستند و باید با ثبت نام در سامانه مربوطه و دریافت کد اقتصادی نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی اقدام کنند. طبق این قانون هیچ یک از  مشاغل معاف نیستند و کلیه اشخاص حقیقی که از دستگاه پز به عنوان بخشی از کار مستقل خود استفاده می کنند و همچنین اشخاص حقوقی که صاحب دستگاه کارتخوان هستند مشمول پرداخت مالیات می شوند و باید شکایت کند.

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان | تشکیل پرونده مالیاتی

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان | تشکیل پرونده مالیاتی 

اشخاص حقیقی و حقوقی که برای تسهیل حسابرسی مالیاتی از دستگاه کارتخوان استفاده می کنند باید پرونده مالیاتی ارائه کنند تا دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی آنها متصل شود. در فایل مالیاتی کارتخوان کلیه دستگاه هایی که به نام شخص حقیقی یا حقوقی ثبت شده اند قابل مشاهده خواهد بود. وقتی شخصی که کارت خوان دارد به سازمان امور مالیاتی پرونده می دهد، کد مالیاتی 10 رقمی منحصر به فرد دریافت می کند.

دوایر و شعب
بیشتر بخوانید

پس از دریافت کد و تشکیل پرونده مالیاتی، کلیه تراکنش های انجام شده با دستگاه های مردمی به صورت هوشمند و شفاف از طریق بانک مربوطه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد تا مالیات کارتخوان تعیین و اعلام شود.

نحوه تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت کد مالیاتی منحصر به فرد

تشکیل پرونده و دریافت کد مالیاتی برای پرداخت مالیات کارتخوان یک فرآیند ساده است. صاحب کارتخوان ابتدا باید به سامانه خدمات الکترونیک ملی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه و پس از ثبت نام در سامانه به قسمت سازمان پذیرندگان بانک مراجعه کند. در این قسمت مؤدی باید گزینه پیوست را انتخاب کرده و کارتخوان خود را ثبت کند.

افراد دارای کارتخوان برای ثبت نام دستگاه خود باید از میان گزینه های مودیان حقیقی، شهروند حقوقی، خارجی و سازمان حقوقی، گزینه مناسب را انتخاب کنند. پس از انتخاب نوع مؤدی، در مرحله بعد ثبت نام با شریک یا بدون شریک را انتخاب کرده و وارد محل سکونت می شود.

در این مرحله مراحل ثبت نام تکمیل شده و نام کاربری و رمز عبور در اختیار افراد قرار می گیرد. یک مؤدی می تواند با این اطلاعات وارد سیستم شده و با تکمیل اظهارنامه مالیاتی را از کارتخوان خود پرداخت کند.

نحوه‌ی محاسبه‌ی مالیات دستگاه کارتخوان

طبق قانون، کلیه تراکنش های انجام شده توسط دستگاه کارتخوان به منزله فعالیت تجاری بوده و صاحب دستگاه موظف است برای این تراکنش ها مالیات کارتخوان را بپردازد . با این حال، محاسبه مالیات بر کارتخوان ها بسته به ماهیت کسب و کار و همچنین میزان درآمد و سود سالانه آنها متفاوت است.

خدمات حسابداری شامل چه مواردی است؟
بیشتر بخوانید

بر اساس قانون تا سقف 35 میلیون و 600 هزار تومان سود سالانه مشاغل از طریق دستگاه کارتخوان از پرداخت مالیات معاف می شود. با این حال، مازاد سود سالانه با استفاده از فرمول زیر محاسبه و به عنوان مالیات کارتخوان جمع آوری می شود:

  • نرخ مالیات 15 درصد برای سود مازاد از 35.6 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان.
  • نرخ مالیات 20 درصد برای سود مازاد 50 میلیون تا 100 میلیون تومان.
  • نرخ مالیات 25 درصد برای سود مازاد بالای 100 میلیون تومان
  • نحوه اطلاع از مالیات بر کارتخوان ها

برای مشاهده کلیه کارتخوان های ثبت شده به نام افراد مختلف و همچنین اطلاع از مالیات کارتخوان می توانید به سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax مراجعه نمایید. gov.ir. در این سامانه افراد می توانند تمامی کارتخوان های ثبت شده و همچنین درگاه های پرداخت الکترونیکی ثبت شده به نام خود را مشاهده کنند.

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان | نحوه لغو مالیات بر کارتخوان ها

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان | نحوه لغو مالیات بر کارتخوان ها

دارندگان کارت خوان در صورت عدم استفاده از دستگاه به هر دلیلی باید آن را غیرفعال کنند. غیرفعال سازی دستگاه های کارت خوان به راحتی و از طریق درگاه اینترنتی سازمان امور مالیاتی انجام می شود تا دستگاه مورد نظر مشمول پرداخت مالیات نباشد. برای این کار کافی است افراد در سامانه سازمان امور مالیاتی وارد سازمان پذیرنده بانک شده و تمامی کارتخوان ها و درگاه های پرداخت الکترونیکی ثبت شده به نام خود را مشاهده کنند.

در قسمت مدیریت پذیرندگان بانک، امکان ارسال درخواست غیرفعال کردن دستگاه های کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی وجود دارد. به این ترتیب صاحبان دستگاه یا درگاه پرداخت می توانند به هر دلیلی آنها را غیرفعال کنند تا مشمول پرداخت مالیات دستگاه کارتخوان در درگاه پرداخت نشوند.

برون سپاری حسابداری
بیشتر بخوانید

عواقب عدم ثبت کارتخوان در سازمان امور مالیاتی

( نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان )
همانطور که گفته شد کلیه تراکنش‌های انجام شده با دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی از منظر سازمان امور مالیاتی فعالیت تجاری محسوب می‌شود. به همین دلیل چنانچه شخص به هر دلیلی دستگاه کارتخوان خود را در سامانه این سازمان ثبت نکرده و پرونده مالیاتی تشکیل نداده باشد، متخلف شناخته می شود. در صورت تایید این مشکل، فرد علاوه بر پرداخت مالیات کارتخوان خود، باید جریمه عدم اظهارنامه مالیاتی و عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی را نیز پرداخت کند.

آخرین سخن درباره نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان

امروزه اکثر کسب و کارها از کارتخوان ها برای جمع آوری هزینه های فروش محصولات و ارائه خدمات خود استفاده می کنند. صاحبان این مشاغل به عنوان اعضای جامعه باید در ازای استفاده از این دستگاه ها درصد مشخصی از سود سالانه خود را به عنوان مالیات کارتخوان به دولت پرداخت کنند.

به همین دلیل کلیه دارندگان دستگاه های کارتخوان موظفند نسبت به ثبت درخواست مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور اقدام و پس از دریافت کد مالیاتی منحصربفرد نسبت به ثبت نام دستگاه خود و پیوست آن به درخواست اقدام کنند. پس از انجام این فرآیند و دریافت کد مالیاتی، تمامی تراکنش های دستگاه به صورت هوشمند توسط بانک به سازمان امور مالیاتی ارسال می شود تا مالیات کارتخوان بر اساس سود سالانه محاسبه و اخذ شود. در آموزش پکیج حسابداری می توانید این کار را یاد بگیرید و انجام دهید.

برای مطالعه بیشتر : رجحان محتوا بر شکل در حسابداری 

آموزش حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *