مقالات

تجزیه و تحلیل مالی 

تجزیه و تحلیل مالی 

تحلیل مالی فرآیند ارزیابی مشاغل، پروژه ها، بودجه ها و سایر تراکنش های مالی برای تعیین عملکرد و مناسب بودن آنهاست. تحلیل مالی معمولاً برای تعیین اینکه آیا واحد تجاری یک موسسه مالی به اندازه کافی پایدار و سودآور است که سرمایه گذاری پولی را تضمین کند، استفاده می شود. تحلیل مالی چیست و انواع آن چیست، اینها مواردی است که در این مقاله وبلاگ دانشکده حسابداری بسته به آن خواهیم پرداخت. به ما بپیوند.

تجزیه و تحلیل مالی چیست ؟

تجزیه و تحلیل مالی چیست ؟

تحلیل مالی چیست؟
در پاسخ به این سوال که تحلیل مالی چیست، باید بگوییم که تحلیل مالی فرآیندی است که برای ارزیابی روندهای اقتصادی، تعیین سیاست های مالی، ایجاد برنامه های بلندمدت برای فعالیت های تجاری و شناسایی پروژه ها یا شرکت های سرمایه گذاری استفاده می شود. این کار با ترکیب اعداد و داده های مالی انجام می شود. یک تحلیلگر مالی به دقت صورت های مالی شرکت را که شامل صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان نقدی است، بررسی می کند. تجزیه و تحلیل مالی را می توان هم در امور مالی شرکت و هم در امور مالی سرمایه گذاری انجام داد.

یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای تجزیه و تحلیل داده‌های مالی، محاسبه نسبت‌ها از داده‌های صورت‌های مالی برای مقایسه آن‌ها با سایر شرکت‌ها یا با عملکرد تاریخی شرکت است.

آنالیز مالی | تجزیه و تحلیل مالی

به عنوان مثال، بازده دارایی ها (ROA) یک نسبت رایج است که برای تعیین میزان بهره وری یک شرکت از دارایی های خود و به عنوان معیار سودآوری استفاده می شود.

تحلیل مالی شرکت

(  تجزیه و تحلیل مالی )
اکنون که متوجه شدیم تجزیه و تحلیل مالی چیست، خوب است بدانید که در امور مالی شرکت، تجزیه و تحلیل به صورت داخلی توسط بخش حسابداری انجام می شود و برای بهبود تصمیم گیری شرکت با مدیریت به اشتراک گذاشته می شود. این نوع تحلیل داخلی می‌تواند شامل نسبت‌هایی مانند ارزش فعلی خالص (NPV) و نرخ بازده داخلی (IRR) برای یافتن پروژه‌هایی باشد که ارزش پیگیری دارند.

بسیاری از شرکت ها به مشتریان خود اعتبار می دهند. در نتیجه دریافت وجه نقد حاصل از فروش ممکن است برای مدتی به تاخیر بیفتد. برای کسب‌وکارهایی با مانده حساب‌های دریافتنی بزرگ، ردیابی روزهای فروش معوقه (DSO) مفید است زیرا به آنها کمک می‌کند بفهمند که تبدیل یک فروش اعتباری به نقد چقدر طول می‌کشد. متوسط ​​دوره بازپرداخت یک جنبه مهم از چرخه تبدیل نقدی یک شرکت (CCC) است.

صورت معاملات فصلی
بیشتر بخوانید

تحلیل سرمایه گذاری

( تجزیه و تحلیل مالی  )
در تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری، یک تحلیلگر خارج از شرکت برای اهداف سرمایه گذاری تحلیل انجام می دهد. تحلیلگران می توانند رویکرد سرمایه گذاری از بالا به پایین یا از پایین به بالا را اتخاذ کنند. رویکرد از بالا به پایین ابتدا به دنبال فرصت های کلان اقتصادی مانند صنایع با عملکرد بالا است و سپس برای یافتن بهترین شرکت ها در آن صنعت کار می کند. از این نقطه، آنها سهام شرکت‌های خاص را بیشتر تجزیه و تحلیل می‌کنند تا با بررسی اصول یک شرکت، شرکت‌های بالقوه موفق را به عنوان سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

از سوی دیگر، رویکرد پایین به بالا، به یک شرکت خاص نگاه می کند و تحلیلی مشابه آنچه در تحلیل مالی شرکت استفاده می شود، با در نظر گرفتن عملکرد گذشته و عملکرد آینده مورد انتظار به عنوان شاخص های سرمایه گذاری انجام می دهد. سرمایه گذاری از پایین به بالا مستلزم آن است که سرمایه گذاران در درجه اول عوامل اقتصاد خرد را در نظر بگیرند. این عوامل شامل سلامت مالی شرکت، تجزیه و تحلیل صورتهای مالی اساسی، محصولات و خدمات ارائه شده، عرضه و تقاضا و سایر شاخص های فردی عملکرد شرکت در طی سالیان می باشد.

نکات مهم در تجزیه و تحلیل مالی  و آشنایی با انواع تحلیل مالی

در این بخش از تحلیل مالی، خوب است بدانید که این تحلیل شامل دو نوع تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال است.

تحلیل بنیادی
تحلیل بنیادی از نسبت‌های جمع‌آوری‌شده از داده‌های صورت‌های مالی، مانند سود هر سهم یک شرکت (EPS)، برای تعیین ارزش شرکت استفاده می‌کند. با تجزیه و تحلیل نسبت ها، تحلیلگر علاوه بر بررسی کامل شرایط اقتصادی و مالی شرکت، می تواند ارزش واقعی سهام را بیابد و بر این اساس تصمیم بگیرد که آیا سهام شرکت برای سرمایه گذاری مناسب است یا خیر.

