انواع حسابداری :
حسابداری جزء ضروری هر سازمانی است. اگر به دنبال شغلی در حسابداری هستید، باید انواع مختلف حسابداری را که می توانید بسته به صنعت انجام دهید، بدانید. حسابداران بسته به علایق و اهداف حرفه ای خود می توانند در انواع مختلف حسابداری تخصص داشته باشند. در این مقاله با انواع حسابداری و گزینه های شغلی برای متخصصان علاقه مند به حسابداری آشنا می شویم. حتی برای خود حسابداران این سوال پیش می آید که ما چند نوع حسابداری داریم؟ و آیا باید همه آنها را یاد بگیریم؟
آشنایی با انواع حسابداری
حسابداران بسته به علایق و اهداف حرفه ای خود می توانند در انواع مختلف حسابداری تخصص داشته باشند. در اینجا 8 نوع حسابداری آورده شده است:
- حسابداری
- حسابداری مالی
- حسابداری دولتی
- حسابداری بهای تمام شده
- حسابداری مالیاتی
- حسابداری حقوقی
- حسابداری عمومی
- حسابداری مدیریت
- سیستم های اطلاعات حسابداری
حسابداری مالی
حسابداری مالی عمدتاً به فرآیند جمع آوری اطلاعات برای گزارشگری مالی و خارجی می پردازد. حسابداران مالی با همکاران و مدیران درون سازمان مشورت خواهند کرد تا راهبردهایی را برای سودآوری بیشتر کسب و کار تعیین کنند. آنها همچنین تمام فعالیت های مالی ثبت شده در دفتر کل را پیگیری می کنند. حسابداران مالی علاوه بر اطمینان از پیروی از رویههای داخلی و نشان دادن تمام فعالیتهای مالی در صورتهای مالی مربوطه، معمولاً با درآمدها و پرداختها کار میکنند. این فعالیت ها شامل نظارت یا مشارکت در حسابداری عمومی، حساب های پرداختنی، جمع آوری حساب ها، حقوق و کمک هزینه ها می باشد. و مدیریت دارایی های ثابت یک حسابدار مالی به طور دقیق تراکنش های مالی انجام شده را ثبت و گزارش می کند.
حسابداران مالی به رعایت مقررات اهمیت می دهند و اگر شرکتی در خارج از کشور فعالیت می کند، باید از اصول پذیرفته شده حسابداری (GAAP) که برای شرکت های ایالات متحده و استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی ایجاد شده است، پیروی کند. به طور کلی، حسابداران مالی باید به جزئیات توجه کنند تا وضعیت مالی فعلی را به منابع خارجی منتقل کنند.
حسابداری مدیریت یکی از انواع حسابداری است
این نوع حسابداری به نظارت و برنامه ریزی امور مالی سازمان کمک می کند. اسناد آنها عموماً برای ذینفعان داخلی در نظر گرفته شده است تا عموم. یک حسابدار مدیریت باید هنگام انتقال اطلاعات محرمانه بسیار مراقب باشد. حسابداران مالی با مدیران خود برای تجزیه و تحلیل و ایجاد بودجه برای برآوردن نیازهای اهداف کوتاه و بلند مدت سازمان همکاری می کنند. علاوه بر این، حسابداران مدیریت به تجزیه و تحلیل عملکرد گذشته به منظور پیش بینی عملکرد آینده توجه می کنند. این نوع حسابداری برای ارائه اطلاعات مورد نیاز برای تصمیمات تجاری سطح بالا به مدیریت طراحی شده است.
حسابداری مدیریت به آینده می نگرد و راه هایی را برای کارایی بیشتر طراحی می کند و در عین حال ابزارها و منابع مورد نیاز برای توسعه رویه های صحیح را فراهم می کند. حسابداری مدیریت به سه دسته رایج تقسیم می شود که عبارتند از:
- مدیریت استراتژیک
- مدیریت اجرایی
- مدیریت ریسک
بسته به شرایط، هر سه نوع حسابداری مدیریت ممکن است به طور همزمان مورد استفاده قرار گیرند، اما در برخی شرایط، بسته به اطلاعاتی که در نظر دارید، ممکن است از یک یا دو نوع حسابداری مدیریت استفاده کنید.
حسابداری بهای تمام شده
حسابداری بهای تمام شده را می توان زیرمجموعه حسابداری مدیریت در نظر گرفت. اما فعالیت حسابداران تحلیلی بر حسابداران مالی و حسابداران مدیریت تأثیر می گذارد. آنها تمام هزینه های متغیر و ثابت را بررسی می کنند تا ببینند آیا تولید با هزینه تولید یک محصول مطابقت دارد یا خیر. آنها همچنین با مدیران برای تصمیم گیری در آینده بر اساس پیش بینی های مالی و پیشرفت تولید همکاری می کنند.
انواع حسابداری چیست؟
حسابداران بهای تمام شده مسئولیت مستندسازی، ارائه و بررسی هزینه های ساخت را بر عهده دارند. آنها تمام هزینه های متغیر و ثابت را بررسی می کنند تا ببینند آیا خروجی با هزینه تولید یک محصول مطابقت دارد یا خیر. همتایان آنها با مدیران کار می کنند تا بر اساس پیش بینی های مالی و پیشرفت تولید تصمیمات آینده را بگیرند.
نحوه محاسبه هزینه های واحد می تواند در صنایع و حتی در بین مشاغل مشابه متفاوت باشد. حسابداران در این نوع حسابداری مسئولیت اجرا، نظارت و ارائه بازخورد در مورد نحوه پیگیری این هزینه ها را بر عهده دارند. در حسابداری بهای تمام شده مواد مستقیم و نیروی کار مستقیم به راحتی قابل ردیابی است اما هزینه های غیرمستقیم مانند هزینه ماشین آلات، ساختمان ها، تاسیسات، کارکنان و … به راحتی قابل ردیابی است. را می توان به روش های مختلف توزیع کرد.
دغدغه مدیران سازمان ها جمع آوری دقیق اطلاعات است و نرم افزار داشبورد مدیریتی اطلاعات خوبی را به صورت گرافیکی در اختیار آنها قرار می دهد.
حسابرسی یکی از انواع حسابداری است
حسابرسی خارجی فرآیندی است که طی آن یک شرکت اسناد مالی را برای بازخورد مالی در اختیار شخص ثالث قرار می دهد. در این مثال، یک شخص ثالث منبع قابل اعتمادی برای توصیف اینکه آیا صورت های مالی یک شرکت نشان دهنده GAAP است یا خیر است. حسابرسی خارجی توسط یک حسابدار رسمی انجام می شود.
یک حسابرس داخلی میتواند مسئولیتهای بخش پرسنل، سیاستهای مدیریت و رویههای تایید پروژه مرتبط را بررسی کند. به نوبه خود، آنها بازخورد مفیدی را ارائه می دهند که می تواند به کسب و کار کمک کند تا سودآورتر و کارآمدتر شود. صلاحیت حسابرس داخلی متفاوت است زیرا یک نقش داخلی است.
حسابرسی که نوعی حسابداری است، بررسی و ارزیابی عینی صورتهای مالی یک شرکت است که به صورت داخلی یا توسط یک سازمان دولتی مانند خدمات درآمد داخلی انجام می شود. سه نوع ممیزی وجود دارد:
حسابرسی داخلی: به عنوان ابزار مدیریتی برای بهبود فرآیندها و کنترل داخلی استفاده می شود.
حسابرسی خارجی: این حسابرسی معمولاً توسط یک شرکت حسابداری انجام می شود که شامل بررسی صورت های مالی و کنترل های داخلی شرکت می شود. نظر حسابرس در گزارش حسابرسی درج می شود.
حسابرسی IRS: بررسی اطلاعات مالی یک سازمان برای اطمینان از اینکه اطلاعات به درستی مطابق با قوانین مالیاتی گزارش شده است.
حسابداری مالیاتی
حسابداری مالیاتی به مشاغل کمک می کند تا اسناد مالیاتی خود را با درآمد سالانه خود تطبیق دهند. آنها همچنین به کسب و کارها کمک می کنند تا پرونده های مالیاتی آینده خود را برنامه ریزی کنند. معمولاً سازمانهای بزرگ یک حسابدار مالیاتی را برای رسیدگی به پیچیدگیهای سوابق مالی استخدام میکنند.
بهترین روش حسابداری
حسابداری مالیاتی حسابداران را ملزم می کند که با قوانین مالیاتی مختلفی که سال به سال تغییر می کنند آشنا شوند. علاوه بر این، حسابداری مالیاتی برای محاسبه دقیق مالیات متعلق، کاهش بدهی مالیاتی، تکمیل دقیق اظهارنامه مالیاتی و تشکیل فرم های مالیاتی به موقع استفاده می شود. برای افراد، مشاغل، دولت ها و سازمان های غیر انتفاعی ضروری است. علاوه بر تهیه اظهارنامه مالیاتی، حسابداری مالیاتی نیز می تواند برای برنامه ریزی مالیاتی مورد استفاده قرار گیرد، که به افراد و مشاغل کمک می کند تا یک استراتژی مالیاتی برای به حداقل رساندن مالیات های جمع آوری شده ایجاد کنند.
سیستم های اطلاعات حسابداری
سیستم های اطلاعات حسابداری سیستمی است که توسط آن یک شرکت داده های مالی و حسابداری خود را جمع آوری، ذخیره و پردازش می کند. در حال حاضر، بسیاری به عملکرد حقوق و دستمزد در سیستم اطلاعات حسابداری برای ادغام با سایر بخش ها، مانند اتصال فرآیند استخدام به منابع انسانی، نیاز دارند. این فرآیند به به حداقل رساندن ورود دستی داده ها کمک می کند.
خودکارسازی فعالیت های سازمانی به شما کمک می کند تا حجم کار بیشتری را مدیریت کنید، در این زمینه نرم افزار آفیس می تواند پاسخگوی شما باشد.
حسابداری حقوقی یکی از انواع حسابداری است
حسابداری قانونی برای حسابرسی سوابق مالی افراد یا مشاغل استفاده می شود. با کمک حسابداری قانونی، می توانید از حسابداران بخواهید که اطلاعات مالی را در زمانی که اطلاعات خاصی گم شده یا برای بررسی در دسترس نیست، دوباره ایجاد کنند.
هدف از حسابداری حقوقی جمع آوری کلیه اسناد موجود، حسابداری دقیق و کامل کلیه معاملات در صورت های مالی است. این متخصصان اغلب روی موضوعات حقوقی مربوط به ادعاهای تقلب و دعوی قضایی کار می کنند. حسابداران پزشکی قانونی شواهد مالی را جمع آوری می کنند و ممکن است یافته های خود را از طریق گزارش ها و ارائه در مراحل قانونی به اشتراک بگذارند. این نوع حسابداری اغلب در پرونده های کلاهبرداری و اختلاس استفاده می شود زیرا شرح مفصلی از ماهیت و میزان جرم مالی ارائه می دهد.
حسابداری عمومی
حسابداری عمومی به شرکت هایی اطلاق می شود که بر اساس نیاز مشتری مشاوره حسابداری ارائه می کنند. آنها ممکن است روی ممیزی ها کار کنند، در اظهارنامه های مالیاتی کمک کنند، یا در مورد رویه های مناسب برای نصب فناوری یا برنامه های رایانه ای مشاوره دهند و مشاوره حقوقی ارائه دهند.
هر آنچه باید درباره انواع حسابداری بدانید :
حسابداری دولتی، نوع دیگری از حسابداری است
حسابداران دولتی برنامه ریزی مالی و تخصیص منابع به بخش های یک دولت محلی، ایالتی یا فدرال را مدیریت می کنند. این نوع حسابداری تابع استانداردهایی است که باید توسط هیئت استانداردهای حسابداری دولتی، که مسئول توسعه رویه های حسابداری برای دولت های ایالتی و محلی است، رعایت شود. تفاوت اصلی بین حسابداری مالی و حسابداری دولتی این است که نهادهای دولتی از حساب های جداگانه برای پیگیری درآمدها و هزینه ها استفاده می کنند. به عنوان مثال، اگر شهرستانی پروژه بهسازی جاده را انجام دهد، تمام درآمدها و هزینه های مربوط به آن پروژه را در صندوق پروژه های سرمایه ای پیگیری می کند.
ویژگی های مشترک انواع حسابداری
درست است که انواع مختلف حسابداری در حوزه های مختلف فعالیت می کنند، اما همه آنها در موارد زیر مشترک هستند:
آنها از استانداردهای خاصی پیروی می کنند.
بر نکات اخلاقی تاکید دارند.
آنها به حقایق پایبند هستند 3.
ارائه گزارش دقیق از وضعیت مالی یک واحد تجاری یکی از ویژگی های اصلی حسابداری است. صرف نظر از عنوان شغلی شما، استانداردهایی که گزارشگری ما را تعریف می کنند برای همه حسابداران مهم است.
حرف آخر درباره انواع حسابداری
شناخت انواع حسابداری برای افرادی مناسب است که در انتخاب شغل و رشته کاری دچار تردید می شوند. در این مقاله سعی کردیم به انواع حسابداری بپردازیم. درست است که حسابداری توسط قوانین خاصی اداره می شود، اما همه آنها دارای ویژگی های مشترک هستند. آنچه مهم است صحت اطلاعاتی است که حسابداران در اختیار مردم قرار می دهند.
برای مطالعه بیشتر : چگونه صورتهای مالی حسابداری را تحلیل کنیم؟