تحلیل تکنیکال
سرمایه گذارانی که از روش تحلیل تکنیکال برای ارزیابی و تحلیل قیمت سهام استفاده می کنند، معتقدند که با بررسی نوسانات قیمت یک سهم در گذشته، می توان قیمت آن سهم را در آینده پیش بینی کرد. بنابراین، «تحلیل فنی در واقع پیش‌بینی قیمت آتی سهام بر اساس رویدادهای گذشته است». تحلیلگران فنی با استفاده از نمودارها و روابط ریاضی، حرکت آتی قیمت سهام را بر اساس نوسانات گذشته در قیمت آن سهام پیش بینی می کنند و اگر به این نتیجه برسند که قیمت سهام آتی سهم نسبت به قیمت فعلی آن، بر روی سهام است. بازار، افزایش قابل قبولی خواهند داشت، این سهم را خواهند خرید. اما اگر نمودارها نشان دهنده کاهش قیمت سهام در آینده باشد، سرمایه گذاران سهام شرکت را می فروشند.

برگ تشخیص مالیات
بیشتر بخوانید

تجزیه و تحلیل افقی و عمودی صورتهای مالی

تجزیه و تحلیل مالی 

( تجزیه و تحلیل مالی  )
هنگام بررسی صورت های مالی یک شرکت، دو نوع رایج تحلیل مالی، تحلیل افقی و تحلیل عمودی است. هر دوی این روش ها از مجموعه ای از داده ها استفاده می کنند، اگرچه رویکرد تحلیلی هر کدام متفاوت است.

در تجزیه و تحلیل افقی، داده های مالی قابل مقایسه طی چندین سال باید انتخاب شوند. قدیمی ترین سال به عنوان سال مرجع انتخاب می شود. سپس داده‌های فردی هر سال با داده‌های پایه مقایسه می‌شود و درصدی ایجاد می‌شود که نشان می‌دهد کدام حساب‌ها در حال افزایش و پیشرفت هستند و کدام حساب‌ها در حال پسرفت هستند.

در تحلیل عمودی، عنصر قابل توجهی از صورت مالی به عنوان ارزش پایه استفاده می شود و سایر عناصر آن صورت مالی محاسبه و با ارزش پایه مقایسه می شود. در بیشتر موارد، فروش خالص به عنوان ارزش پایه در نظر گرفته می شود. سپس یک شرکت بهای تمام شده کالای فروخته شده، سود ناخالص، سود عملیاتی یا سود خالص را به صورت درصدی با این ارزش پایه مقایسه می کند. با این کار، کسب و کارها می توانند چگونگی تغییر درصد در طول زمان را پیگیری کنند.

 

سخن آخر درباره تجزیه و تحلیل مالی

به طور کلی در پاسخ به این سوال که تحلیل مالی چیست، باید گفت که سنگ بنای تصمیم گیری هوشمندانه تر و استراتژیک تر بر اساس داده های مالی یک شرکت است. تحلیلگران از داده ها برای کشف روندها، درک رشد، یافتن حوزه های ریسک و تصمیم گیری استفاده می کنند. تحلیل مالی همچنین ممکن است شامل بررسی تغییرات صورت های مالی، محاسبه نسبت های مالی یا بررسی واریانس های عملیاتی باشد.

نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارتخوان
بیشتر بخوانید

 

سوالات متداول درباره تجزیه و تحلیل مالی

  1. چرا تحلیل مالی مفید است؟
    هدف از تجزیه و تحلیل مالی تجزیه و تحلیل این است که آیا یک واحد تجاری به اندازه کافی سودآور است تا سرمایه گذاری پولی را توجیه کند. تحلیل مالی برای ارزیابی روندهای اقتصادی، تنظیم سیاست های مالی، ایجاد برنامه های بلندمدت برای فعالیت های تجاری و شناسایی پروژه های سرمایه گذاری یا سرمایه گذاری استفاده می شود.
  2. تجزیه و تحلیل مالی چگونه انجام می شود؟

پس از دانستن اینکه تجزیه و تحلیل مالی چیست، زمان آن است که بدانیم چگونه انجام می شود. تجزیه و تحلیل مالی را می توان در محیط های مالی و سرمایه گذاری شرکت ها انجام داد. یک تحلیلگر مالی به دقت صورت های مالی شرکت را بررسی می کند که شامل صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان نقدی است. یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای تجزیه و تحلیل داده‌های مالی، محاسبه نسبت‌ها از داده‌های صورت‌های مالی برای مقایسه آن‌ها با سایر شرکت‌ها یا با عملکرد تاریخی شرکت است.

3.چه تکنیک هایی در تحلیل مالی استفاده می شود؟
تحلیلگران می توانند از تحلیل عمودی برای مقایسه هر جزء از صورت های مالی به عنوان درصدی از ارزش پایه (مثلاً هر جزء به عنوان درصدی از کل فروش) استفاده کنند. از سوی دیگر، تحلیلگران می توانند با مقایسه نتایج مالی یک سال پایه با سال های دیگر، تحلیل افقی را انجام دهند.

4.تحلیل بنیادی چیست؟
تحلیل بنیادی روشی است که از نسبت‌های جمع‌آوری‌شده از داده‌های صورت‌های مالی، مانند سود هر سهم یک شرکت (EPS) برای تعیین ارزش یک شرکت استفاده می‌کند.

5.تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال در آموزش حسابداری بازار سهام برای ارزیابی و تحلیل قیمت سهام استفاده می شود. با بررسی نوسانات قیمت یک سهم در گذشته، می توان قیمت آن سهم را در آینده پیش بینی کرد.

برای مطالعه بیشتر : حسابداری املاک و مستغلات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *